O derecelerde ısı sebepli throttle'a girmiyorsa yani frekansı aşırı düşmüyorsa o şekilde kullanabilirsin aslında. Ana sorun throttle yapması.
İdeali, sıcaklıkları olabildiğince düşük tutup performanstan kaybetmemek ve makineyi korumak tabii ki.
Bunun için de kaliteli bir termal macun kullanman gerekir. 9750H'ı ortalama bir macunla kullanamazsın verimli olarak.
Sonrasında undervolting.
Her işlemci kendine has olduğu için undervolting sendekinde ne kadar başarılı olur bilmiyorum. Referans olarak nette sendeki işlemciye undervolting yapanların kullandığı değerleri alıp, o değerleri ve alt/üst değerleri yoklarsın kendi işlemci başarımını bulmak için. O fark ettirir ama uğraşman gerekir, o değerleri stres testiyle kontrol etmek zaman alır. Mavi ekran verirse çok düşürmüşsündür.
Daha az uğraşı ve kontrollü kayıp için ise XTU ya da Throttlestop ile çarpan sayısını düşürebilirsin. XTU, Intel'in zaten.
Bendeki i5-8600 işlemcide çarpanları değiştirememe izin vermiyor ama sendekine izin veriyor olmalı. Görseldeki alan. Sendeki değerlerin hepsini birer birer düşürüp stres testinde sıcaklıklara bakarsın. Tatlı değeri o şekilde bulursun. Bu başvuracağın son seçenek.