İşlemciyi çıkardıktan sonra bilgisayara görüntü gelmiyor

Daha fazla  
RAM
6 GB 1333 mhz
Anakart
P8H61m-plus
Merhaba arkadaşlar, öncelikle nasıl olduğundan bahsedeyim benim işlemcim son zamanlarda oyunlarda 70-75 dereceyi görüyordu. Bu yüzden bende termal macun yenilemeye karar verdim. Sonrasında işlemcimin termal macununu değiştirip taktım çalıştırdım birşeylerin ters gittiğinin farkındaydım çünkü bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra mouse donuyor klavye donmuyor ama ışıkları yanıp sönüyordu. Bende işlemcinin pinlere tam temas etmediğini düşünüp işlemciyi çıkarıp aynı şekilde üçgen üçgene gelecek şekilde sokete oturttum fakat bilgisayarı açtığımda ne bir ses ne de bir görüntü vardı bu sizce neden kaynaklanıyor olabilir işlemcinin soketinde pinler eğikde değil yardımcı olabilirseniz sevinirim.

WhatsApp Image 2022-11-26 at 19.59.44.jpeg

1669498061636.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, öncelikle nasıl olduğundan bahsedeyim benim işlemcim son zamanlarda oyunlarda 70-75 dereceyi görüyordu. Bu yüzden bende termal macun yenilemeye karar verdim. Sonrasında işlemcimin termal macununu değiştirip taktım çalıştırdım birşeylerin ters gittiğinin farkındaydım çünkü bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra mouse donuyor klavye donmuyor ama ışıkları yanıp sönüyordu. Bende işlemcinin pinlere tam temas etmediğini düşünüp işlemciyi çıkarıp aynı şekilde üçgen üçgene gelecek şekilde sokete oturttum fakat bilgisayarı açtığımda ne bir ses ne de bir görüntü vardı bu sizce neden kaynaklanıyor olabilir işlemcinin soketinde pinler eğikde değil yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 1585664

Eki Görüntüle 1585672

Aynısını bende yaşamıştım tüm kasaya toplam bir temizlik yaptım ekran kartı işlemci vs sonra toplayıp çalıştırayım dedim çalışmadı testler yaptım anakarttaydı sorun. Umarım sende basit bir sorun vardır elle çözersin.

Ayrıca bir de kasanın Power'ını kapalı duruma getirip birkaç kere çalıştırma düğmesine basar mısın elektrikler gidip geldiğinde kasam çalışmadığında yapıyorum düzeliyor.

Tüm bu işlemleri yaparken bilgisayar fişten çekilmiş durumdaydı değil mi?

Evet fişten çekmiştim.

Hocam termal macunu sürerken işlemciyi yerinden çıkarttınız mı?

İşlemcinin macununu sürmüştüm sonrasında çıkarttım pinlerin 1 ya da 2 tanesine macun çok az bir miktar bulaşmıştı temizledim o macun bulaşmış pinlerin 1 tanesi eğikti düzelttim çalıştı fakat sorunum bununla bitmiyor arkadaşlar bilgisayarım bir süre geçtikten sonra mouse donuyor klavyenin ışıkları yanıp sönüyor ya da klavye çok geç tepki veriyo ama sistem donmuyor sadece mause ve klavye tepki vermiyor. ne yaparsam yapayim bir türlü bu sorunu çözemedim yardımcı olursanız sevinirim.

Pinlerde ya da padlerde macun var mı?

En alt sol köşedeki pinlerde azıcık macun vardı temizledim eğik olanları da düzelttim bir de şöyle bir sorun yaşadım hocam benim RAM 4 GB okuyordu o pinler ile oynadıktan sonra o 2 GB'ı taktıktan sonra da okumaya başladı yani bir sorunu çözdüm fakat bir diğer soruna çözüm bulamadım.

Son düzenleme:

Hocam 4 GB RAM kullanıyordum 2 GB daha sonradan çıkartmıştım o 2 GB'ı çıkarınca bilgisayarım normal şekilde çalışıyordu sonrasında böyle bir sorunla karşılaşınca işlemci soketindeki eğik pinleri düzelttim sonrasında o çıkartmış olduğum 2 GB RAM'IDE taktım çalışmaya başladı az önce aynı sorunla tekrar karşılaştım ve tekrar pinlerle oynadim tekrar çalişti yani bu sürekli bu şekilde döngüye giriyor bilen biri varsa lütfen yardım etsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı