Ülkeden kaçmak gerçekten çözüm mü?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Her gün sayısız cinayet haberleri, sebepsiz kavgalar, cahil insanlar ve daha fazlası. Başta kendi akrabalarım olmak üzere çevremdeki herkes imkanım olsa bir dakika bile durmam yurt dışına kaçarım diyor. Sizce gerçekten ülke bu durumdayken en doğru yol bu mu?

Evet, çözüm. Ben bir genç olarak elimden geleni yaptım, düzeltmek için. Bu saatten sonra benim sorumluluğumdan kalktı. Savaş çıkaracak da hâlim yok, o yüzden gönül rahatlığıyla gidebilirim, gidebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem evet hem hayır. Çözüm olduğu kısım şu: Daha huzurlu bir hayat yaşama gibi bir ihtimalin var ve eğitim sisteminin daha iyi olduğu yerlerde yaşarsan ve çocuk yaparsan orada çocuğunun hayrına da olur bu durum. Aynı zaman da görgü kuralları daha iyi olan ülkelerde daha rahat yaşarsın ve çevreyi de önemsiyorlar ise daha temiz ortamda bulunursun.

Çözüm olmayan kısmı da şu: Artık malum tipler ve türevleri diğer ülkelerde çok sorun çıkarmaya başladılar bu da Türklere olan nefreti körüklemeye başladı ve ilerleyen zamanlarda Türklere çok daha farklı bakılmaya başlanabilir. Yani çoğu zaman insanlar sana yan gözle, iğrenerek bakabilir ve sende Türk olduğunu çaktırmamaya çalışacaksın falan çok zor iş. (Türk olduğun anlaşılırsa diye dedim ama anlamazlar herhalde yani) Aynı zamanda sadece bizim ülkemizin değil diğer ülkeler de politik anlamda çok zayıfladı ve onlarında ekonomileri kötüye doğru gidiyor (Şuan bizim ülke gibi değiller ama).

Bu yüzden ülkeden gitmek senin hem yararına hem de gelecekte senin zararına olur. Benim şahsi düşüncem gideceksen bile Almanyaya gitme.

Her gün sayısız cinayet haberleri, sebepsiz kavgalar, cahil insanlar ve daha fazlası. Başta kendi akrabalarım olmak üzere çevremdeki herkes imkanım olsa bir dakika bile durmam yurt dışına kaçarım diyor. Sizce gerçekten ülke bu durumdayken en doğru yol bu mu?

Maalesef en doğru çözüm bu. Başka hiçbir şey yapamıyoruz şimdi uzun uzun konuşmaya gerek yok bütün imkanlarımız kısıtlı en iyisi gitmek.

Maalesef en doğru çözüm bu. Başka hiçbir şey yapamıyoruz şimdi uzun uzun konuşmaya gerek yok bütün imkanlarımız kısıtlı en iyisi gitmek.
Zamanın da atalarımız da sizin gibi düşünseydi yüksek ihtimal şuan batılı ülkeler tarafından sömürge edilmiş bağımsızlığı olmayan bir millettik. Mirasına böyle mi sahip çıkacaksın ?

Zamanın da atalarımız da sizin gibi düşünseydi yüksek ihtimal şuan batılı ülkeler tarafından sömürge edilmiş bağımsızlığı olmayan bir millettik. Mirasına böyle mi sahip çıkacaksın ?
Yurt dışında da olsan mirasına sahip çıkarsın. Mirasa sahip çıkmak sadece ülkede bulunmakla olmuyor, Yer ve zaman farketmeksizin ülke değerlerini korumak ve Mustafa Kemal Atatürkün yolundan yürümeye devam etmek demek.

Yani sen ülkede kalmaya devam edebilirsin hiçbir problem yok ama eğer bir dahaki seçimi de kazanırsa o zaman çıkmak istediğinde çıkamayacaksın

Ülkem gerçekten çok kötü bir durumda ama Venezuela kadar kötü olmadıkça gitmeyeceğim ekonomi düzelir inanın bu eğitim seviyesi arşa çıkar ama ne düzelmez biliyor musunuz? İnsanlar düzelmez artı olarak ırkın kirlendi artık Türkiye'de Türkler dışında kimse yaşamayacak diye bir şey yok evet ama sığınmacı sayısı bazı bölgelerde türkleri 7'ye 8E katlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı