İşlemciyle ve ekran kartıyla yayın yapma nedir?

hocam bende yayın acıyorum bana ulasma ıhtımalınız varmıdır instagramdan yardımcı olmanız ıcın instagram adresım:hanpotterr

Merhabalar,
Diğer mesajlarınızı tek tek okudum, gerçekten paha biçilemez, herkesin bilemeyeceği bir sürü bilgi vermişsiniz, öncelikle bunlar için çok teşekkürler.
Eğer müsaitseniz bende size bir iki şey danışmak istiyorum..
Ben ortalama 2-3 kişinin izlediği, twitch iştirakçısı bi yayıncıyım.
Oyunlarımı bu zamana kadar yayın yaptığım pc üzerinden oynuyordum ama şuan PS5 aldım ve ondan oyunlarımı (NBA 2K22 ve FIFA 22) oynayıp, PC'den yayın yapacağım. (PC özelliklerimi aşağıya ekledim)
Tahmin edebileceğiniz gibi yayında pikselleşme veya donmalar yaşıyorum. Son 2 deneme yayınımda ekran kartından yayın yapmayı denedim büyük oranda düzeldi ama yine de şans eseri olduğunu düşünüyorum.
Sizce ne yapmayalım, önerileriniz var mı acaba?

Konsol: PlayStation 5
İşlemci: Intel Core i5 10400F 2.90GHz LGA1200 12MB
Anakart: MSI B460M-A Pro Intel B460 2933 MHz DDR4 Soket 1200 mATX
Ram: HyperX Fury16GB DDR4 3200MHz
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 5600 XT 6GB
İnternet: Upload 10 MB - Download 25 MB
Capture Card: GPlus 4KVC500

@tlgvrl

Öncelikle donanımınız ve internet altyapınız 1080p 60 FPS yayın için son derece müsait. Ancak henüz 2-3 izleyicili bir iştirak olduğunuzdan bahsettiğiniz için izleyicilerinizin yayın kalitesini değiştirme haklarının çoğu zaman olmayacağını göz önünde bulundurarak ve download hızı çok yüksek olmayan izleyicilere de hitap edebilmek adına naçizane tavsiyem 720p 60 FPS yayın yapmanız başlangıç açısından çok daha uygun olacaktır.

RX 5600 XT ekran kartı video encoding için çok uygun bir ekran kartı olmakla birlikte bu sistem ile kesinlikle yayın donanımı olarak GPU tercih etmelisiniz. Bu sistemde CPU ile yayından GPU ile yayına geçtiğinizde gözlemlediğiniz farkı şans eseri olarak nitelendirmek yanlış olur. Zira siz geçmeseydiniz benim tavsiyem de bu yönde olacaktı.

Gelelim şuanki duruma. Son kullanıcıdan profesyonel seviyeye kadar olan birçok çözüm mevcut. Bunları sizin durumunuza ve geri beslemenize göre son kullanıcı seviyesinden başlayarak değerlendirebiliriz. Yayın yazılımı olarak her zaman açık kaynaklara yönelmenizi tavsiye ederim. Bundan kastım StreamLabs OBS gibi ücretli yazılımlar yerine Open Broadcaster Software gibi çok büyük topluluklar tarafından destek gören ve bu yönde geliştirmeler yapılan açık kaynak kodlu yazılımları tercih edin. Kısacası eğer kullanmıyorsanız OBS'e geçiş yapmanız yararınıza olacaktır. OBS kurulumunu yaparken sisteminizi test etmesine müsaade edin. Bu test esnasında modemde uplink/downlink fark etmeksizin hiçbir yük olmamasına dikkat edin. Test işlemi tamamlandıktan sonra otomatik ayarları seçmesini onaylayın. Yayın sunucusu olarak Avrupa sunucularını tercih edin. Otomatik ayarlar uygulandıktan sonra sadece görüntü işleme cihazı olarak GPU seçili olup olmadığını kontrol edip CPU seçili ise GPU ile değiştirin. Yayın çözünürlüğünü bahsettiğim gibi izleyicilerinizin değiştiremeyeceğini düşünerek kendi kararınız doğrultusunda belirleyin ve canlı yayına geçmeden test yayını yapıp bu işlemlerden sonra hem OBS üzerinden hem de Görev Yöneticisi üzerinden bilgisayarınızın performansını değerlendirin.

Tüm bu işlemlerden sonra OBS ekranında paket kaybı gözlemlerseniz, yayın bilgisayarınızın kablolu bağlantı ile modeme bağlandığından, halihazırda kablolu ise ethernet kablonuzun etraftaki manyetik alandan etkilenmeyecek şekilde folyolu koruma içeren CAT6 kablo olduğundan, bu kablonun modeminizdeki Gigabit LAN portuna takılı olduğundan emin olun. Modem arayüzünden paket kayıplarını gözlemleyin ve bu kayıpların kendi internet servis sağlayıcınız ile ilgili olup olmadığını müşteri hizmetlerinden teyit ettirin. Mümkünse ISS modemi yerine kendi modeminizi kullanın, yoksa, imkanınız var ise satın alın.

Daha ileri seviye için ağ izleme araçlarını tercih edip ağınızda oluşan dalgalanmaları inceleyip bunların sebeplerine yönelebilirsiniz ancak bu araçlar için ayrı konu açmanız gerekir.

O kadar güzel yazmış ve anlatmışsınız ki bilginize hayran kaldım

Tüm yazdıklarınızı deneyeceğim ve az önce deneme amaçlı Elgato HD60 S sipariş ettim, yarın elimde olacak. Dün kendi GPlus marka capture kartım ile bi deneme yayını yapmıştım, görüntü beni tatmin etti ama fikrinizi almak isterim
Twitch FIFA Denemesi
Twitch NBA Denemesi bu linklerden bi görüntüye göz atarsanız beni çok memnun etmiş olursunuz

Twitch de yayın yapmak istiyorum sistemim RTX 2060 ve AMD 5 3500 ama ekran kartından mı yayın yapayım yoksa işlemciden mi çok kararsızım ve ekran kartından yaparsam ekran kartına zarar verirmiyim

Oynayacağın oyuna ve upload hızına bağlı olarak genel kullanıcılar için şu anki güncel RTX GPUlarının codecleri gayet yeterli gelir.Çift PC yayıncılar işlemciden veriyor.

@SandyBridge Her şeyi o kadar güzel anlatmışsınız ki ben de bu konu da sıkıntılar yaşıyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: ASUS Dual Radeon RX 6650 XT 8 GB
RAM: Kingston Fury (2x8GB) 16 GB

Başka bir donanım bilgisi isterseniz de yazabilirim. İnternet uploadım 10 ve 10 altına düşmüyor. Yayın verirken çok fazla karıncalanma vs oluyor. Yayını işlemciden 6000bit 1080p 60FPS - 720p 60FPS - 1080p 30FPS - 720p 30FPS denedim. 1080p 60FPS Slow-medium modda Warframe yayını yaparken droplar oluyor. Yayını işlemciden mi ekran kartından mı vermeliyim? Nerede hata yapıyorum yetersiz bir donanım mı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…