İşletim sistemi içinde donanım testi yapılır mı?

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Bir önceki konuda yaşadığım ve anlattığım sorun Wi-Fi sürücüsünde sorun çıkardığı için sorunun Wi-Fi'de olabileceğini düşündük ama bir arkadaş donanımsal sorun olabileceğini söyledi. Memtest'i önerdi ama işletim sistemi dışında yapıldığı için ve 3. taraf bir yazılım uğraşmak istemedim doğrusu. İşletim sistemi içerisinde de HP'nin kendi uygulamasını kullandım ve sonuçlar olumlu çıktı. İşletim sistemi içinde başka bir uygulama var mı? Veya HP'nin uygulama ne kadar doğrudur sizce?

Bir önceki konuda yaşadığım ve anlattığım sorun Wi-Fi sürücüsünde sorun çıkardığı için sorunun Wi-Fi'de olabileceğini düşündük ama bir arkadaş donanımsal sorun olabileceğini söyledi. Memtest'i önerdi ama işletim sistemi dışında yapıldığı için ve 3. taraf bir yazılım uğraşmak istemedim doğrusu. İşletim sistemi içerisinde de HP'nin kendi uygulamasını kullandım ve sonuçlar olumlu çıktı. İşletim sistemi içinde başka bir uygulama var mı? Veya HP'nin uygulama ne kadar doğrudur sizce?

Wifi kartıyla mı alakalı Adaptör sürücü yoksa Wifi ağında diyemi ?

Wi-Fi kartında sorun yok büyük ihtimal kapanıp açılınca birden. Wifi sürücüsünde sorun oluştu aygıt yöneticisinden düzelttim sonra.

Kartta belli bir süre sonra kapama açma ya da devre dışı bırak etkinleştir de sorunla çıkıyorsa kartta IRQ kesme sorunu çıkar.
O yüzden komple bir gecikme latency testi yapman daha faydalı olur.

Kartta belli bir süre sonra kapama açma ya da devre dışı bırak etkinleştir de sorunla çıkıyorsa kartta IRQ kesme sorunu çıkar.
O yüzden komple bir gecikme latency testi yapman daha faydalı olur.
Hocam ben bu işlerden pek anlamıyorumda. Kapanıp açılma sonrası Wİ-Fİ sürücüsü gitti ama başka donanımlarda da sorun olabil me olasılığı var mı? O saatten beri kullanıyorum PC'yi herhangi bir sorun yok ama emin değilim. Wİ-Fİ sürücüsünü indirdim o süre boyuncada. Bir arkadaşın önerdiği bir çözümdü.

Hocam ben bu işlerden pek anlamıyorumda. Kapanıp açılma sonrası Wİ-Fİ sürücüsü gitti ama başka donanımlarda da sorun olabil me olasılığı var mı? O saatten beri kullanıyorum PC'yi herhangi bir sorun yok ama emin değilim. Wİ-Fİ sürücüsünü indirdim o süre boyuncada. Bir arkadaşın önerdiği bir çözümdü.

Bir kereliğe mahsus böyle bir şey olduysa ; şunları yapın

Wifi sürüsünü kurun

checkdisk
sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

bunları yapın
tamamdır , check disk için kurtarma gelişmiş başlangıç konsol deyin ve C diskiniz hangi disk ise orada bulun
C: yazın dir deyin program files falan varsa Windows varsa yoksa
D: dersiniz F. dersiniz dir deyince bulduğunuzda da hangisi ise
chkdsk /r /f /x X: dersiniz burada x Windows neredeyse hangi diskse o.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı