İşletim Sistemi Kurulumunda Kapanma Sorunu

muammersefa

Hectopat
Daha fazla  
Elimde yurt dışından gelen orijinal 8.1 pro kurulum DVD'si vardı. Taktım CD'yi boot ettim formatı attım. Driver pack solition ile driverları kurdum. Hiçbir sorun ya da sıkıntı yoktu. İşlemcime overlock yaptım. Bir sıkıntı çıkmadı, RAM'lere yapmaya korktum çünkü daha önce yaktım. Konuya gelelim. Geçen hafta PC'ye Windows 10 güncellemesi geldi. Windows orijinal olduğu için sıkıntı çıkmaz diye düşündüm. Oyunlarda FPS değerleri Windows 10'da çok iyi diye duymuştum. Neyse yükledim ama bana çok vasat ve kullanışsız geldi. Windows 8 yerine bilgisayarcıdan 7 ultimate 64 bit CD'si aldım. Yükleme ekranından önce Windows load files çıktı her şey normal lakin buradan sonra iş patlak verdi birden bip bip ses geldi kasadan kapandı sistem. Açmaya çalıştım açılmadı. Fişten çektim 20 dakika bekledim. Tekrar aynısı oldu. Bu sefer kapandıktan sonra PC açıldı. BIOS'a girdim ayaları fabrikaya döndürdüm gözüme çarptı işlemci sıcaklığı 81 dereceyi vurmuştu. Kapadım PC'yi bekledim biraz, açtım Windows 10 açıldı. İşte Far Cry 4'e girip ayarları max yaptım yarım saat oynadım baktım işlemci daha 68 derecedeydi ama Windows kurmaya çalıştığım zaman birden ısınıp kapanıyordu. 8'de denemeye çalıştım yine aynı oldu. XP ile deneyim dedim yine aynı oldu. Ubuntu kurabildim zar zor. Ama bunda da sıkıntım oyunları oynamak zor.

DENEDİKLERİM:
  1. SSD'yi çıkardım HDD ile denedim olmadı.
  2. HDD'yi çıkardım ssd ile denedim olmadı.
  3. Ekran kartını çıkardım anakartın girişine bağladım olmadı.
  4. Sistemdeki tüm parçaları söktüm çok az tozlanmış temizledim işlemci ve ekran kartı macununu yeniledim olmadı.
  5. Başka HDD ile denedim olmadı.
  6. 4 RAM var, 8 GB'dan toplam 32 GB. Her sokete farklı kombinasyonlarla taktım bir tane taktım 2 tane taktım denedim olmadı.
  7. PSU 1200 wat bendeki 500 w ile denedim sistem hiç açılmadı.
  8. Bluray ekran kartı SSD ve HDD'yi çıkardım. Eski 160 GB'lık HDD ile denedim yine olmadı yine olmadı.
Anlayacağınız arkadaşlar perişan durumdayım. Hakkınızı helal edin yanlış yere açmış olabilirim yeniyim sıkıntıma çare bulunabilmesi için detaylıca yazdım. Lütfen bilgisayarcıya götür demeyin pahalı bi sistem başka bir şey olmasından korkuyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistemin fazla ısınması bile bana normal gelmedi. Çünkü sıvı soğutmaya sahip bir sistem. Dediğiniz gibi güçlü sistem şu anlık çözüm bulamadım biraz araştırıyorum bulursam buraya yazarım. İnşallah sorunu çözeriz. @THE_MILLER hocam bir yardımcı olursa iyi olur.

Hocam sistemin fazla ısınması bile bana normal gelmedi. Çünkü sıvı soğutmaya sahip bir sistem. Dediğiniz gibi güçlü sistem şu anlık çözüm bulamadım biraz araştırıyorum bulursam buraya yazarım. İnşallah sorunu çözeriz. @THE_MILLER hocam bir yardımcı olursa iyi olur.
hocam ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. @THE_MILLER hocamızda bi bakabilirse buraya sevinirim

Meraktan soruyorum bu sistem fabrika çıkışlı ayarlarda iken ne yapamadınız da oveclok yapma ihtiycı duydunuz?

Format atmak istediğiniz sırada cpu fanı dönüyor mu ve dönüyorsa devri nasıl yavaş mı hızlı mı?
Yeterli hava sirkülasyonunu format atarken sağlıyor mu?

Tahminim; İşletim sistemi açıkken işlemci fanı olması gereken şekilde çalışıyor ama format atmak istediğiniz ya çalışmıyor ya da olması gerekenden daha yavaş çalışıyor bu da ısınma ve kapanmaya sebep oluyor.

Not: Format atarken kasayı açın ve fanın davranışını gözlemleyin.

Aynı şekilde sıvı soğutmanın da format esneasında işletim sistemi açıkken nasıl çalışıyor ise öyle çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
@muammersefa

Meraktan soruyorum bu sistem fabrika çıkışlı ayarlarda iken ne yapamadınız da oveclok yapma ihtiycı duydunuz?

Format atmak istediğiniz sırada cpu fanı dönüyor mu ve dönüyorsa devri nasıl yavaş mı hızlı mı?
Yeterli hava sirkülasyonunu format atarken sağlıyor mu?

Tahminim; İşletim sistemi açıkken işlemci fanı olması gereken şekilde çalışıyor ama format atmak istediğiniz ya çalışmıyor ya da olması gerekenden daha yavaş çalışıyor bu da ısınma ve kapanmaya sebep oluyor.

Not: Format atarken kasayı açın ve fanın davranışını gözlemleyin.

Aynı şekilde sıvı soğutmanın da format esneasında işletim sistemi açıkken nasıl çalışıyor ise öyle çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
@muammersefa

Hocam overlock biraz da keyifdendi aslında. Yoksa bu sistem zaten her türlü şeyi kaldırabilecek seviyedeydi. Kasamın kapağı hep açık zaten. Kontrol ettim hocam ilk seferinde dahi. Ubuntu açıkken bakıyorum yaklaşık 45 dakika sistemi yoruyorum 70 dereceyi görüyorum ama format atmaya çaıştığım zaman sabit 81 derece oluyor. Biosdan ısınınca kapnmaya kapatmaya çalıştım 85 dereceye çektim lakin yine kapandı. Fanlarda yada başka birşeyde herhangi görünen sıkıntı yok. @THE_MILLER hocam bakabilir misiniz acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi yorma işini 3 saat yapın 45 dk yerine chipset arızası olabilir benim eski laptoumda da chipset arızası var kafasına göre kapanıyor yeniden açılıyor, bazen sabahtan akşama hiç kapanmıyor bazende daha açılırken kapanıyor. (Isınmayla ilgili değil bu.)
NOT: 3 saat uzun olsun diye kesin olarak 3 saat yük altında kalırsa hasar yok diyemem.
@Recep Baltaş @MF @Murat5038

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı