İşletim sistemi ve oyun için ayrı M.2 SSD gerekli mi?

Yunus YENER

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
KC3000 1TB M2 NVMe
Anakart
MSI PRO Z690-A
Merhaba. Oyun odaklı kuracağım yeni sistem için KC3000 1TB M.2 NVMe SSD aldım fakat henüz kurulum yapmadım. Kesin olmamakla beraber hobi olarak yayın açıp, oyun videoları çekip, video edit ve render işlemleri alabilirim. Şu an için planlarım arasında kesin olan tek şey Online rekabetçi oyunlar oynayacağım.

Sizce işletim sistemi, oyunlarım ve diğer programlar için 1TB SSD yeterli mi? Diğer alternatif ise 250GB veya 500GB SATA3 SSD veya M.2 NVMe alıp buna işletim sistemi kurup, oyunlar içinse 1TB M.2 SSD kullanmak veya tam tersi daha mı makuldür? Çünkü gördüğüm kadarıyla oyun performansı bağlamında SATA ve M.2 arasında dişe dokunur bir fark yok. Konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim dostlar.

Anakart: MSI Pro Z690-A DDR4.
SSD: KC3000 1TB M.2 NVMe.
CPU: Intel i5 13600K.

Ben olsam sizin yerinizde 1TB daha SATA SSD alıp işimi sağlama alırdım.
Merhaba. Oyun odaklı kuracağım yeni sistem için KC3000 1TB M.2 NVMe SSD aldım fakat henüz kurulum yapmadım. Kesin olmamakla beraber hobi olarak yayın açıp, oyun videoları çekip, video edit ve render işlemleri alabilirim. Şu an için planlarım arasında kesin olan tek şey Online rekabetçi oyunlar oynayacağım.

Sizce işletim sistemi, oyunlarım ve diğer programlar için 1TB SSD yeterli mi? Diğer alternatif ise 250GB veya 500GB SATA3 SSD veya M.2 NVMe alıp buna işletim sistemi kurup, oyunlar içinse 1TB M.2 SSD kullanmak veya tam tersi daha mı makuldür? Çünkü gördüğüm kadarıyla oyun performansı bağlamında SATA ve M.2 arasında dişe dokunur bir fark yok. Konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim dostlar.

Anakart: MSI Pro Z690-A DDR4.
SSD: KC3000 1TB M.2 NVMe.
CPU: Intel i5 13600K.

Yani KC3000 1TB SSD'nin yanında 1TB SATA SSD almaktan mı bahsediyorsunuz?

Aynen öyle. İşletim sistemini M.2 SSD kullanıp geri kalan kısımlarını ve SATA SSD alırsanız onu kurup oyunlarınızı ve videolarınızı onlarda tutabilirsiniz.Eğer ucuza bulursanızda yeni bir tane daha M2 ssd alabilirsiniz.

Aynen öyle. İşletim sistemini M.2 SSD kullanıp geri kalan kısımlarını ve SATA SSD alırsanız onu kurup oyunlarınızı ve videolarınızı onlarda tutabilirsiniz.Eğer ucuza bulursanızda yeni bir tane daha M2 ssd alabilirsiniz.
Muhtemelen oyunlar için 1TB SATA3 SSD alacağım. Oyun ve depolama kullanımında bildiğim kadarıyla DRAM mevcudiyetinin pek bir önemi yok. Eğer mantığıma ve cebime uyarsa bir ihtimal M.2 1TB da alabilirim. Bu konuda SATA3 ya da M.2 fiyat performans bir ürün öneriniz var mı? Benim aklımdan geçen şu an için Kingston NV2 1TB modeli. DRAM yok fakat HBM teknolojisi kullanıyor.

Bunu öneririm.
Bütçe artarsa buna bakılabilir.
Sata olarak da bunu öneririm.
Tabi bununda bir üstü olarak bunu öneririm.

Bunu öneririm.
Bütçe artarsa buna bakılabilir.
Sata olarak da bunu öneririm.
Tabi bununda bir üstü olarak bunu öneririm.

Kioxia Exceria G2 benimde aklımdaydı fakat bir müddet sonra yazma hızında düşüş olduğundan söz ediliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı