İşletim sisteminin hangi diskte olduğu nasıl anlaşılır?

İşletim sistemi kurulurken önyükleme bölümü oluşturulur. Bu önyükleme bölümünde işletim sistemi dosyalarının nerede olduğu yazılıdır. Siz farklı diskten önyükleme yapmaya çalıştığınız için hata verecektir.
Tam da bu videoyu izliyordum zaten. Fakat yardımcı olabileceğini sanmıyorum. :( Benim sorunum çok farklı gibi. Teşekkürler yinede iyi forumlar

Eğer iki HDD'nizin de GB'ı aynı ise veya eski HDD'niz de ki verileri yeni HDD'ye taşıyabilecek kadar boş yer varsa disk klonlama yöntemini kullanabilirsiniz. Aynı adımları uygulayarak sanırım HDD'nizi olduğu gibi kopyalayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer iki HDD'nizin de GB'ı aynı ise veya eski HDD'niz de ki verileri yeni HDD'ye taşıyabilecek kadar boş yer varsa disk klonlama yöntemini kullanabilirsiniz. Aynı adımları uygulayarak sanırım HDD'nizi olduğu gibi kopyalayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Windows kurulu olan 120 GB, yeni aldığım ise 500gb.

Windows kurulu olan 120 GB, yeni aldığım ise 500GB.

O halde disk klonlamayı deneyebilirsiniz. Ancak disk klonlama işleminden sonra eski HDD'nizi 2. veya harici bir disk olarak kullanacaksanız bu video da ki gibi eski HDD'nizi biçimlendirmeniz gerekebilir. (video da biçimlendirme yapıldığı yer 4:22'de başlıyor.)

O halde disk klonlamayı deneyebilirsiniz. Ancak disk klonlama işleminden sonra eski HDD'nizi 2. veya harici bir disk olarak kullanacaksanız bu video da ki gibi eski HDD'nizi biçimlendirmeniz gerekebilir. (video da biçimlendirme yapıldığı yer 4:22'de başlıyor.)

Peki ben şu an içine Windows kurulu olan hard diski çıkartıp tek başına yeni aldığım hard diski takarsam direkt kurulum ekranı gelir mi? ve kurduktan sonra tekrar diğer diski taksam nasıl olur?

Peki ben şu an içine Windows kurulu olan hard diski çıkartıp tek başına yeni aldığım hard diski takarsam direkt kurulum ekranı gelir mi? Ve kurduktan sonra tekrar diğer diski taksam nasıl olur?

Eğer temiz kurulum (format) için soruyorsanız kurulum için hazırladığınız USB depolama aygıtınız varsa USB'den boot ettikten sonra kurulum ekranı gelir.

Eğer temiz kurulum (format) için soruyorsanız kurulum için hazırladığınız USB depolama aygıtınız varsa USB'den boot ettikten sonra kurulum ekranı gelir.
Bilgisayar USB ile çalışıyor. Kurulum için hazırlamıştım ama içinde ne buluyorsa artık bilgisayar disk olarak okuyor. USB ile boot ettiğimde kurulum ekranı yerine masaüstüne giriyor. Bugün dosya gezgininden "bu bilgisayar"a girdiğimde USB gözüküyordu (normalde gözükmüyordu). Ben de USBnin içindekileri yeni aldığım hard diskin içine attım ve artık USBsiz çalışıyor bilgisayar. Fakat hard diskin logosu değişti, sebebini anlamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20220904_215542.jpg
    IMG_20220904_215542.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20220904_220850.jpg
    IMG_20220904_220850.jpg
    216 KB · Görüntüleme: 39
Bilgisayar USB ile çalışıyor. Kurulum için hazırlamıştım ama içinde ne buluyorsa artık bilgisayar disk olarak okuyor. USB ile boot ettiğimde kurulum ekranı yerine masaüstüne giriyor. Bugün dosya gezgininden "bu bilgisayar"a girdiğimde USB gözüküyordu (normalde gözükmüyordu). Ben de USB'nin içindekileri yeni aldığım hard diskin içine attım ve artık USB'siz çalışıyor bilgisayar. Fakat hard diskin logosu değişti, sebebini anlamadım.

Temiz kurulum ekranına ulaşmak için hazırladığınız USB'den boot etmeniz gerekiyor. Sisteminizde bulunan anakart nedir? Windows'un arama kısmına "msinfo32" yazdıktan sonra sistem özetinde temel kart ürünü kısmından anakart modelinizi öğrenebilirsiniz. Ona göre boot menüsü tuşunu söyleyeceğim. Logonun değişmesini sebebi Windows, onu güncelleme diski olarak gördüğü için simgesi değişiyor. Ayrıca HDD'nize veya USB belleğinize Rufus aracılığı ile ISO dosyasını tekrar yazdırmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Temiz kurulum ekranına ulaşmak için hazırladığınız USB'den boot etmeniz gerekiyor. Sisteminizde bulunan anakart nedir? Windows'un arama kısmına "msinfo32" yazdıktan sonra sistem özetinde temel kart ürünü kısmından anakart modelinizi öğrenebilirsiniz. Ona göre boot menüsü tuşunu söyleyeceğim. Logonun değişmesini sebebi Windows, onu güncelleme diski olarak gördüğü için simgesi değişiyor. Ayrıca HDD'nize veya USB belleğinize Rufus aracılığı ile ISO dosyasını tekrar yazdırmanızı öneririm.
Ben Microsofttan yuklemistim. Rufus ile denemedim çünkü iso dosyası indirmeyi bilmiyodum. Internete yazdığımda da değişik değişik şeyler çıkıyordu. Anakart modelim DG31PR diye biliyorum. Boot menüsü tuşu dediğiniz bios ise F2 ile giriyor fakat USByi en üste alma diye bişi yok sadece üstüne tıklayabiliyorsunuz. kurulum ekranına görebilmem için ne yapmam gerekiyor? USByi belki en üste alamadığım içindir ama alınmıyor zaten, sadece üstüne basabiliyorsunuz. Ben size biosun da fotosunu atarım eve gidince. Yardımın için sağol 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı