İşletim sistemleri hakkında düşünceleriniz neler?

Maomao

Megapat
Makaleler
20
Bilindiği üzere piyasada bayağı bir işletim sistemleri bulunmakta, kullandığınız/kullanacağınız işletim sistemleri hakkında yorumlarınızı alalım ama diğer kullanıcıların fikirlerine saygı duyun, kimse kimseye aksi bir yorum yapmasın.

Benim yorumum Windows için. Bir yerden sonra çok baş ağrıtıyor, kullanma hevesi kalmıyor insanın.

Windows 10 kullanıyorum desteği bitince Linux'un herhangi bir dağıtımına geçerim herhalde.

Herkesin keyfine göre işletim sistemlerinin olması gayet güzel. İsteyen istediği işletim sistemini kullanarak daha fazla verim alabilir.

Uzun zamandır Windows 10 kullanıyorum şu an 11 kullanıyorum fakat Windows'un çok kısıtlı bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Bundan 4-5 ay önce 1 ay kadar Arch Linux (Hyprland) kullandım. 3. parti yazılım kullanmadan programları herhangi bir tuşa atayıp açabiliyorsun, harika masaüstü görünümleri elde edebiliyorsun, aşırı hızlı ve hafif bir işletim sistemi. Fakat en büyük sorun şirketlerin Linux'a uygulama desteği eklememesi ve bu yüzden kullanımımı kısıtlaması keşke şirketler Linux'a desteğini açsa da ana işletim sistemim olarak kullansam.

Hangi uygulamalarda sorun yaşıyorsunuz hocam?

@fxtih üreticinin uygulamaları çalışmasa bile bazı oyunlar ve Adobe uygulamaları çalıştırılabilmekte, Adobe uygulamaları kurulamıyor ama çalıştırılabiliyor. Örneğin Photoshop'u bu rehber ile kurabilirsiniz.

Hiçbir işletim sistemi erişilebilirlik ve basitlik anlamında tatmin edici değil. Bunu Windows ve klasik yapıda olan Linux dağıtımları için söylüyorum. Başka bir işletim sistemi kullanmış olsaydım yorumumun içine dahil olabilirdi.

Bunların aksine şu an kullandığım Micro OS olmasını gerektiğini düşündüğüm basit ve erişilebilir mantığına en yakın dağıtım diyebilirim.

Muhtemelen bozulmayan bir dağıtım ile GNOME ve KDE Plasma kullanmamış bazı Windows kullanıcıları ve bazı Hyprland+Arch bağımlıları muhtemelen ne dediğimi anlamıyor.
İşletim sisteminin görevi bize hizmet etmek, bizim işletim sistemine hizmet etmemiz değil.

Bu arada Micro OS yeterli değil bence, her ne kadar en yakını olsana hala en iyisi değil. Gidip de NVIDIA sürücüleri yüzünden bir güncellemenin yapılması için elle lisans onaylamak zoruma geliyor. Otomatik yapılması için paket yöneticisinin dosyaları ile oynayabilirim ama nerede kaldı güvenlik.

Son düzenleme:

Bence işletim sistemleri doğası gereği böyle. Basitleştirilebildiği kadar basitleştiriliyor ve daha da basitleşecek.

Bence işletim sistemleri doğası gereği böyle. Basitleştirilebildiği kadar basitleştiriliyor ve daha da basitleşecek.

İlk defa Fedora tabanlı bir OS kurduğumda ayırdığım diskin otomatik olarak seçilip bölündüğünü görünce biraz endişelendim, 1TB diski silip baştan kuracağını sandım. Sonra ayırdığım bölümün seçili olduğunu fark ettim, basitleşiyor gerçekten de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…