İşletme bölümü için hangi MacBook alınmalı?

xXBatuXx

Hectopat
Üniversitede işletme bölümü okuyacağım. MacBook istiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? Sonradan SSD almak mantıklı olabilir gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beni buldun demek. M1 MacBook 16 gb ram kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Eğer Grafik ağır render programları kullanmıyorsan, m2 MacBook alabilirsin 8gb ram modeli.

İşletme öğrencisi için 16 GB ram’e ihtiyaç yok. Base model 8/256 M1/M2/M3 fazlasıyla yeter. 13 veya 15 inç bütçenize göre değişir.

Render alıp grafik işi yapmayacak, gündelik ve normal programlar kullanacak kişilere gözü kapalı 16 GB MacBook önermekten vazgeçmesi lazım bu insanların. İhtiyaç varsa 16 GB önerirsin eyvallah. Arada neredeyse 10 bin TL fark var. Base model 8 GB MacBook gündelik işler için fazlasıyla yeterlidir. Aynı anda 48374638282 tane Chrome sekmesi açmadığınız sürece de sıkıntı yaşatmaz.

İşletme öğrencisi için 16 GB ram’e ihtiyaç yok. Base model 8/256 M1/M2/M3 fazlasıyla yeter. 13 veya 15 inç bütçenize göre değişir.

Render alıp grafik işi yapmayacak, gündelik ve normal programlar kullanacak kişilere gözü kapalı 16 GB MacBook önermekten vazgeçmesi lazım bu insanların. İhtiyaç varsa 16 GB önerirsin eyvallah. Arada neredeyse 10 bin TL fark var. Base model 8 GB MacBook gündelik işler için fazlasıyla yeterlidir. Aynı anda 48374638282 tane Chrome sekmesi açmadığınız sürece de sıkıntı yaşatmaz.
Haklısınız evet. M2 8gb yeterli bir cihaz.

İşletme öğrencisi için 16 GB RAM'e ihtiyaç yok. Base model 8/256 M1/M2/M3 fazlasıyla yeter. 13 veya 15 inç bütçenize göre değişir.

Yani 20 bin TL fark ediyor ve ciddi bir rakam açıkçası elimde iyi bir masaüstü varken sadece üniversite için kullacağım laptopa bu kadar para dökmek istemiyorum peki sizce hangi model mantıklı.

Eğer 16 GB RAM olan modeli alırsam ileride taşınabilir SSD alabilirim ama sanırım bu modeler biraz sıkıntılıymış ondan emin olamadım.

Üsteki model 15 ich 512 GB SSD 8 GB RAM.
Altaki model 13 ich 256 GB 16 GB RAM açıkçası karar veremedim bu modeler arası 3bin TL fiyat farkı var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı