İşletme mezunu işsiz kalır mı?

Tregrast

Kilopat
Daha fazla  
Ege üniversitesi veya Dokuz Eylül Üniversitesi arasından puanım hangisine yeterse orada işletme okumayı düşünüyorum. Çevrede de olumsuz yorum sayısı fazla, çok fazla mezun ve işsiz var sen de öyle kalırsın gibisinden yorumlar. Şahsen ben okursam sırf okumuş olmak için değil de mesleği hakkıyla yapmak için okurum. Düşüncelerinizi belirtir misiniz?

Ege üniversitesi veya Dokuz eylül Üniversitesi arasından puanım hangisine yeterse orada işletme okumayı düşünüyorum. Çevrede de olumsuz yorum sayısı fazla, çok fazla mezun ve işsiz var sen de öyle kalırsın gibisinden yorumlar. Şahsen ben okursam sırf okumuş olmak için değil de mesleği hakkıyla yapmak için okurum. Düşüncelerinizi belirtir misiniz?

Hocam nerede bir işletme okumuş görsem işsiz.

Ege üniversitesi veya Dokuz eylül Üniversitesi arasından puanım hangisine yeterse orada işletme okumayı düşünüyorum. Çevrede de olumsuz yorum sayısı fazla, çok fazla mezun ve işsiz var sen de öyle kalırsın gibisinden yorumlar. Şahsen ben okursam sırf okumuş olmak için değil de mesleği hakkıyla yapmak için okurum. Düşüncelerinizi belirtir misiniz?

İsletme diye bir meslek yok ki hakkiyla yapacaksin. 4 yıl sonra okul bitince kıl bit patronun yaninda muhasebecilik yapabilirsin anca.

Tamamen sana bağlı. İzmir'de ben staj yapacak bir şirket bulamamıştım açıkçası. Staj için İstanbul'a geldim bir iki kere. Onların sayesinde dünyada ismi olan bir şirketteyim şu an. Ha maaş pek iyi değil ama çıkarken adını kullanıyorsun ve bunu bildiği için maaş az oluyor ama sende adı var diye katlanıyorsun işte.

Bir üretim/hizmet sektörünü iyi öğrenirsen kendi işini kurabilir, pazarlama, finans, muhasebe departmanlarının hepsini kontrol eder ve nasıl olsa patron anlamıyor bir şey der geçiştiririm kafasındaki çalışanları kolayca ayırt edebilirsin.

En son Dokuz Eylül'de zorunlu staj olmadığı için staj bulmakta oldukça zor oluyordu. Yazın 30-40 günlük bir süre için ücreti karşılıyordu yalnızca.

İşsiz kalma konusu da evet işsiz kalma olasılığın yüksek çünkü hangi üniversiteye baksan bir işletme bölümü mevcut. Girmesi de kolay olunca işsiz işletme mezunu da çok oluyor haliyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı