Kerem Efdal
Hectopat
Konuyu tekrar hortlatmak istiyorum. Sence Ege işletme mi okumak daha mantıklı yoksa Deü işletme mi? İmkanlar bakımından hangisi daha önce şu an deü ingilizce işletmeye puanım tutuyor fakat hem kampüs hemde imkanlar bakımından ege daha önde geliyor ama emin olamadım sence ege işletme mi yoksa deü ingilizce işletme mi okumak mantıklıMaalesef diğer iki üniversite hakkında bilgim yok. Onun dışında sorun olursa istediğin zaman sorabilirsin, bildiğim bir şeyse yardımcı olurum.
Mesajı yeni görüyorum. Hangisini tercih ettin?Konuyu tekrar hortlatmak istiyorum. Sence Ege işletme mi okumak daha mantıklı yoksa Deü işletme mi? İmkanlar bakımından hangisi daha önce şu an deü ingilizce işletmeye puanım tutuyor fakat hem kampüs hemde imkanlar bakımından ege daha önde geliyor ama emin olamadım sence ege işletme mi yoksa deü ingilizce işletme mi okumak mantıklı
sırf onca linç ve uğursuzluk yağmuruna rağmen bölüm ve üniden memnun olup olmadığınızı sormak için hesap açmış bulunmaktayım. çoğu kişi işsizlik görüyor siz nasıl düşünüyorsunuz veya üni sonrası nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?Mesajı yeni görüyorum. Hangisini tercih ettin?
Şöyle söyleyeyim, üniversitede 3. yılım oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İşletme bölümü açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Birkaç firmanın yöneticileriyle konuştuğumda Dokuz Eylül'ün diplomasının gerçekten etkili olduğunu ve bazı üniversitelere göre cidden göze çarptığını söylüyorlar. Ancak kendimizi kesinlikle geliştirmemiz gerekiyor, CV doldurmamız gerekiyor yoksa direkt işsiz kategorisine girilebiliyor. İşletme bölümü bana göre çok ama çok ince biz çizgide, ya çizginin üstüne çıkıp güzel bir iş bulabiliyorsunuz ya da direkt işsiz kalabiliyorsunuz. O yüzden kesinlikle fırsat buldukça staj yapıp dönem içinde de bir şekilde CV'nin doldurulması gerektiğini düşünüyorum (Dil geliştirme, yazılım hakkında bilgi edinme, iktisat konularına hakim olma vs.). Bunlarla beraber Dokuz Eylül diploması gerçekten çok işe yarar gibi görünüyor.sırf onca linç ve uğursuzluk yağmuruna rağmen bölüm ve üniden memnun olup olmadığınızı sormak için hesap açmış bulunmaktayım. çoğu kişi işsizlik görüyor siz nasıl düşünüyorsunuz veya üni sonrası nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?
Şöyle söyleyeyim, üniversitede 3. yılım oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İşletme bölümü açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Birkaç firmanın yöneticileriyle konuştuğumda Dokuz eylül'ün diplomasının gerçekten etkili olduğunu ve bazı üniversitelere göre cidden göze çarptığını söylüyorlar. Ancak kendimizi kesinlikle geliştirmemiz gerekiyor, CV doldurmamız gerekiyor yoksa direkt işsiz kategorisine girilebiliyor. İşletme bölümü bana göre çok ama çok ince biz çizgide, ya çizginin üstüne çıkıp güzel bir iş bulabiliyorsunuz ya da direkt işsiz kalabiliyorsunuz. O yüzden kesinlikle fırsat buldukça staj yapıp dönem içinde de bir şekilde CV'nin doldurulması gerektiğini düşünüyorum (Dil geliştirme, yazılım hakkında bilgi edinme, iktisat konularına hakim olma vs.). Bunlarla beraber Dokuz eylül diploması gerçekten çok işe yarar gibi görünüyor.
gelecek ve iş imkanı yok gerçekten haklısınız ama özel sektörde yabancı firma/şirketlerle bağlantılı ilerleyerek bir yerlere gelinebilir. Şu an genel mühendislerin yaptığı olay da bu. İşletmeyi ytü'de de okusam deü'de de okusam zaten iyi bir gelir istiyorsam en son çalacağım kapı yine yabancı firmalar veya yurt dışı. ben biraz daha kişinin kendini geliştirebileceği yönünde düşünenlerdenim, zamanında 60k sıralama ile elektrik elektronik okuyup staj ve yaz okulu döneminde online derslerle yazılım kursları alıp şu an hollanda'da bir şirkette çalışan yakınımdan baz alarak diyorum bunu. bu durumdan yola çıkarak yurt dışının anahtarının direkt yazılımdan çıktığını kafamda oturtturdum üni döneminde iü veya ytü'de de sadece ders odaklı gidip gelinirse diğer üniversitelerden bir farkı kalınmaz. bu yüzden özellikle eşit ağırlığın özel sektör ağırlıklı bölümlerinde de olayın kişide bittiğini düşünüyorum tek sorunum gelecek sıralamayla hangi üniversitenin diplomasının daha etkili olabileceği.Türkiye'de gelecek genel olarak yok bende 35 k civarında yapacağım. Ya yurt dışında endüstri mühendisliği okuyacağım ya da Türkiye'de mezuna kalacağım. Bu meslekleri hakkıyla yapmak istiyorsan ege veya dokuz eylül maalesef yetersiz en kotu İstanbul Üniversitesi, YTÜ gibi okullardan iş imkanı var gibi.
Şöyle söyleyeyim, üniversitede 3. yılım oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin işletme bölümü açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Birkaç firmanın yöneticileriyle konuştuğumda dokuz eylül'ün diplomasının gerçekten etkili olduğunu ve bazı üniversitelere göre cidden göze çarptığını söylüyorlar. Ancak kendimizi kesinlikle geliştirmemiz gerekiyor, CV doldurmamız gerekiyor yoksa direkt işsiz kategorisine girilebiliyor. İşletme bölümü bana göre çok ama çok ince biz çizgide, ya çizginin üstüne çıkıp güzel bir iş bulabiliyorsunuz ya da direkt işsiz kalabiliyorsunuz. O yüzden kesinlikle fırsat buldukça staj yapıp dönem içinde de bir şekilde CV'nin doldurulması gerektiğini düşünüyorum (dil geliştirme, yazılım hakkında bilgi edinme, iktisat konularına hakim olma vs.). Bunlarla beraber dokuz eylül diploması gerçekten çok işe yarar gibi görünüyor.
Ben yeni tercih yapıcam sakarya üniversitesini gördüm ve harbiden işletmede baya ilerlemiş gibi gözüküyor benimde tercihim ya TOBB işletme, iktisat yahut Sakarya işletme yazıcam komple sıfırım ingilizce felan kelimeleri biliyorum ama cümle kur desen çoğu cümleyi kuramam ingilizcede öğrenicem ne olur bilmiyorum kararsız kaldım bende acayip şekilde.Hocam merhaba şu an sizin 3 sene önce yaşadığınız şeylerin aynısını yaşıyorumSakarya Üniversitesi işletme düşünüyorum ama okunmaz diyor herkes yani kendini geliştirsen yinedemi işsiz kalırsın Excel SQL gibi şeyleri öğrensen ben veri analisti veya dijital pazarlama düşünüyorum halihazırda B1 seviyesi bir İngilizcemde var şu an 3.sınıfı bitirmiş birisi olarak bölüm hakkında düşünceniz nedir umarım mesajı görürsünüz yardıma çok ihtiyacım var
Hocam merhaba şu an sizin 3 sene önce yaşadığınız şeylerin aynısını yaşıyorumSakarya Üniversitesi işletme düşünüyorum ama okunmaz diyor herkes yani kendini geliştirsen yinedemi işsiz kalırsın Excel SQL gibi şeyleri öğrensen ben veri analisti veya dijital pazarlama düşünüyorum halihazırda B1 seviyesi bir İngilizcemde var şu an 3.sınıfı bitirmiş birisi olarak bölüm hakkında düşünceniz nedir umarım mesajı görürsünüz yardıma çok ihtiyacım var.