İşletme okunur mu?

ArdQAG

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim sayısal seçeceğim arkadaşım hangi bölümü istediğinde kararsız geçen işletme iyi midir diye sordu. İlk 10 bin üstü alan üniversite mezunları işsiz kalma ihtimali yüksek diye gördüm. Onu çalıştırmak ve iyi bir sıralama ile bir bölüme sokmak istiyorum sizce ilk 10 bin içerisinde işletme okunur mu? Onun için bu süreç nasıl ilerleyecek?

O zaman şöyle bir soru sorayım arkadaşın işletme okuyup ne yapmayı düşünüyor? Eliyle gösterebileceği bir meslek var mı bunu yapacağım dediği.

Aslında onunda kafası karışık sayısal okusam zorlanırım 100k da kızlara yakışan hemşirelik var ama ben yapamam diyor. EA'da ise hangi bölümlerin iyi olduğunu tam bilmiyor. Sizin önerebileceğiniz var mı hocam?

Merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim sayısal seçeceğim arkadaşım hangi bölümü istediğinde kararsız geçen işletme iyi midir diye sordu. İlk 10 bin üstü alan üniversite mezunları işsiz kalma ihtimali yüksek diye gördüm. Onu çalıştırmak ve iyi bir sıralama ile bir bölüme sokmak istiyorum sizce ilk 10 bin içerisinde işletme okunur mu? Onun için bu süreç nasıl ilerleyecek?
İsmi olan iyi bir üniversitede işletme, iktisat gibi bölümleri okuyan, aktif bir üniversite hayatı geçiren ve iyi İngilizce seviyesine sahip birinin işsiz kalma şansı çok düşük. İşletme, iktisat gibi bölümlerin en büyük avantajı, öğrenciyi herhangi bir meslek kalıbına sokmadan istediği alana yönelme imkanı vermesi. Şirketlerin her zaman işletme mezunu ya da iş yönetiminden anlayan insanlara ihtiyacı olacak. Diğer işletme mezunlarından kendini ayırabilen, onların arasında parlayabilenler her zaman iş bulabilir. Hedef olarak da sıralamadan ziyade ismi olan devlet üniversitelerini hedeflemek daha mantıklı. Özellikle İstanbul'daki devlet üniversiteleri.
O zaman şöyle bir soru sorayım arkadaşın işletme okuyup ne yapmayı düşünüyor? Eliyle gösterebileceği bir meslek var mı bunu yapacağım dediği.
Kaliteli bir işletme mezununun iş bulamayacağı bir şirket, bir alan yok. Burada önemli olan kendini öne çıkarmak.

Aslında onunda kafası karışık sayısal okusam zorlanırım 100k da kızlara yakışan hemşirelik var ama ben yapamam diyor. EA'da ise hangi bölümlerin iyi olduğunu tam bilmiyor. Sizin önerebileceğiniz var mı hocam?
Ne olmak istiyorsa onun için çalışsın. Sırf işe girerim diyerek bir bölüm seçmekten daha iyidir.
Kaliteli bir işletme mezununun iş bulamayacağı bir şirket, bir alan yok. Burada önemli olan kendini öne çıkarmak.
Orada demek istediğim niye işletme işletmede ne yapmayı düşünüyordu. Aranan adam olursanız zaten işsiz kalmazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı