Çözüldü ISO dosyalarını yapılandırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhabalar.
Sorum şudur: Bir işletim sisteminin. ISO dosyasının içine, işletim sistemi ile beraber kurmak istediğimiz programları ekleyebilir miyiz?
Mesela bir ofis programı diyelim, bunu. ISO dosyasına ekleyip (yöntem hakkında bir bilgim yok) sistemi USB'ye yazdığımız. ISO üzerinden Boot ederken aynı zamanda bu programların da kurulmuş olmasını sağlayabilir miyiz? Eğer cevap evet ise bunu nasıl yapabileceğim hakkında da bilgi verebilir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hah, yapacak işim yoktu iyi iş buldum kendime. Yeni bir şey öğrenmiş oldum. Elinize sağlık. Ben işletim sistemi kurmaya gideyim, kolay gelsin size.​
Teşekkür ederim, asıl size kolay gelsin. Eski forumculardan köylü nickli Mustafa Abi'nin Sysprep Wim Editor isimli ufacık programını kullanarak Default olan hesaba Administrator hesabının içindekileri kolay bir şekilde kopyaladığı için aldığınız imajı yeni bir makinede Administrator olarak kullanmak zorunda kalmayacaksınız.​
@bytesbix Sysprep ile mükemmel bir Windows 10 Pro imajı oluşturdum dün. Sanal makinede hem BIOS hem UEFI olarak test ettim, kurup Administrator'den Default'a kopyalanan tüm program lisanslarım da hiçbir ek uğraş istemeden rahatça açılıyor. Bana böyle şeyleri hatırlattığınız için teşekkür ederim. Şimdi gerçek makinede de kurulum yapacağım.

Son düzenleme:
Konuyu takibe aldım. Katılımsız kurulum hakkında sorularınız varsa @bytesbix isimli arkadaşın paylaştığı zamanında hazırladığım rehberin altına yazabilirsiniz.

Onun haricinde katılımsız sistem hazırlama ile alakalı sorularınız varsa elimden geldiğince buradan cevaplamaya çalışırım.

O rehberdeki sadece bir yöntem. Diğer yöntemleri rehber olarak hazırlamak için fırsat bulamadım. En pratik ve hoş yöntemini anlattım o rehberde sadece.
Size önerebileceğim en düzgün program entegre yöntemi (NT6'ta geçerli bu dediklerim) sources > $OEM$ içine SETUPCOMPLETE.CMD açıp kurulum bittikten sonra bu dosya çalışacağı için içerisine programı katılımsız olarak kurduracak komutları yazmak.
Ayrıca benim de önerdiğim yöntem bu. En sağlıklı çalışan yöntem bana göre de.

Son düzenleme:
Konuyu takibe aldım. Katılımsız kurulum hakkında sorularınız varsa @bytesbix isimli arkadaşın paylaştığı zamanında hazırladığım rehberin altına yazabilirsiniz.

Onun haricinde katılımsız sistem hazırlama ile alakalı sorularınız varsa elimden geldiğince buradan cevaplamaya çalışırım.

O rehberdeki sadece bir yöntem. Diğer yöntemleri rehber olarak hazırlamak için fırsat bulamadım. En pratik ve hoş yöntemini anlattım o rehberde sadece.
Hocam bi aralar bu "Katılımsız" sitesinden yararlanıyordum ama, ne olduğu hakkında pek bilgi sahibi değilim. Rehberinizi de okudum, az biraz anladım ama araştırmaya devam edeceğim. Bir şey soracak olursam etiketleyeceğim sizleri, teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı