İspanyolca mı Almanca mı bölüm okunmalı?

864199

Femtopat
İngilizce bölüm istemiyorum. Bayağı İngilizce'den gına geldi. Farklı bir kültürü farklı bir dili öğrenmek istiyorum. En azından hevesim olur Rusça'ya Avrupa'da vs çok imkan olmadığı için eledim. Zaten geriye İspanyolca ve Almanca kalıyor. Almanca seçersem büyük ihtimal öğretmenliğe giderim. İspanyolca seçersem İspanyol dili ve edebiyatına giderim. Sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Mercedes'e başvurdum Almanca zorunluluk istediler daha niceleri var büyük firmalar ve prestij bakımından bana da Rusça hoş geliyor ama Almanca best ya.

Mesela İspanyolca Rusça öyle ama spesifik değil belki Rusça petrol nükleer enerji falan konsolosluk gibi yerlerde iş imkanı bulunabilir de ama İspanyolca da böyle bir imkan hiç yok heves diye de hata yapmak istemem zaten bende araba ile ilgili seviyordum aslında Almanca öğretmenliği direkt olacaktım hani okuyup alman dili ve edebiyatı mı Almanca öğretmenliği mi ona da kararsızım aslında ama iki bölümde bence fark etmez en azından yarın öbür gün formasyon için kolay olur direkt mezun olurum bu şartlar da öğretmenlik çok zorlaştı o yüzden de acaba zaten formasyon VA direkt alman dili ve edebiyatı mı okusam diyorum sizce farkı var mıdır?

Mesela İspanyolca Rusça öyle ama spesifik değil belki Rusça petrol nükleer enerji falan konsolosluk gibi yerlerde iş imkanı bulunabilir de ama İspanyolca da böyle bir imkan hiç yok heves diye de hata yapmak istemem zaten bende araba ile ilgili seviyordum aslında Almanca öğretmenliği direkt olacaktım hani okuyup alman dili ve edebiyatı mı Almanca öğretmenliği mi ona da kararsızım aslında ama iki bölümde bence fark etmez en azından yarın öbür gün formasyon için kolay olur direkt mezun olurum bu şartlar da öğretmenlik çok zorlaştı o yüzden de acaba zaten formasyon VA direkt alman dili ve edebiyatı mı okusam diyorum sizce farkı var mıdır?
Kardeşim yani bilemiyorum ya bu ülkede ingiliz dili edebiyatı çok mezun var biliyorsun ama benım hedefım yurtdısı falan dersen ınıgılız dılı edebıyatı yaz.Eğer benım ıngılızce sevıye c1 seviye falan olsaydı kesinlikle polyglot olurdum.İyi bir ingilizceye sahip olursan diğer dilleri öğrenmen çok kısa süre sürüyor bu konuda karar senin

Kardeşim yani bilemiyorum ya bu ülkede İngiliz dili edebiyatı çok mezun var biliyorsun ama benım hedefım yurt dışı falan dersen ınıgılız dılı edebıyatı yaz. Eğer benım İngilizce sevıye C1 seviye falan olsaydı kesinlikle polyglot olurdum. İyi bir ingilizceye sahip olursan diğer dilleri öğrenmen çok kısa süre sürüyor bu konuda karar senin.

Almanca hocam da Almanca İngilizce aynı dil ailesinden Almanca temel, ingilizceden daha eski bir dil olduğu için Almanca'yı bilince İngilizce zaten çok kolay bir şekilde biliyorsun demişti bence de öyle Almanca'yı da öğrensem İngilizce zaten bileceğim hani ben akademik açıdan okuyacağım için yani makale ya da hukuk tıp çevirisi kadar bilmemeyim o kadar da ingilizce sokak dilinde ne kaybederim yani Almanca öğreneyim diye düşünmüştüm zaten İngilizce yurt dışında illa maruz kalan öğrenirsin diye düşünüyorum ama diğer diller bence öyle değil daha fazla birikim ve çaba lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı