Din meselelerinin ülkelere karışmasının bi' örneğidir. Büyür mü büyümez mi bilemem ama şu an iki taraf da çoğunlukla şov gösterisi yapıyor. 21. yy. Da uğraşılan saçma şeyler.
Her şey bir Tiyatro olduğunu düşünüyorum. Neden mi? Evet masumlar ölüyor Yahudi olmayı veya İran'da doğmayı onlar seçmedi belki ama Büyük orta doğru projesi diye bir gerçek var arkalarında Amerika gibi bir devlet olduğu sürece bu plan takır takır işleyecektir.
Arz-ı mevud yani vaadedilmiş topraklar hikayesini çok duydum ancak akıl sır erdiremediğim amerika gibi pragmatist bir yapının petrol, doğal kaynaklar ve silah vs. gibi çıkarlarının ötesinde bir başka azınlık ülkenin ve dini grubun sözüm ona yahudilerden ziyade siyonistlerin yani arzı mevud gayesi peşinde koşanların çıkarlarını gütmesinde ne gibi büyük bir pazarlık var? Veya hut abd gerçekten de iranda gördüğümüz teokratik rejimden çok daha tehlikeli yahudi teokrasisiyle yönetilen bir devlete mi dönüştü? Bana sorarsanız şu an kaliforniya gibi büyük eyaletlerde başlayan ayaklanmalarla ortadoğuda patlatılan bu savaşın derin bağlantıları olduğunu düşünmeden edemiyorum. Dikkatleri başka yöne çekmek için basit bir neden mi yoksa yahudilerin amerikaya posta koymasından korkulması mı?