İsrail & İran savaşı daha da şiddetlenecek mi?

Siz kısasa kısas İran çöker, rejim çöker ve İran bölünür diyorsunuz değil mi? Ama imkansız her şeyi kurguya bağlaman bu ayreten saçmalık geldi bana İran kolay kolay pes etmez ilerleyen zamanlarda iş Amerika'da biter Amerika girerse büyür buna karşılık Çin'de girer her neyse kolay bir savaş değil dünyayı etkiler bu savaş eğer devam ederse neredeyse her ülke için kötü olur yani kurgu bulmanızı anlayamadım.

İsrail'in gelecek ilk saldırısı günler saatler öncesinden sosyal medyada bile konuşuluyorken İran'ın hiçbir önlem almaması, İsrail tarafından ne kadar stratejik hedefi varsa vurulan İran'ın günlerdir İsrail'e doğru düzgün bir saldırı yapmaması.

İran pes etmese de bu savaşı kazanamaz. Yıllardır Orta Doğu'da böyle şeyler oluyor ucu Amerika gibi yerlere dokunmaz. Kurgu olabilir de bu arada belli olmaz ben pek inanmıyorum ama. Çünkü böyle bir savaş stili olmaz adamlar çıkıp yarın saldırcaz şu gün saldıracaz diye açıklamalar yapıyor. Saldırı dediğin ani beklenmedik olur ki bir mantığı olsun bu adamlar kutu oyunu oynar gibi savaş yapıyor. Kore gibi ülkelerin İran'ı desteklemesi çok sakat bir mevzu.

İsrail zaten aniden saldırdı 2 nedeni vardı istediği topraklar ve İran'ın nükleer projesini engellemek, zaten ilk gün İsrail İran'nın nükleer santralını vurdu zaten İran'da zaten gerekeni yaptı ki Amerika girmese İran'da çok şey yapar ama Amerika'ya karşı sessiz de kalmaz, Kore'ye geleceksek zaten İran gibi ülkeleri desteklemleri imkansız örnek Çin'de Amerika işin içine girdiği için destekler yani Kore gibi ülkelerin ve İran gibi Müslüman ülkeyi hatta ülkeleri hayatta desteklemez.

Yesinler birbirlerini, ucu Türkiye'ye değmesin yeter.

İmkansız o

İsrail zaten aniden saldırdı 2 nedeni vardı istediği topraklar ve İran'ın nükleer projesini engellemek, zaten ilk gün İsrail İran'nın nükleer santralını vurdu zaten İran'da zaten gerekeni yaptı ki Amerika girmese İran'da çok şey yapar ama Amerika'ya karşı sessiz de kalmaz, Kore'ye geleceksek zaten İran gibi ülkeleri desteklemleri imkansız örnek Çin'de Amerika işin içine girdiği için destekler yani Kore gibi ülkelerin ve İran gibi Müslüman ülkeyi hatta ülkeleri hayatta desteklemez.

İmkansız o
Amerika hiç dahil olmasa bile İran edit yapmaktan öteye gidemez diğer ülkelerden destek almadığı sürece tabii. İsrail'in ticari ilişkileri çok iyi bir ton markaları para kazandıkları çok şey var. Bu savaş uzarsa İran en kötü ekonomik anlamda kaybedecek zaten. %100 uzman değilim ama muhtemelen İsrail kafasına göre roket atabilirken İran demir kubbeyi delmek için daha çok masraf ediyor ve uğraşıyor atılan 100 füzenin 90'ını imha eden bir sistem sonuçta. Kore ise bir açıklama yapmış sanırsam gelişigüzel duydum emin değilim ama doğruysa İran'ın tarafında duruyor biz de katılırız tarzı birşeyler söylemiş.

Siz kısasa kısas İran çöker, rejim çöker ve İran bölünür diyorsunuz değil mi? Ama imkansız her şeyi kurguya bağlaman bu ayreten saçmalık geldi bana İran kolay kolay pes etmez ilerleyen zamanlarda iş Amerika'da biter Amerika girerse büyür buna karşılık Çin'de girer her neyse kolay bir savaş değil dünyayı etkiler bu savaş eğer devam ederse neredeyse her ülke için kötü olur yani kurgu bulmanızı anlayamadım.
Açıkçası orta doğu'da yıllardır yapılanlar planı ortaya koyuyor. Orta doğu ve Afrika'da istikrar sağlayabilecek tek bir ülke bırakılmadı. Sırasıyla; Fas, Libya, Mısır, Yemen, Umman, Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak... Bu ülkelerin hepsi tek tek istikrarsızlaştırıldı. Türkiye'de o dönem belki hatırlarsınız çevreci, duyarlı vatandaşların başlattığı gezi parkı ayaklanmaları bazı örgütlerin karışmasıyla amacından saptırıldı. Türkiye bir şekilde bunun üstesinden geldi. Suudi Arabistan, ABD'ye trilyonlarca dolar akıtarak kendi dokunulmazlığını sağladı. Bu Orta Doğu cenderesinde tek ayaklanmaların olmadığı ülke ne hikmetse İran. Bunu anlamlandırabilmek için biraz da tarih bilmek gerekiyor tabii orası ayrı. 1979'da Paris'te kurulan bir rejimin ben bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Bunun altını doldurabilecek onlarca şey saydım. Peki size sorarım; siz neye dayanarak benim söylediklerime "saçmalık" diyorsunuz ve bu savaşa Amerika'nın ve Çin'in gireceğini söylüyorsunuz? Bu düşüncenizin temelleri nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı