İsrail & İran savaşı daha da şiddetlenecek mi?

Devlet ilişkilerinde menfaat ve çıkarlar söz konusu olduğunda vicdan ve yurt sevgisi genellikle ikinci planda kalır. Petrol söz konusu olduğunda ise, ilerleyen dünya ekonomisinde bu kaynağın değeri giderek azalıyor çünkü sınırlı bir kaynak. Bu nedenle, Amerika’nın artık eskisi gibi petrolün peşinden koştuğunu düşünmüyorum. Günümüz Amerika’sına baktığımızda, sizin de belirttiğiniz gibi, iç karışıklıklar ve toplumsal huzursuzluklar mevcut. Ancak bunu klasik sağcı-solcu çatışması gibi değerlendirmemek gerekir; Amerika’daki durum daha çok entelektüel bir ayrışma şeklinde ve stratejileri halk değil, kamu kurumları belirliyor. Zaten Amerika’nın içten gelen güçlü bir milli ruhu da yok. Bu da, gerektiğinde sert tepki verme ihtimalini artırıyor. İsrail’in başında faşist eğilimli bir lider varken, olası senaryoların gerçeğe dönüşme ihtimali her geçen gün artıyor. Devletler teröre destek vermeye devam ettikçe de bu senaryoların gerçekleşmesi pek uzak görünmüyor.

Yahudilerin dünyaya hükmettiği aşikar. ABD'nin ortalığı karıştırıp devletleri hem zayıflatıp hem de çıkan savaşta mühimmat satıp her türlü kazanan bir... Olduğu kesin ancak İsrail'e verilen bu savurgan destekten de anlaşılıyor ki burada çok daha derin bir durum var. Yani kısacası yahudiler ABD'ye hükmediyor. Nasıl bu hale gelindiğinin net bilgisi yok ancak mesela 2008 krizinde şirketler değer kaybedince yahudiler bolca hisse almış. Bu şekilde bugün çok köklü büyük şirketlerin çoğunun sahipleri onlar. Şu blackrock filan var ya onları diyorum tabii daha niceleri...

Bu durumun nasıl bu hale geldiğine gelirsek; 1972 yılında Bülent Ecevit, sağ kesimden destek bulamayınca, o dönemin başkanlarından Necmettin Erbakan, Amerika ile yakın ilişkiler kurdu ve bu sayede Orta Doğu anlaşmalarında öncü rol oynadı. 1992 yılına gelindiğinde ise, Orta Doğu'daki fitil resmen ateşlendi. Olayın özeti budur.

Kısaca biraz ilkel bir çizimle anlatacak olursam hala 3 kıtaya da yolumuz var. (Senaryo sadece teoridir.)

Son düzenleme:

Şu konuyu da özetlemek gerekirse insanlar sürekli Abd neden israil'e şartsız koşulsuz destek veriyor diye merak ediyor. Bu sorunun cevabı dediğim gibi belli ikisi(abd-israil) aslında neredeyse aynı şey. Zaten mason olayları falan da yahudilerle bağlantlı yani hangi taşı kaldırsan bu... Ları çıkıyor. Bu yüzden o bit kadar israil'i yıllardır yenemiyorlar. Kısaca dünya bir buzdağı ise biz sadece şu üstündekini görüyoruz. Hatta şahsi fikrim devlet başkanlarının da sadece piyon olarak görüyorum kimbilir neler dönüyor...

İran ile İsrail Savaşı'nın tiyatro olduğunu düşünüyorum özellikle İran'ın Ortadoğu'nun lideri olmaya çalışıp, Şiiliği yaymaya çalışması.

İran ile İsrail Savaşı'nın tiyatro olduğunu düşünüyorum özellikle İran'ın Ortadoğu'nun lideri olmaya çalışıp, Şiiliği yaymaya çalışması.
Sanmam hiçbir ülkenin sırf bu uğurda değerli general ve bilim adamlarını feda edeceğini düşünmüyorum. Zaten ortada Amerika varken böyle bir danışıklı dövüş hayatta dönmez.

Tiyatro benzetmesini farklı bir şekilde başta ben özetledim kesin bir sonuç varsa budur bence.

Sanmam hiçbir ülkenin sırf bu uğurda değerli general ve bilim adamlarını feda edeceğini düşünmüyorum. Zaten ortada Amerika varken böyle bir danışıklı dövüş hayatta dönmez.
Belkide general ve bilim adamlarının öldü haberi yalandır? İsrail nükleer bomba üretmesini istemiyor ancak İran'a nükleer santrali açanda amerikaydı bunu da biliyorlar, İran şiiliği Sünnilere her eziyeti yapacak kadar pislik bir ülkedir bu adamlara güvenilmez.

Zaten kesinlikle öyle. Haber yalan mıdır bilmiyorum ama bana pek yalan gibi gelmiyor İsrail istihbaratına bu kadar güvenerek bir hamle yaptıysa o bilginin doğruluğunu 10 kere teyit etmişlerdir. Kendileri de öldürdüklerini doğruluyorlar sanırsam. Açık konuşayım bu topraklardaki hiçbir ülkeye güvenilmez TR hariç. İran da Filistin de İsrail de hepsi güvenilmez. Filistin falan zamanında hep bizim karşımızda durmuş bir ülke diye biliyorum. Daha komiği insanların algıda seçicilik yapması. İran'a Filistin'e bomba yağarken ağlayanlar şimdi İsrail'e füze yağarken kutlama yapıyor. Bir klip gördüm İran füzeleri İsrail'in bir şehrine (muhtemelen Tel Aviv'e) düşüyor ama şehrin dışına doğru düşüyordu. Yorumlarda bizim savaş karşıtları gelmiş niye şehirlere atmıyorsunuz orada o kadar bina var falan diyorlardı. Bunu savunanların da o zihniyetten pek farkı yok İsrail halkı canavar İran halkı mazlum oldu bir anda.

Çünkü çoğunluk israilli vatandaşları(belki içlerinden az bir kısmı dışında) işgalci olarak görüyor o yüzden ölmelerinde bir sakınca görmüyor, çoğu zaten çift vatandaşlığı olan insanlar o yüzden diğer ülkelerine gitmeleri gerektiğini düşünüyorlar. İsrailli sivillerin ölmesinin tek sebebi İsrail devleti, kendi devletlerine söz geçirecekler ya da başlarına gelen şeylere katlanmak zorundalar mecburen, Filistin meselesiyle de artık yahudi düşmanlığı artıyor ve arttı o yüzden yahudileri kötü günler bekliyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…