Fark etmiyor hocam. Azınlık da olsa orada da bunu hak etmeyen bir kesim var bu sözde savaş karşıtı tipler işine gelene zalim diyor sadece. Savaşa karşıysan İsrail'e de İran'a da aynı şeyi dilemen gerekir. Tüm halkın da öyle karşı tarafı işgalci olarak gördüğünü sanmıyorum sayıları azdır demiyorum ama en azından yarı yarıya halkın bölündüğü bir konudur bu. Hem işgalci olarak görüyorlarsa bile savaş istedikleri anlamına gelmez bu hangi halk bedavadan rahatı bozulsun ister ki? Halklar hükümetlerin yaptığının sonucuna katlanır elbette ama dıştan bakan bir gözün işine geleni savunması ikiyüzlü bir davranış.Çünkü çoğunluk israilli vatandaşları(belki içlerinden az bir kısmı dışında) işgalci olarak görüyor o yüzden ölmelerinde bir sakınca görmüyor, çoğu zaten çift vatandaşlığı olan insanlar o yüzden diğer ülkelerine gitmeleri gerektiğini düşünüyorlar. İsrailli sivillerin ölmesinin tek sebebi İsrail devleti, kendi devletlerine söz geçirecekler ya da başlarına gelen şeylere katlanmak zorundalar mecburen, Filistin meselesiyle de artık yahudi düşmanlığı artıyor ve arttı o yüzden yahudileri kötü günler bekliyor bence.
Zaten öyleydi.İsrail halkı canavar İran halkı mazlum oldu bir anda.
Değildi. Hükümetlerin aldığı kararla halkın aldığı kararı bir tutsaydık dünyada masum kalmazdı. Devletlerin hükümetlerini karşılaştırıyorsan İran da İsrail de rezalet ülkeler politika açısından. Halk olarak karşılaştırıyorsan iki halkın da savaşta suçu yok. Bir taraf ölsün bir taraf kazansın demek caniliktir taraf tutmaktır. Yukarıda örneği verdim 3 gün önce savaş karşıtı olan tipler çıkmış İran askeri üsleri vururken yorumlara şehir içine atın diye yazı yazıyorlar. Bunu destekleyenlerin Filistin'e şöyle zulüm böyle zulüm demeye hakları yok bence.Zaten öyleydi.
Sanmam hiçbir ülkenin sırf bu uğurda değerli general ve bilim adamlarını feda edeceğini düşünmüyorum. Zaten ortada Amerika varken böyle bir danışıklı dövüş hayatta dönmez.
Bu savaşın tamamen kurgu olduğu kanaatindeyim. İran sayesinde, İsrail'in yaptığı saldırdığı neredeyse her yer meşrulaştırıldı. İran "elimde füzelerim" var dedikçe İsrail bir yerlere saldırdı, atom bombası yaptı ve bunların hepsi meşru bir zemine oturtturuldu. İran'ın şu anki rejimi kendisine verilen görevi yerine getiriyor. Tahminlerime göre bu savaşın ilerleyen zamanlarında bu rejim yıkılacak. Bu rejimi yıkan tarafta İsrail gibi görünecek. Baskıcı rejimden kurtulan halkta İsrail'i bir kurtarıcı gibi görecek. Bu sayede İsrail'in arzı mevud için gereken toprakları alması tereyağından kıl çekmek kadar kolay olacak.
Daha sonrasında İran'da batı özentisi bir rejim kurulacak ve İran orta doğudaki misyonunu tamamlamış olacak. İran, taktığı İslam maskesini çıkartacak ve köşeye çekilecek. Orta doğu tamamen istikrarsızlaşmış ve sahipsiz kalmış olacak. İsrail'in önünde tek gerçek hedefi Türkiye kalmış olacak.
Yazdıklarım tamamen benim görüş ve düşüncelerim.
Siz İran'ın bağımsız kararlar verdiğini düşünüyorsunuz ben ise İran'ın çoktan rejim aracılığıyla bağımsızlığını kaybettiğini düşünüyorum. Konuştuğumuz konuda bu noktada çıkmaza gireriz.İsrail zaten kafasına koymuş istediği toprakları almaya, İsrail'in istemediği konu İran'nın nüükler bomba yapma porjesini gerçekleşmesinden çekinmesi çünkü İsrail için bir tehdittir ki aynısı Türkiye için de geçerli, İran kolay kolay teslim olmaz İran sonuna kadar direneceğini düşünüyorum Amerika'ya geleceksek Amerika ise tehdit ile konuştu İran buna da sessiz kalmaz Amerika'nın yapacağı herhangi bir saldırı iranın'da karşılık vereceğini düşünüyorum artık burada patlak verir savaş Rusya'yı bilmem ama Çin'nin el atacağını düşünüyorum.
Siz İran'ın bağımsız kararlar verdiğini düşünüyorsunuz ben ise İran'ın çoktan rejim aracılığıyla bağımsızlığını kaybettiğini düşünüyorum. Konuştuğumuz konuda bu noktada çıkmaza gireriz.
İran pes etmese de bu savaşı kazanamaz. Yıllardır Ortadoğu'da böyle şeyler oluyor ucu Amerika gibi yerlere dokunmaz. Kurgu oladabilir bu arada belli olmaz ben pek inanmıyorum ama. Çünkü böyle bir savaş stili olmaz adamlar çıkıp yarın saldırcaz şu gün saldıracaz diye açıklamalar yapıyor. Saldırı dediğin ani beklenmedik olur ki bir mantığı olsun bu adamlar kutu oyunu oynar gibi savaş yapıyor. Kore gibi ülkelerin İran'ı desteklemesi çok sakat bir mevzu.Siz kısasa kısas İran çöker, rejim çöker ve İran bölünür diyorsunuz değil mi? Ama imkansız her şeyi kurguya bağlaman bu ayreten saçmalık geldi bana İran kolay kolay pes etmez ilerleyen zamanlarda iş Amerika'da biter Amerika girerse büyür buna karşılık Çin'de girer her neyse kolay bir savaş değil dünyayı etkiler bu savaş eğer devam ederse neredeyse her ülke için kötü olur yani kurgu bulmanızı anlayamadım.