İsrailin Filistin'e zulmü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.

Hitler eger basarsaydi 2. dunya savasin da biz de olmayabilirdik.
Yalnız orada biraz yanlış var. Evet Almanların en üstün ırk olduklarına ve kendilerinden daha üstün bir ırk olmadığına inanırlardı. Fakat Hitler büyük bir Atatürk hayranıydı. Kendi kitabı Kavgam'ı yazmadan önce üç defa Nutuk kitabını okumuştur. Kendisinden on kat daha zor şartlarda verdiği mücadeleye hayran kalmıştır. Bu sebeple Rusya harekatı sırasında Anadolu'dan değil Ukrayna üzerinden devam etmiştir ve bu onu yenilgiye sürüklemiştir. Bir konuşmasında "Türklere saldırırsanız hepsini öldürseniz bile birisi geri gelip intikamını alır." demiştir.
Bizi böyle kardeş düşmanı yaptılar.
Bizi kardeş dediklerimiz düşman belledi maalesef. İçimizde bunlar varken düşmana ne hacet.

Bir yanlışın var Nutuk 1927 yılının bir kitabıdır ama Kavgam 1925 yılının.
Hitler gibi bir psikopatın öyle bir söz söyleyeceğine ben inanmıyorum.

O gazla yapardi diye dusunuyorum. Diger tum devletleri atom bombasi ile yok ettikten sonra sira bize gelirdi herhalde.

Gülesin yoksa otur biraz araştırma yap istersen.
Bir yanlışın var Nutuk 1927 yılının bir kitabıdır ama Kavgam 1925 yılının
Kavgam tek seferde yazılmadı yalnız ona bir daha bakmanızı öneririm.
Hitler gibi bir psikopatın öyle bir söz söyleyeceğine ben inanmıyorum.
Hitler tarihi ile ilgili bir çok yazı okudum. Buna çok farklı kaynaklarda denk geldim. Ayrıca Mu hikayeleri de benzerdir.
sira bize gelirdi herhalde.
Sıra bize gelir miydi onu bilmiyorum gerçekten ama neden olmasın sonuçta savaşa aç bir yönetim söz konusuydu

Rusya harekatı sırasında Ukrayna tarafından ilerlemesinin sebebi Türk sevgisi falan değil. Türkiye'nin coğrafi şekillerini engebeli, dağlık araziler oluşturuyor çoğunluğunu ve bu Almanların o zamanki gücünün çoğunluğunu motorlu araçlar oluşturduğunu sayarsak Anadolu'dan ilerlemeyi tercih etmemesinin başlıca sebeplerindendir.

Ayrıca Anadolu'yu alsa, güneyde Fransız, doğuda bolşevik ve biraz daha güneyde İngiliz sömürgeleri ve toprakları var. Bu da bu rotanın tehlikesini ortaya koyuyor.

Ayrıca Anadolu'dan ilerleseydi Akdeniz de büyük bir tehdit olacaktı. Cebelitarık İngiliz kontrolünde, aşağıdaki Kuzey Afrika toprakları da İngiliz ve Fransız kontrolünde. Afrika'daki İtalya sömürgeleri bu güçlere karşı pek etkili olmazdı Akdenizi koruma çabasında. Aynı zamanda Filistin ve İsrail toprakları üzerinden de Anadolu Akdeniz sahil şeridi çok kolay bir çıkartma saldırısına uğrayabilirdi Müttefik kuvvetler tarafından eğer Hitler Anadolu'ya saldırsa ve ele geçirseydi.

Ukrayna'yı tercih etmesinin bir diğer sebebi sadece Karadeniz'e kıyısının olması. O zaman Karadeniz'de söz sahibi olan ülkeler Romanya(ki o da faşistti yani Naziler için bir tehdit değil), biz(biz de tarafsız olduğumuz ve o zaman pek güçlü bir devlet olmadığımız için tehdit değiliz) ve Rusya. Karadeniz'deki tek düşman Rusya Hitler için. Ama Akdeniz'e kıyısı olan Anadolu'dan ilerlemeyi tercih etseydi Akdeniz'de neredeyse bütün müttefik kuvvetler söz
sahibiydi, bu da gayet büyük bir tehlikeydi Hitler için.

Yani Ukrayna üzerinden ilerlemesi Türk sevdasından falan değil

Kavgam 9 ay boyunca Hitler hapisteyken yazıldı diye biliyorum.
Hitler gerçekten psikopat bir liderdir emin ol başarsaydı sıra bize de gelirdi hatta müttefiki olan Japonya'ya bile saldıracağını düşünüyorum.
Katılıyorum Alman tankları Avrupa düzlükleri için tasarlanmıştır eğer Anadolu'ya gelseydi tanklar hem hareket edemeyecek hem de ikmal sorunu yaşayacaklardı.
Ayrıca Türkler inatçı bir direniş göstereceklerdi ve Türkiye Almanları Alman bayraklarıyla karşılayacak bir halka sahip değildir.

Kış şartlarında tek derdi arazi şekilleriydi öyle mi? Mükemmel bir stratejistmişsiniz gerçekten. Madem düz arazi bu kadar fayda sağlıyordu, ikmal hatları neden Ukrayna'dan sonrasında koptu? Demiryolu ile bile taşıyamadılar o düz arazilerde malzemeleri. Rusya'ya karşı savaşı bu şekilde kaybettiler. Ukrayna'nın Karadeniz'e kıyısı vardı da bizim Nil nehrine mi kıyımız vardı? Ayrıca Kuzey Afrika'da o dönemde Nazi üstünlüğü vardı. Erwin Rommel "Çöl Tilkisi" üstün bir başarı sağlamıştı Kuzey Afrika'da.
Kavgam 9 ay boyunca Hitler hapisteyken yazıldı diye biliyorum.
Aynen hapishanede yazıldı ve sonrasında sayısal düzenlemeyle yayınlandı. Malum bir propaganda aracıydı sonuçta. Sadece yazıldığı hali ile servis edemezlerdi bu kitabı
Onlar sadece müttefikti dost değillerdi. Çıkarları ter düşse İtalya'ya bile saldırırdı emin olun.

Hitler'i savaş için finanse edenler bile yahudiler öyle sandığınız gibi biri değil Hitler. O sadece Avrupa'daki yahudilerin rahatını bozdu. Zaten Sovyetler'e kışın girerek de (üstelik komutanlar uyarmasına rağmen) kendi sonunu hazırlamış oldu. Üstelik bunu tarihte benzeri varken yapmış olması ilginç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…