İsrailin Filistin'e zulmü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herhangi bir tarikatin yurdun da mi din egitimi aldin? Goruslerin cok zayif tek bir noktaya odaklanmissin sorgulama falan olmadan. Muslumanlik tartisilacak bir konu degil bu actigin konuda.
Müslümanlık derken, Müslümanların durumu-uygulanan zulüm manasında dedim. Herkese tek başıma yetişmeye çalışırken yanlışlıklar olabiliyor.

Keşke biraz daha belirtseydin "İslamiyet" hakkında konuşacağını. Konu çok alakasız. Suudi Arabistan işine gelirsek adamlar ABD'ye yakınlaşmak için şeriattan vazgeçmiyorlar. Kendilerince farklı olmaya çalışıyorlar. Türklerden farklı olmak için yapmadıkları şey yok. Bizim ekmeğimizi yediler zamanında. Bu Kürtler falan aşağılanıyor da ne kralları var bir bilseniz. Bu şeriattan vazgeçme de İran'dan dolayıdır başka bir şey demiyorum.

Müslümanlık derken, Müslümanların durumu-uygulanan zulüm manasında dedim. Herkese tek başıma yetişmeye çalışırken yanlışlıklar olabiliyor.
Bak simdi oldu iste. Haklisin ama devletler her zaman kendi cikarlarina bakmislardir oyle ki Arap-Israil savasinda Israil yenilecek durumdayken Suriye cekilmistir savastan. Savas Israil lehine donmustur.

Daha once bundan daha sacma bir yorum gormemistim. Ozul diliyorum sizden bu yorumum icin.
Haklısınız aslında, millet ne tartışıyor, benim derdim kökenleri. Gerçekten ilgimi çekiyor kökenleri, yoksa bu duruma geleceğini bilgim bir konuya bir anda atlamazdım. Karışmıyorum bir daha da.

Biz Müslüman bir ülke değiliz. Laik bir ülkeyiz. Maziyi çok çabuk unutanlar var ama o araplar ya da her ne iseler defalarca bizi sırtımızdan bıçakladı. Zaten Suriye ye girmişiz, bide İsrail'e mi dalaşalım?
Bize uyulayamaz hic bir zaman oyle bir gucleri yok. Yetmez de. 1 milyon piyade salariz onlara bir daha iflah olmazlar.
Bu mesajın hariç gerisine katılıyorum.
Evet haklısın, Türk ordusu İsrail'i mahvetmeye oldukça yeterli fakat İsrail destekçilerini unuttunuz galiba. Amerika kesinlikle olaya müdahale edecektir. Tahminimce İsrail'in tarafında olacaktır, İsrail'i destekleyerek savaşı körükleyecektir. Bir ihtimalde arabulucu olarak savaşı engelleyecektir.
Yani Ordumuz her ne kadar İsrail'den kat be kat daha üstün olsa da bu savaşı kazanabileceğimizi sanmıyorum. Sonuçta ABD çocuklara silah dağıtır gibi terör örgütlerine silah veriyor.

Keşke biraz daha belirtseydin "İslamiyet" hakkında konuşacağını. Konu çok alakasız. Suudi Arabistan işine gelirsek adamlar ABD'ye yakınlaşmak için şeriattan vazgeçmiyorlar. Kendilerince farklı olmaya çalışıyorlar. Türklerden farklı olmak için yapmadıkları şey yok. Bizim ekmeğimizi yediler zamanında. Bu Kürtler falan aşağılanıyor da ne kralları var bir bilseniz. Bu şeriattan vazgeçme de İran'dan dolayıdır başka bir şey demiyorum.
Vazgeciyorlar oyle ki prenslerine suikast yaptilardi en son. Ayrica Suudi Arabistanin ust duzey yoneticileri kokain kullaniyorlar diye haberler cikmisti bir ara. Muslumanligi kullanip din tacirligi yapiyorlar. Kendileri yurt disinda oyle bir eyleniyorlarki cocuklarini yurt disinda okutuyorlar ayni zamanda.

İsrail'in Filistin'e zulmünden bahsedip Müslümanlara geçtiğimi görebilirsiniz ilk sayfada.
Başlığı öyle koymak istemedim reddedilebilir diye.
Bi konu için birbirimizi kırmaya değmez bir hatam varsa özür dilerim.
Açıkçası kırıldım. Doğu Turkistanlı da arkadaşım var, Kudüslüde.

Vazgeciyorlar oyle ki prenslerine suikast yaptilardi en son. Ayrica Suudi Arabistanin ust duzey yoneticileri kokain kullaniyorlar diye haberler cikmisti bir ara. Muslumanligi kullanip din tacirligi yapiyorlar. Kendileri yurt disinda oyle bir eyleniyorlarki cocuklarini yurt disinda okutuyorlar ayni zamanda.
Hangi dandik eğitim sistemine sahip hükümet kendi ülkesinde okutturuyor ki? Türkiye'de bile bu durum mevcut. Eğitim sistemini geliştirsene be kardeşim. Senin yolladığın adam bir daha gelir mi ülkene babam milletvekili, başkan diye. Gelirse de hayatım rahat burada torpille geçinirim kafası.

Biz Müslüman bir ülke değiliz. Laik bir ülkeyiz. Maziyi çok çabuk unutanlar var ama o araplar ya da her ne iseler defalarca bizi sırtımızdan bıçakladı. Zaten Suriye ye girmişiz, bide İsrail'e mi dalaşalım?

Bu mesajın hariç gerisine katılıyorum.
Evet haklısın, Türk ordusu İsrail'i mahvetmeye oldukça yeterli fakat İsrail destekçilerini unuttunuz galiba. Amerika kesinlikle olaya müdahale edecektir. Tahminimce İsrail'in tarafında olacaktır, İsrail'i destekleyerek savaşı körükleyecektir. Bir ihtimalde arabulucu olarak savaşı engelleyecektir.
Yani Ordumuz her ne kadar İsrail'den kat be kat daha üstün olsa da bu savaşı kazanabileceğimizi sanmıyorum. Sonuçta ABD çocuklara silah dağıtır gibi terör örgütlerine silah veriyor.
Israil stratejik olarak ulkemizin yaninda istesenizde istemeseniz de durum boyle. Eger ki bizim hukumet izin vermeseydi Kudus asla baskent olamazdi Israile bunu bilin. Biz koskoca Avrupayi karsimiza alip Kibrisi bicak gibi bolduk kismse de bir sey yapamafi ambargodan baska.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı