Çözüldü ISS değiştirince değişen alt yapı değerleri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Selamlar. Daha önceden ISS olarak NetSpeed kullanıyordum. Bu gün itibari ile Millenicom kullanmaya başladım. Bu değerlerin sabit kalması gerekmez mi? Benim santrale olan uzaklığım aynı, bina içi tesisatım aynı, daire içi tesisatım aynı. Değişen hiçbir şey yokken neden değerler değişti?

NetSpeed;

Millenicom;

Çözüm
SNR Margin ile Hız ters orantılıdır, 8 Mbps hız artısı kazanıp 4 SNR Margin kaybetmişsiniz. Değerleriniz çok normal. Millenicom da size 79 Mbps verse aynı SNR Margin değerine sahip olacaksınız.
Her bölgede Türknet TT'den porta kiralamayabiliyor. Daha yüksek ihtimalle kiraladığı portlar dolmuş oluyor.

Merhaba sorun devam ediyor mu? Benim sorun aynı şekilde devam ediyor. Bugün mail geldi bu sorunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Plânlı çalışma yazıyor.

Dosya Ekleri

• 20200626_215936.jpg
    141,4 KB · Görüntüleme: 48
  • Screenshot_20200626-223426_Speedtest.jpg
    129,6 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20200601-042907_Chrome.jpg
    78,6 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba sorun devam ediyor mu? Benim sorun aynı şekilde devam ediyor. Bugün mail geldi bu sorunla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Plânlı çalışma yazıyor.
Evet devam ediyor. Bu aralar çok yoğunum, ilgilenemiyorum. Boş zamanım olsa onların itini uyutmam düzelttiririm ama pek vaktim yok.

Pandemi dolayısı ile 8'e yükselen upload hızları tekrardan eski haline döndü mü diye kontrol etmek isterken fark ettim. Eskiden 4 olan upload hızım 5'e yükselmiş. Bu sırada download hızım ile 93'e yükselmiş;

Güncellenen hattım ile modemde gözüken değerler ise bunlar;

Bu hatalar kısmındaki 178731 değeri nedir? İnternetimde kopmalar mı var acaba diye düşündüm ama günlük kullanımda henüz bir sıkıntı fark etmedim. Bayağıdır online oyunda oynamadığım için tamda emin olamadım şimdi.
İdm ile bir indirme denedim maksimum değer olarak 12.3 görebildim;

8 GB'lık bir dosya inerken ortalama 10 dk boyunca akıcı bir şekilde 12.1-12.3 arası bir değer ile indirme sağladı.

Son düzenleme:
Bende aynı şekilde upload bakmak için girdim. 8Mbps olan upload 5'e düşmüş. 88Mbps olan Download 99Mbps olarak değiştirilmiş.

Bahsettiğin CRC hatası. Paketlerin düzgün yüklenmediğinde oluşan hatalar. 178.731 çok fazla. Bu hataya sebep olan genelde iç tesisat olur. Gözden geçirmeni hatta mümkünse CAT6 ile yenilemeni tavsiye ederim.

CRC hatası illaki olur. Bu hatayı ne kadar sürede aldığın ve ne kadar çok aldığın önemli. Senin çok fazla gözüküyor. Online oyunlarda saniselik ya da saniyelik kopmalar yaşanabilir. Film, müzik, sosyal medya gibi yerlerde pek etkilemez.

Benim CRC hatası ortalama 3 günlük bağlantı da 500-1000 arası değişiyor. Bunu düzeltmek amacıyla tesisatı CAT6 ile yeniledim hiçbir fark olmadı.

Ek olarak Ping değerin biraz yüksek geldi bana. İç tesisat kaynaklı olabilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200720-204146_Speedtest.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Güncelleme;
Pandemi sonrası artan upload değeri ile birlikte bölgemde bu ay çok fazla çalışma oldu ve kesinti yaşadım. Bugün itibarıyla yapılan bir çalışma esnasında upload değerimin 5 Mbps download değerimin ise 99 Mbps olduğunu gördüm. Sabit olarak 12 Mbps hızda indirebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…