Arkadaşlar merhabalar. Bulunduğum yerde ADSL olarak maksimum 4 Mbit/s hız alıyorum ve 1 hafta önceye kadar da bu hızı alıyordum. Fakat 1 hafta kadar önce modemdeki ADSL ışığı hiç yanmamaya başladı. TTNET'e yazdım ve sorunu çözdüler, sönmüş ışığım geri geldi fakat hızımı 2 Mbit'e düşürmüşlerdi. Bunlara yazdım ve yılsonuna doğru kablo değişeceğini bu sebeple de hızımın kopma olmaması için 2'ye düşürüldüğünü söylediler. Ben bunlara Twitter'dan tekrar 4 yapın diye yazdım ancak bana aynı mesaj okundu ve müşteri temsilcisi ayar yapamam dedi.
Gelelim asıl konuya. Kaymakamlıkta tüketici hakem heyetinde çalışan bir tanıdığım bana zamanında "mesela TTNET sana 16 Mbit'lik paket sattı ama sana verdiği hız 3-4 Mbit ise sen bize başvurup bundan bedelsiz cayma hakkına sahipsin çünkü 16 nere 4 nere" demişti. Şimdi de en düşük paket olduğu için 8 Mbit'lik pakete sahibim fakat bana 2 Mbit hız veriyorlar. Cayma hakkım var mı?
Bana 8 Mbit'e kadar hız sunacaklarını söylüyorlar fakat bırakın 4'ü, 2 Mbit'i bile ıkına ıkına veriyorlar.