ISS sözleşmesinden cayma hakkım var mı?

Tafabay

Hectopat
Yer
Çanakkale Biga
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar. Bulunduğum yerde ADSL olarak maksimum 4 Mbit/s hız alıyorum ve 1 hafta önceye kadar da bu hızı alıyordum. Fakat 1 hafta kadar önce modemdeki ADSL ışığı hiç yanmamaya başladı. TTNET'e yazdım ve sorunu çözdüler, sönmüş ışığım geri geldi fakat hızımı 2 Mbit'e düşürmüşlerdi. Bunlara yazdım ve yılsonuna doğru kablo değişeceğini bu sebeple de hızımın kopma olmaması için 2'ye düşürüldüğünü söylediler. Ben bunlara Twitter'dan tekrar 4 yapın diye yazdım ancak bana aynı mesaj okundu ve müşteri temsilcisi ayar yapamam dedi.

Gelelim asıl konuya. Kaymakamlıkta tüketici hakem heyetinde çalışan bir tanıdığım bana zamanında "mesela TTNET sana 16 Mbit'lik paket sattı ama sana verdiği hız 3-4 Mbit ise sen bize başvurup bundan bedelsiz cayma hakkına sahipsin çünkü 16 nere 4 nere" demişti. Şimdi de en düşük paket olduğu için 8 Mbit'lik pakete sahibim fakat bana 2 Mbit hız veriyorlar. Cayma hakkım var mı?

Bana 8 Mbit'e kadar hız sunacaklarını söylüyorlar fakat bırakın 4'ü, 2 Mbit'i bile ıkına ıkına veriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalar. Bulunduğum yerde ADSL olarak maksimum 4 Mbit/s hız alıyorum ve 1 hafta önceye kadar da bu hızı alıyordum. Fakat 1 hafta kadar önce modemdeki ADSL ışığı hiç yanmamaya başladı. TTNET'e yazdım ve sorunu çözdüler, sönmüş ışığım geri geldi fakat hızımı 2 Mbit'e düşürmüşlerdi. Bunlara yazdım ve yılsonuna doğru kablo değişeceğini bu sebeple de hızımın kopma olmaması için 2'ye düşürüldüğünü söylediler. Ben bunlara Twitter'dan tekrar 4 yapın diye yazdım ancak bana aynı mesaj okundu ve müşteri temsilcisi ayar yapamam dedi.

Gelelim asıl konuya. Kaymakamlıkta tüketici hakem heyetinde çalışan bir tanıdığım bana zamanında "mesela TTNET sana 16 Mbit'lik paket sattı ama sana verdiği hız 3-4 Mbit ise sen bize başvurup bundan bedelsiz cayma hakkına sahipsin çünkü 16 nere 4 nere" demişti. Şimdi de en düşük paket olduğu için 8 Mbit'lik pakete sahibim fakat bana 2 Mbit hız veriyorlar. Cayma hakkım var mı?

Bana 8 Mbit'e kadar hız sunacaklarını söylüyorlar fakat bırakın 4'ü, 2 Mbit'i bile ıkına ıkına veriyorlar.
Hemen hakkınızı arayın. Tüketici hakem heyetine başvurun.

Paketler 8Mbit diye değil 8Mbit'e kadar diye satılır. İstersen 0,10 al cayma hakkın yok. Ayrıca 2 Mbit alman TT'nin değil senin altyapının sorunu. Hattına gelen sinyal zayıfsa bağlantı gerçekleşmez sinyalin artması için hız düşürülür. TT'de en azından bağlanabilmen için 2'ye düşürmüş bir suçları yok. İstersen Turknet Millenicom falan geç hiçbir şey değişmez altyapın kötü belli ki. Yinede hat değerlerini atarsan sana altyapının net durumunu söylerim.

Hattın maksimum 6Mbit destekliyor. Sinyalinde yeterli ancak santrale çok uzaksın ya da kablon başka kablolardan etkileniyor. İmkanın varsa yeni kablo çek. Yoksa mecbur böyle kullanacaksın. Ek olarak 1 senen dolduysq taahhütü bitirip JetWifi'ye geçebilirsin. 70 lira aylık sınırsız 21Mbit.
Merhabalar evet buna bakmıştım fakat bu servis kapanmış ve kullanılmıyor elimde taahhütten dolayı sadece bu hat var ve bundan da maksimum hızı almak istiyorum ancak bana kalırsa kasıtlı olarak hızımı 2'de sabit tutuyorlar artık artniyet aramaya başladım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı