ISS tarafından engelli olan portu açma

mu_med

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şu anda yaklaşık 1 haftadır kullanmaya başladığım Türknet ISS modem üzerinden port açmamı engellemiş öncesinden Superonline kullanırken portla ilgili herhangi bir sorun yaşamamıştım. Ancak Türknet'te böyle bir sorun varmış. Statik IP almadan portları açamıyorlarmış. Kendimce ufak uğraşlar yaptığım için statik IP almak istemiyorum şimdi sorum şu örnek olarak TeamViewer modem üzerinden port açmadan masaüstü bağlantısı yapmaktadır böyle bir durum olduğu için acaba port açma programı var mı? Varsa adı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sisteminde ve kendi kullandığın modemde (router) portlarını açabilirsin. Bunu içen ister bir program kullanırsın ister manuel yaparsın. Fakat portu kullanabilmen için en azından sana gelecek olan iletilerin denetlendiği ISP katmanında da açılması gerekli ki bu katmanları kontrol eden cihazlar Türk Telekom, TürkNet vb. ISP sağlayıcılarının kendilerine ait lokasyonlarda, kendi kontrollerinde ve zimmetlerinde bulunan cihazlardır. Bu cihazlarda portlarını açman için uğraşmaktansa sabit IP ücretini öde adamlar açsın portlarını derim.

Zaten sorunun cevabını biraz kendin vermiş gibisin. TürkNet CGNAT sistemini kullanır. Yani bir İp adresini birden fazla kullanıcıya atamak gibi. CGNAT sistemini kullanan tüm İSS'lerde port açma işlemini yapamazsın. CGNAT sistemini kullanan İSS'ler genelde statik dedikleri İP adresini CGNAT sisteminden boşa çıkardıkları İP ile sağlarlar. Yani her İSS'de işe yaramayabilir. TürkNet'te elinde CGNAT'tan hariç harbiden statik İP varsa bilemem. Pek ilgi alanıma girmediği için dikkat etmedim. Bir ay alıp denemekten zarar gelmez. CGNAT sisteminden dolayı port açamıyorsun TürkNet engellediği için değil.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı