Merhaba, birtakım olaylar sonrasında TurkNet'e an itibari ile başvuru yapmış bulunmaktayım. Not; davet kodu için tekrar teşekkürler.
Detaylara gelirsek;
En son konuştuğumuz günden sonra Vodafone'a geçme fikri geldi aklıma. Fiyat olarak hem uygun, hem de olası bir sorun yaşadığımda karşımda muhatap bulabilmeyi umduğum bir sağlayıcı olması sebebiyle başvuru yaptım Vodafone'a'a.
Başta Turkcell'in aksine port olduğunu ve sizin bana tavsiyede bulunduğunuz şekilde, şu an aktif kullandığım interneti kapatmadan başvuru alacaklarını ve Vodafone VDSL kurulduktan sonra memnun kalırsam cayma bedelini de karşılayacaklarını söylediler. Şu aşamaya kadar her şey yolunda ilerledi.
Evde 50 tarifesini seçtim. İsminden de anlaşılacağı üzere 50 MB internet ilk 6 ay 51TL sonraki 6 ay 110TL olarak anlaştık. Telefonuma Vodafone bilgilerim gelmeye başladı.
Bir mesajda "değerli müşterimiz siparişiniz üzerine altyapı sağlayıcısına hat tahsisi başvurunuz yapılmıştır. Siparişinizin durumu ile ilgili sizi bilgilendireceğiz" bilgisi geldi.
Buradan anladığım kadarıyla Turkcell port yok dediği zaman doğru söylüyormuş. Ama anlamadığım neden onlar altyapı sağlayıcısına port açtırmak için adıma başvuru yapmadılar.
Sonrasında webde tarifelere bakarken aldığım tarifenin 2 yıl taahhütlü olduğunu gördüm. Hakkını yiyemem. Emine hanımdan almıştım bu tarifeyi Vodafone satış departmanından. Onun suçu olduğunu düşünmüyorum. Normalde işlemler yıllık taahhüt yapıldığı için sormadım ben. E haliye, o da internetten baktım tarifeler hakkında bilgim var deyince belirtme gereği duymadı herhalde.
Aradım müşteri hizmetlerini. Durumu izah ettim. Tarifeler arasında düşüş yapılamıyormuş. İptal etmem ve sonrasında aynı tarifenin 1 yıllık olanına başvuruda bulunmam gerekiyormuş. Saçma geldi. 1 yıllık ve 2 yıllık taahhütün arasındaki tek fark modem ücreti. Birisinde +7TL iken diğerinde +13TL. Bu arada hat açma ücreti kurulum ücreti vb başka hiçbir ödeme kalemi yok.
İptal ettirdim ve tekrar satış birimini aradım. Bu sefer karşıma çıkan sorun, iptal ettirdiğim için Vodafone sistemlerinde iptalin tamamlanmasını beklemem gerekiyormuş. Ben hala tek port var benim iptal sürecimde başkası alır mı diye korkuyorum tabii. Ertesi gün mesaj geldi iptal gerçekleşmiştir diye. Bir daha aradım.
Şimdi burada bir detay vermek istiyorum. İptal Vodafone biriminde gerçekleşti. Altyapı sağlayıcısına yapılan hat açtırma başvurusu geri alınmadı daha.
Ben bu bilgiye satış birimini arayıp durumu izah ettikten sonra altyapı sorgulattığımda ulaştım.
Görüştüğüm hanımefendi bana şu an sizin binada port yok dedi. Benim kafa karıştı başta. E dedim daha dün port vardı.
TurkNet'i aradım sonra. O da aynısını söyleyince işkillenmeye başladım. Acaba dedim Vodafone port başvurusu yaptı adıma ama iptal edince başvuruyu geri çekmediler mi? Bu portu ileride kullanmak üzere saklı mı tutacaklar?
Bir de ben deneyeyim dedim ve ne kadar altyapı sorgulayan site varsa hepsinde adresimi sorguladım. Aynı cevap." Devam eden işlem olduğu için şu an talebinizi gerçekleştiremiyoruz."
Bu süreçte sizin haricinizde ıt departmanında görev yapan bir arkadaşım ile daha konuştum. Vodafone'dan uzak dur tavsiyeleri verdi. Ben hala TurkNet'in piyasada kimine 16 kimine 35MB vermesi ve bu hızlara ulaşamayan mağdur kullanıcı yorumlarında takılı kaldım.
Ama sonuç itibari ile arkadaşımında memnun olduğunu öğrenince az evvel tekrar altyapı sorgulaması yaptım ve evet ilk gün Vodafone'a başvurmadan önceki ekran beni karşıladı. Bu da demek oluyor ki o taraftaki işlem sonuçlanmış. Anladığım kadarıyla iptal edilmiş. İnternet sitesi üzerinden 0 başvuru gerçekleştirdim TurkNet'e.
Burada dip not düşmek isterim kurulum bedeli olarak 99 TL nakit kart ile otomatik ödeme talimatı verilrse 66 olan fiyat söz konusu. Sözleşmede ise binadaki boxtan eve kablo çekilmesi gerekirse gelen ekibe nakit olmak üzere kablo başı bir ücret de yansıyabilir ibaresi mevcut.
Toparlamak gerekirse 444TL modem ücreti 12 ay taksit 37TL+66TL kurulum ücreti 3'e bölüyorlar 12TL ve 85TL internet ücreti toplamda 135TL bir fiyat çıkıyor ortaya. Davet kodu ile 1 ay ücretsiz ve beğenmez isem 14 gün içinde modemi iade edebilir, 1 ay içerisinde ise interneti iptal ettirebilirim. Altyapı tamamlandıktan sonra ekipler beni arayacak ve randevu alacaklar. Sonrasında kurulum tamamlanınca +10TL'ye 79MB'e kadar olan limiti kaldıracağım. Umuyorum ki işlem tamamlandıktan sonra 120TL'ye kadar olan cayma bedelini de karşılar TurkNet. Onu da 20şer liradan 6 ay boyunca faturadan kesiyor.
Gelişmeleri aktaracağım ve açıkçası hala biraz tedirginim. Buraya kadar okuduysanız teşekkürler.
İyi günler.
Bir de TurkNet ile görüşme sağladığım zaman evrakları imzalarken kurulumun yapıldığı tarih ile imza atın. 10-15 günlük bir onay süreci var. İmza tarihi geçersiz kalabiliyor. Evraklar bazen geç ulaşabiliyor gibi bir bilgi paylaşmıştı benimle. Şu an tam hatırlamıyorum. Bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız?