İştahsızım ve hiçbir şey yiyemiyorum

Ederleyzi

Kilopat
Yer
Türkiye
Arkadaşlar 113.9 ile başladığım diyete 20 günde 103.8 kilo olarak devam ediyorum iştahsızım gün içinde 3-4 litre civarında su tüketiyorum. Bir şey yediğimde pişmanlık duygusu var içimde, hiçbir şey yiyemiyorum. Yanlış anlamayın eski zamanlarda yaşadığım dışlanmak, kötü sözler cidden beni yıprattı. 100 gram kilo aldığımı görsem bile oturup çocuk gibi ağlıyorum, çok stresli hissediyorum, üzerimde sanki bir baskı var, yemek yersem kilo alacağım eski hallerime geleceğim kötü olacağım gibi. Bir yakınımı kaybettiğimde 70 kilo olarak başladığım serüvenime 113 kiloya kadar geldim. Ardından spora başladım, bütün alışkanlıklarımı değiştirdim. Sonrasında yine bir gün kilo aldığımı gördüğümde hiçbir şey yemek gelmedi içimden. Yaklaşık 4 gündür su ve günde 1 elma 1 sebze olarak devam ediyorum. Sizce bu rahatsızlığım nasıl sonuçlanır, ne önerirsiniz bunu yenmem için? Artık psikologa gitmeyi düşünüyorum açıkcası ama çok utangaç bir birey olduğum için içimdekileri nasıl anlatacağımı ve psikolog kişinin beni anlayabileceğini bilmiyorum.
Not: Yemeyi denedim ama bir lokma tavuk eti aldığımda agzıma yuttum 4 çatal yeşillik tükettim ve miğdeme kramplar girmeye başladı. birden tok hissiyatı geldi ve sofradan kalktım cidden zorlasam bile yiyemiyorum saçma gelebileceğini biliyorum ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın, ben uzman değilim ama uzun yıllardır spor yapıyorum. Yaptığım sporun içinde de beslenme büyük önem taşıyor.

Diyet yapmak, bir şey yememek ile yapılan bir eylem değildir. Az yerseniz de bu zarar olarak döner, çok yerseniz de bu zarar olarak döner. 24 saatin 8 saatini uyuyarak geçirdin diyelim. Geri kalan 16 saatte yaptığın her faaliyet için enerjiye ihtiyacın var. O enerjiyi sana sağlayan da gün içinde aldığın besinlerdir. Yani senin motorunu çalıştıran yemeklerdir.

Bilimsel olarak günlük kalori ihtiyacının üstünde kalori alırsan kilo alırsın. İhtiyacın kalori miktarının altında kalırsan kilo alamazsın. Çok basit. Yani ben kilo alırım diye kuruntu yapıp sağlıksız beslenme. Bu şekilde beynin de dopamin sağlayamaz, mutsuz, enerjisiz, ruh gibi gezersin.

Kalori ihtiyacını bil, o ihtiyacın altında kal ve sağlıklı, düzenli beslen. Kilonu da verirsin, sporunu da yaparak fazla yağını da eritirsin. Hatta bunun üstüne fitness yaparsan kas da yaparsın bonus olarak. Bana göre kilo vermek, kilo almaktan daha kolay. Ben eskiden zayıftım, kilo alana kadar canım çıktı.

Hey dostum biz (haşa) Allah mıyız? Nasıl yardım edelim? Bende gittim. Sana birkaç soru soruyor. Bitti. Utangaçlık yüzünden öleceksin. Bu arada az yersen kilo vermez kilo alırsın. Vücut derki "Aha kıtlık. Hemen yağ yapalım.". Kilo vermen fazlalıklar. Verdiğin su. Biraz sonra kilo almaya başlarsın. Biraz sert çıktım ama kusura bakma. Bu arada başın sağolsun.

Kendinizi bu kadar sıkmayın. Stres vücudunuza yapabileceğiniz en kötü şey. Yemek alışkanlığınızı ve metabolizmanızı düzeltmede de bir faydası olmayacak.

Günlük makro ve mikro besin ihtiyacınızı karşılayın. Bitkisel yağlardan olabildiğince uzak durmanızı öneririm.

1. gitmen gereken uzman diyetisyen, 2. gitmen gereken yer Psikolog.

Kendi başına diyetleri aklından çıkar. Diyestisyenin kontrolleri sonrası neler yapman gerektiğini haftalık aylık programını yapar.
Program oluşunca psikoloğa gidersin ve burada bize nasıl konu oluşturduysan orada da aynısı ile başlaman yeterli. Bizle nasıl konuşuyorsan onla da aynı konuşacaksın, başka bir canlı değil karşındaki :)
Dışarıda normal biriyle nasıl konuşuyorsan o şekilde konuşacaksın dertleşmek gibi düşün.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı