İstanbul dışı üniversiteye gidilmeli mi?

Hamzqpolat

Centipat
Daha fazla  
241 k sıralama yaptım sayısalda. İstanbul içinde istediğim bölümün ücretsiz (%100 burslu ya da devlet) olanı yok. Sizce ne yapmalıyım? Yazılım mühendisliği istiyordum ama puanım yetmiyormuş. Bilgisayar mühendisliği baktım. Onda da devlet üniversiteleri İstanbul dışında. Bazı insanlardan duyduğuma göre şehir değiştirmek mantıksızmış eğer çok iyi bir üniversite değilse. Eğer şehir değiştirirsem oradayken harcadığım para mı daha fazla olur yoksa kalıp, %50 bursla gittiğim üniversite mi?

241 k sıralama yaptım sayısalda. İstanbul içinde istediğim bölümün ücretsiz (%100 burslu ya da devlet) olanı yok. Sizce ne yapmalıyım? Yazılım mühendisliği istiyordum ama puanım yetmiyormuş. Bilgisayar mühendisliği baktım. Onda da devlet üniversiteleri İstanbul dışında. Bazı insanlardan duyduğuma göre şehir değiştirmek mantıksızmış eğer çok iyi bir üniversite değilse. Eğer şehir değiştirirsem oradayken harcadığım para mı daha fazla olur yoksa kalıp, %50 bursla gittiğim üniversite mi?

Şehir dışında her şey bulacağınız yurt apart veya eve bağlı. Biz geçen sene Zonguldak'ta üniversitenin arkasındaki eve 4 bin kira veriyorduk.

Alakası yok bu arada şehir değiştirmek mantıksız muhabbeti. Öyle diyen arkadaş ya ailesi çok baskındır ya da ana kuzusudur net.

Hocam bayağı eskiyi anlatıyor gibisiniz ? Şuan 4 k bulunması zor gibi. İstanbul'da olan Topkapı üniversitesine baktım. 68.400 TL'ye gidilebiliyor. Sizce masraflar hangisinde daha fazla olur ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı