Yurt dışında nasıl üniversite okunur?

Hocam 18'e gireceğim, İngilizcem matematiğim fena değil çok seviyorum hatta bu iş olacaksa oturur 1 senelik çalışmayı 3-4 ayda bile yaparım. Amacım bilgisayar ile alakalı bölümler, mühendislik vesaire. Yeşil pasaportum da var sicilim falan da temiz.
Amerikadasın neden Avrupa istiyorsunki 😀. Şöyle anlatayım Avrupa'da okumak daha ekonomik çünkü seçenek çok. ABD,kanada kısmı uzak, çok pahalı vs. Avrupa'da Almanya ücretsiz sadece ufak miktarda harç ödeniyor ancak bloke hesap istiyor giderken en son 10bin Euro filandı artmış olabilir neyse bu parayı Alman Bankasına koyuyor gidecek öğrenci bu sayede teminatı olmuş oluyor gidince bir yıl içinde aylık tekrar kendine ödüyor devlet kredi verir gibi. Almanyada ücretsiz olduğu için talep rekabet çok yani lise not ortalamanın yüksek olması ve çok iyi dili bilmen lazım. Ayrıca Almanya için Türkiye'de YKS girip Almanyada okumak istediğin bölümü tutturman lazım. Mühendislik vs. İstiyorsan Almanya o konuda iyi ama çok zor bir eğitimi varmış. Birde gurbetçi farklı göçmen vs. Değişik Çok bilmiyorum yani ama senin kararın. Diğer AB ülkeleri yanlış hatırlamıyorsam hepsi ücretli ama değişiyor mesela İngiltere'de geçen yıl görüşmüştüm 18bin £ dediler bir üniversiteye ama Polonya Litvanya gibi doğu Avrupa ülkelerinde ucuz mesela 4bin Euro yıllık atıyorum. Birde Almanya haricinde YKS şartı yok lise not ortalaması önemli filan. Bende senin gibi yeşil pasaport sahibiyim de öğrenci olarak bir etkisi pek yok. Tabi biliyorsun batı avrupa ile doğu Avrupa bir değil ama doğuda okuyup üniversiteden sonra kalıcı olursan Almanya , Fransa'ya filan gidebilirsin. O kadar yazdık işini görürse bir çözümünü alırım:) sorun varsa sor ayrıca.

Amerikadasın neden Avrupa istiyorsunki 😀. Şöyle anlatayım Avrupa'da okumak daha ekonomik çünkü seçenek çok. ABD, Kanada kısmı uzak, çok pahalı vs. Avrupa'da Almanya ücretsiz sadece ufak miktarda harç ödeniyor ancak bloke hesap istiyor giderken en son 10bin Euro filandı artmış olabilir neyse bu parayı Alman Bankasına koyuyor gidecek öğrenci bu sayede teminatı olmuş oluyor gidince bir yıl içinde aylık tekrar kendine ödüyor devlet kredi verir gibi. Almanya'da ücretsiz olduğu için talep rekabet çok yani lise not ortalamanın yüksek olması ve çok iyi dili bilmen lazım. Ayrıca Almanya için Türkiye'de YKS girip Almanya'da okumak istediğin bölümü tutturman lazım. Mühendislik vs. İstiyorsan Almanya o konuda iyi ama çok zor bir eğitimi varmış. Bir de gurbetçi farklı göçmen vs. Değişik Çok bilmiyorum yani ama senin kararın. Diğer AB ülkeleri yanlış hatırlamıyorsam hepsi ücretli ama değişiyor mesela İngiltere'de geçen yıl görüşmüştüm 18bin £ dediler bir üniversiteye ama Polonya Litvanya gibi doğu Avrupa ülkelerinde ucuz mesela 4bin Euro yıllık atıyorum. Bir de Almanya haricinde YKS şartı yok lise not ortalaması önemli filan. Bende senin gibi yeşil pasaport sahibiyim de öğrenci olarak bir etkisi pek yok. Tabii biliyorsun batı Avrupa ile doğu Avrupa bir değil ama doğuda okuyup üniversiteden sonra kalıcı olursan Almanya, Fransa'ya filan gidebilirsin. O kadar yazdık işini görürse bir çözümünü alırım:) sorun varsa sor ayrıca.

Amerika da değilim hocam, yer kısmında yazan yerden farklı bir yerdeyim orada yaşamıyorum. Türkiye'deyim.

Anladığım kadarıyla Türkiye'de istediğim bölümü tutturduktan sonra Almanya'da okuyabilirim değil mi?

Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim, kafamdaki soru işaretleri siliniyor yavaştan işaretleyebilirim çözüm olarak :)

Amerika da değilim hocam, yer kısmında yazan yerden farklı bir yerdeyim orada yaşamıyorum. Türkiye'deyim.

Anladığım kadarıyla Türkiye'de istediğim bölümü tutturduktan sonra Almanya'da okuyabilirim değil mi?

Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim, kafamdaki soru işaretleri siliniyor yavaştan işaretleyebilirim çözüm olarak :)
Biliyorum ama profilde yazıyor o yüzden yazdım espri gibi diyebiliriz. Neyse işin özü bende senin yollardan geçtiğim ve tonla danışmak ile çalıştığım için bilgim var. Bu arada bende memur çocuğuyum ve durum kısaca şöyle eğer rekabetten kaçayım, ortalamam iyi değil yks de uğraşmayım dersen ki zaten maddi açıdan özgür değilsin o yüzden Litvanya(Doğu Avrupa) bakabilirsin hem ucuz hem İngilizce eğitim yaygın ama tabi Batı Avrupa kadar yaşamı ucuz ve kalitelimi bilmiyorum ancak zaten birkaç yıl sabredip oturum alır kaçarsın beğenirsen kalırsin. Yada direk Almanya zorlarsın. Sen yinede araştır danışmanlıklardan ön görüşme al ücretsiz ara.

Biliyorum ama profilde yazıyor o yüzden yazdım espri gibi diyebiliriz. Neyse işin özü bende senin yollardan geçtiğim ve tonla danışmak ile çalıştığım için bilgim var. Bu arada bende memur çocuğuyum ve durum kısaca şöyle eğer rekabetten kaçayım, ortalamam iyi değil YKS de uğraşmayım dersen ki zaten maddi açıdan özgür değilsin o yüzden Litvanya(Doğu Avrupa) bakabilirsin hem ucuz hem İngilizce eğitim yaygın ama tabii Batı Avrupa kadar yaşamı ucuz ve kalitelimi bilmiyorum ancak zaten birkaç yıl sabredip oturum alır kaçarsın beğenirsen kalırsin. Ya da direk Almanya zorlarsın. Sen yine de araştır danışmanlıklardan ön görüşme al ücretsiz ara.

YKS için hedefim yüksek, çalışıyorum. Lise ortalamam ise 86 ile mezun oldum. Bildiğiniz iyi danışmanlık şirketleri varsa ismini yazarsanız görüşmek isterim açıkçası. Süreç nasıl işliyor tam bilmiyorum.

Yoruyorum sizi kusuruma bakmayın :)

YKS için hedefim yüksek, çalışıyorum. Lise ortalamam ise 86 ile mezun oldum. Bildiğiniz iyi danışmanlık şirketleri varsa ismini yazarsanız görüşmek isterim açıkçası. Süreç nasıl işliyor tam bilmiyorum.

Yoruyorum sizi kusuruma bakmayın :)
Danışmanlık için yurt dışında üniversite yaz Google'a çıkan birkaç büyük yer var dikkat et dolandı olmasın gir, ücretsiz ön görüşme formunu doldur onlar arar zaten. Bende böyle yaptığım için önerebileğim spesifik bir kurum yok. Zaten en azından bir kaç tanesini sor bazen farklı söylüyorlar herkese de güvenme.

Danışmanlık için yurt dışında üniversite yaz Google'a çıkan birkaç büyük yer var dikkat et dolandı olmasın gir, ücretsiz ön görüşme formunu doldur onlar arar zaten. Bende böyle yaptığım için önerebileğim spesifik bir kurum yok. Zaten en azından birkaç tanesini sor bazen farklı söylüyorlar herkese de güvenme.

Çok teşekkür ederim yardımınız için bildiğim kadarıyla öneri konularında çözüm işaretlenmiyor ama işaretleyebilirsem çözüldü olarak işaretleyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı