İstanbul'da bilgisayarcı tavsiyesi

jacobq

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar;

Bilgisayardan çok fazla anlamadığım için sizlerden İstanbul Avrupa yakasında iyi bir bilgisayarcı tavsiyesi almak istiyorum. Beylikdüzü'nde oturuyorum. Yalnız problemimi hızlı ve güvenilir şekilde çözebilecek bir bilgisayarcı tanıyorsanız oraya gidebilirim.

Belki çözüm bulabilirim diye kısaca yaşadığım problemi belirtmek istiyorum.

Yaklaşık 4-5 ay önce yeni bir bilgisayar topladım ve bir arkadaşıma montajını yaptırdım. Herhangi bir oyuna girdiğim zaman (FIFA, Call of Duty, League of Legends vs.) 5-10 dakika sonra kulaklığımdan cızırtılar gelmeye başlıyor ve bilgisayar aşırı derecede kasmaya başlıyordu. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine AIDA64 adlı programı indirdim ve oyundayken CPU sıcaklığının 80-81 derece, CPU diyot ve CPU Package sıcaklıklarının ise 90-92 derece olduğunu gördüm. İnternetten çözüm bulmaya çalıştım. Buna benzer konu açan arkadaşlara gelen yanıtlara baktım BIOS üzerinden Cbp'yi kapattım. AMD Ryzen Master indirip voltaj düşürdüm. Soğutucuyu işlemcinin üstünden söküp tekrar monte ettim ama hiçbir yanıt alamadım. Sıkıntım hala sürmekte. Sorunun ne olduğunu öğrenmek ve bir an önce sıkıntımın giderilmesi için sizlerden yardım istiyorum veya tanıdığınız bildiğiniz güvenilir iyi bir bilgisayarcı tavsiyesi istiyorum umarım bir an önce bu sıkıntımdan kurtulurum. Unutmadan bilgisayar bileşenlerini aşağıya sıralıyorum. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Ekran Kartı: MSI Suprim X 3070
İşlemci: Ryzen 5900X
Anakart: ASUS B550-XE
PSU: Corsair HX1000
RAM: G.Skill Triden Z Neo RGB 32 GB
Sıvı Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 360R ARGB 360mm
SSD: 1 Adet Samsung 980 Pro ve 1 adet Samsung 970
HDD: Seagate 2 TB Barracuda
Kasa: MSI MPG SEKIRA 500X

Son düzenleyen: Moderatör:
O sıvı soğutmada yakın zamanda bir sıkıntı yaşanmıştı. Başka bir soğutma elinizde varsa deneyin.

Sıvı soğutmanın işlemci temas yerindeki jelatinin çıkarılmamış olma veya sıvı soğutmanın yanlış bir şekilde pozisyonlandırımasından kaynaklanan ısı problemi yaşanmış olabilir mi?

O sıvı soğutmada yakın zamanda bir sıkıntı yaşanmıştı. Başka bir soğutma elinizde varsa deneyin.
Maalesef elimde başka bir soğutma yok. Tavsiye edebileceğiniz bir bilgisayarcı var mı acaba ?

Maalesef elimde başka bir soğutma yok. Tavsiye edebileceğiniz bir bilgisayarcı var mı acaba?

İtopya var E5 kenarında ancak onların olmayan sistemlerde teknik destek gibi bir şey yapıyorlar mı bilmiyorum.

Jelatin kontrolü yaptım çıkarılmış. Sıvı soğutucu pozisyonu resimdeki gibi
İtopya var E5 kenarında ancak onların olmayan sistemlerde teknik destek gibi bir şey yapıyorlar mı bilmiyorum.
Onlara sordum yalnız bilgisayarı ordan toplamadım diye yardımcı olmuyorlar

Dosya Ekleri

• 56DA8C11-3A2E-4C0C-86B1-013AE906EE6A.jpeg
    167,2 KB · Görüntüleme: 76
Merhabalar . AIDA64 programında test yaparken işlemci stabil olarak yüzde yüzde çalışıyor mu ? Yoksa ısı artınca dalgalanma yapıyor mu ? Tahminim kasa içerisinde hava giriş çıkış dengesizliğinden olabilir . Fanların yönlerini kontrol edin . Geçenlerde i7 6700k ile başıma geldi benzer bir durum . Test sırasında işlemci frekansı düşürüyordu . O sırada kasanın içerisinde elimi gezdirdiğimde inanılmaz bir sıcaklık farkettim ek fan ve fanların yönlerini değiştirerek çözüm bulduk . Birde sıvı soğutucunuzu kontrol edin sorun ondan kaynaklı olabilir . Eğer bunları kendim test edemem derseniz bizimkent bizim çarşıda bir bilgisayarcı olması gerek oraya danışabilirsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…