Istanbul'un daha fazla camiye ihtiyacı var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir müslüman olarak söylüyorum ki maalesef yalnızca cumadan cumaya uğruyoruz camiye, onda da selam verilir verilmez kaçıyorlar camiden :) Madem kaçmaya bu kadar niyetlisin ne diye gelirsin namaza o ayrı konu tabi.

Sabah namazlarında kaldırımda namaz kılanları görürsem şayet yeni camilerin yapılmasına destek veririm. Sabah namazlarında 2. çizgiyi dolduramıyoruz daha.

O namaz kılan babanın daha büyük yükümlülükleri var ; Örneğin ailesini refah içerisinde yaşatmak gibi. Bence oraya harcanacak parayla insanlar taksit imkanı sunularak ev sahibi yapılmalı. Mesela etin kilosunun 48TL olmamalı. Et ucuzlarsa insanlar eğilip kalkarken zorlanmaz da hem :D

Bu şartlar içerisinde insanlar, çalışmaktan camiye gitmeye vakit bulamıyor zaten :) Önce şu düzen biraz değişmeli. Sonra millet kendi cebinden de verip yaptırır camisini.

Bunun nesi adım başına dikilen camileri haklı çıkarıyor? Sonra hangi kilisenin önünde "Kiliseye yardım kiliseye yardım!" diye bağırıp insanları söğüşleyen birini gördün? Kusura bakma da dinden beyniniz sulanmış. Söyleyecek çok şey var lakin şizofren bir yobazı idol eden adamla tartışacak değilim dostum :) @24099
O yobaz kim?

Ülkemizin mevcut şehir yapılanmasında maalesef ki ihtiyaç var.

Ama düzgün bir şehirleşme olmuş olsaydı, bu biraz daha farklı olabilirdi.

Benim gözlemlediğim kadarıyla Avrupa'da şehirlerin merkezine ibadethane ve önüne de dev bir meydan yapılır.

Ama Türkiye'de bu öyle değil. Bir kişi camiye ulaşabilmek için bayağı yürümesi gerekiyor bazı yerlerde. (Bulunduğunuz yerde öyle olmayabilir. Ama bunu deneyimlediğim yerler oldu maalesef.)

Eğer düzgün ve doğru bir şehirleşme yapılmış olsaydı, bu ülkeye 20 bin camii bile fazlasıyla yeterdi.

Camii diye yapılanlar da çoğunlukla da mescit oluyor zaten. Onlar da millete yetmiyor. O zaman da "Hadi bi tane daha yapalım, daha fazla sevap kazanalım..." düşüncesine giriyor bu işin başındakiler.

Yani sorunun ana kaynağı eksik camii değil, yanlış konumlandırılmış, küçük yapılmış ve adına da "camii" denmiş mescitlerdir.

Sadece Camiye değil, başka çeşit yapılara ihtiyacı var. Devlet de kafasına göre inşaa etmiyor bunları. Genelde bölgelerden gelen taleplere göre oluyor. O yüzden ihtiyaç varsa yapılmalı tabii ki. Bunda karşı çıkılacak bir nokta göremedim.

Hastahane gibi yapılar da yapılmıyor değil tabii ki. Şimdi gördüğümüz şeyi söylemezsek ayıp olur. Ama ihtiyaca yetecek kadar mı? Orası sorgulanır.

Bu konu hakkında o'kadar çok şey yazıp çizmek isterim ki ama işte...

"Biz o parayla öküz alalım Feyzo!"
Feyzo takmış kafaya ille de Gülo'yu alacak. Eh, al madem :sıkıldım: Sabah akşam sür babam sür, nasıl olsa yeşerecek filizlere suyu sen vermeyeceksin.

Lazım değil, dağ taş Camii desem yalan olmaz yahu:kararsız: Sokakta da birine Camii'ye ne gerek var o paraylan eğitime yatırım yapılabilir yeni bir hastahane yapılabilir desek Kafir derler, ne de olsa bir Camii'nin yaptırılması ciddi bir para bir çok yararlı şey yapılabilir var olan şeyin üzerine koymak mantıklı değil.

Cami dikeceğimize eğitime yatırım yapalım o paraya, ziyan olmasın.
"TEOG" kalktı diye sevindi öğrenciler şimdi daha da kötüsü geldi. 6.sınıftan beri sınava sokacaklar. Üstelik bu sınav klasik sorulu olacak.

MEB, tüm hocalara "Artık klasik sınav yapalım" diye e-mail yollamış.

Bu konu hakkında o'kadar çok şey yazıp çizmek isterim ki ama işte...

"Biz o parayla öküz alalım Feyzo!"
Feyzo takmış kafaya ille de Gülo'yu alacak. Eh, al madem :sıkıldım: Sabah akşam sür babam sür, nasıl olsa yeşerecek filizlere suyu sen vermeyeceksin.
Su mutsuz gunde beni gulduren tek sey oldu be hocam :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı