Hmm, EK1 ile geçerken bizim sınava girdiğimiz yıl baz alınıyor diye gördüm. Benim normalde bu sene gitme şansım vardı yetiyordu sıralama ve yazsam gelirdi lakin devlet gitmek istedim. Seneye geçiş yaptığımda sınav yılındaki okulun sıralaması mi dikkate alınacak yoksa güncel 2025 senesi mi dikkate alınıyor?Farklı bir bölüme geçmek istiyorsanız EK1 ile yatay geçiş denemek zorundasınız. Sadece okul değiştirmek istiyorsanız hem EK1 hem de EK2'yi deneyebilirsiniz. Fakat burada şöyle bir mevzu var EK2 yapmak için 1. sınıfı bitiriyorsunuz ve geçeceğiniz okulun sizin derslerinizi kabul etmesi gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam ders ve içerik benzerliğinin de %90 olması gerekiyor geçiş yapabilmeniz için. Kabul edilmeyen dersleri de alttan tekrardan alıyorsunuz.
Farklı bir bölüme geçmek istiyorsanız EK1 ile yatay geçiş denemek zorundasınız. Sadece okul değiştirmek istiyorsanız hem EK1 hem de EK2'yi deneyebilirsiniz. Fakat burada şöyle bir mevzu var EK2 yapmak için 1. sınıfı bitiriyorsunuz ve geçeceğiniz okulun sizin derslerinizi kabul etmesi gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam ders ve içerik benzerliğinin de %90 olması gerekiyor geçiş yapabilmeniz için. Kabul edilmeyen dersleri de alttan tekrardan alıyorsunuz.
Bu kısmı tam olarak bilmiyorum maalesef.Seneye geçiş yaptığımda sınav yılındaki okulun sıralaması mi dikkate alınacak yoksa güncel 2025 senesi mi dikkate alınıyor?
EK2'de sanırım 1 sınıf bitirilmiş olması gerekiyor o halde.Ek1 ile yatay geçiş yapacaksan, hazırlıktan sonra yatay geçiş yapabilirsin.
Bölüm değiştirme kısmına pek hakim değilim hocam ama 3 yılınızı çöpe atmış olursunuz. Bir arkadaşım vardı bunu yapan nişanlandı adam. Mekatronik mühendisliğini 4 sene okumuş bitirmeyip bizim okula Elektrik-Elektronik mühendisliği okumaya gelmişti. Bu sene 4. sınıfa geçti.EK1'den bölüm değiştirmek maksatlı yatay geçiş için herhangi bir yıl zorunluluğu var mı? Örneğin 2.sınıfın sonunda ya da 3.sınıfta da EK1'den yatay geçişle bölüm değiştirilebilir mi?
Evet hocam.EK2'de sanırım 1 sınıf bitirilmiş olması gerekiyor o halde.
Konuyu da yatay geçiş konusuna çeviriyoruz gibi ana mesele iyice değişti.Evet hocam.
Bölüm değiştirme kısmına pek hakim değilim hocam ama 3 yılınızı çöpe atmış olursunuz. Bir arkadaşım vardı bunu yapan nişanlandı adam. Mekatronik mühendisliğini 4 sene okumuş bitirmeyip bizim okula elektrik-elektronik mühendisliği okumaya gelmişti. Bu sene 4. sınıfa geçti.
Bence gereksiz hocam hazırlık okumak. Kendinizi başka kaynaklardan geliştirebilirsiniz. Zaten İngilizce fazlasıyla yaygın bir dil.Konuyu da yatay geçiş konusuna çeviriyoruz gibi ana mesele iyice değiştiyani hocam derslerimiz İngilizce demişim sanırım, siz bölümdeki dersleri tamamen İngilizce olarak gördüğümüzü sanırım sandınız. Bölümüm Türkçe ama derslerimizin içinde İngilizce dersi de var yani.
Teşekkür ederim, okurken bir yandan da boşta kalan zamanlarimizda İngilizce'ye ayırarak kendimi geliştiririm o halde.Bence gereksiz hocam hazırlık okumak. Kendinizi başka kaynaklardan geliştirebilirsiniz. Zaten İngilizce fazlasıyla yaygın bir dil.
Merkezi oluyor dediğiniz sanırım, aslında iki türlü de düşünüyorum. Sınav puanı ile veya genel not ortalaması ile. Farklı bir bölüme geçiş yapma fikri var kafamda. Genel not ortalaması ile yapabiliyor muyduk bunu?
EK2'de sanırım 1 sınıf bitirilmiş olması gerekiyor o halde.