Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere üniversite tercihleri dün bitti ve ailem tercih listemi son anda düzenlemiş istemediğim yerleri yazmışlar ve muhtemelen tutacak. Dilekçe yazarak ÖSYM'ye durumu izah ettim ama içim içimi yiyor. Yarın kaymakamlığa da gideceğim bir dilekçe yazmasını da ondan isteyeceğim. Bu durumu nasıl iptal ettirebilirim? Psikolojik olarak çökmüş haldeyim. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı, ne yapabilirim?
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere üniversite tercihleri dün bitti ve ailem tercih listemi son anda düzenlemiş istemediğim yerleri yazmışlar ve muhtemelen tutacak. Dilekçe yazarak ÖSYM'ye durumu izah ettim ama içim içimi yiyor. Yarın kaymakamlığa da gideceğim bir dilekçe yazmasını da ondan isteyeceğim. Bu durumu nasıl iptal ettirebilirim? Psikolojik olarak çökmüş haldeyim. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı, ne yapabilirim?
Hocam kazanırsan dikey geçiş yaparsın daha iyi bir yer de tutturabilirisin bu da ek bir seçenek ha gidip CİMER'e de yaz istersen en hızlı şekilde durumun umarım çözülür.
Ben YKS'ye normalde girmedim başvuruların hepsini kaçırdım sonra CİMER'e yazdım durumumu anlattım aradan sanırım 1 hafta geçti başta olumsuz yanıt vermişler ama beni 1 ay sonra sanrım Ankara'dan bir numara aradı ÖSYM'nin kendisi ücreti yatırın kayıt yaptırlaım dediler bende yaptım bütün işlemleri sağ olsun kaydettiler.
Hocam kazanırsan dikey geçiş yaparsın daha iyi bir yer de tutturabilirisin bu da ek bir seçenek ha gidip CİMER'e de yaz istersen en hızlı şekilde durumun umarım çözülür.
Ben YKS'ye normalde girmedim başvuruların hepsini kaçırdım sonra CİMER'e yazdım durumumu anlattım aradan sanırım 1 hafta geçti başta olumsuz yanıt vermişler ama beni 1 ay sonra sanrım Ankara'dan bir numara aradı ÖSYM'nin kendisi ücreti yatırın kayıt yaptırlaım dediler bende yaptım bütün işlemleri sağ olsun kaydettiler.
Hocam geçmiş olsun gerçekten zor bir durum, özellikle bunu ailenizin size sormadan son anda yapmış olması gerçekten güven kırıcı bir olay. Tercihlerinize yazdıkları üniversitelerin yerlerini ve bunu nasıl iptal edebileceğinizi bilmiyorum umarım iptal edebilirsiniz fakat eğer iptal edemezseniz bu konuda yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim çünkü benim yaşadığım olayda buna benzer bir olay, tercihlerimde 2 yıllık lojistik en baştaydı ve en sondaki tercihlerin 6-7 tanesine 2 yıllık iş makinesi operatörlüğü yazdırmıştık fakat annem arkadaşlarına danıştıktan sonra (ne kadar doğrudur bilmem ama) 2 yıllık lojistik bölümü mezunlarının meslek edinme konusunda çok sıkıntı çektiğini ona söylemişler ve bana bunu iletti fakat ben "değiştirmek istemiyorum böyle kalsın" dememe rağmen haberim olmadan o 6-7 tane arası seçtiğimiz 2 yıllık iş makinesi operatörlüğü bölümü tercihlerinin hepsini en başa almış. Bu üniversitelerin hepsi hiç gitmediğim ve İstanbul'a uzak illerde çok afedersiniz ama köy gibi dağ başındaki yerlerde olduğu için aşırı sıkıntılı bir durum içerisindeyim (ne kadar vahim bir durum içerisinde olduğumu merak eden arkadaşlar 2 yıllık iş makinesi operatörlüğü bölümüne sahip üniversitelerin tam yerlerini araştırabilirler) ve bu nedenle anneme çok dargınım fakat olan oldu artık ben şahsen iptal etmenin hiçbir imkanı olmadığını düşünerekten bu durumu iptal etmeye çalışmakla uğraşmadım ama umarım siz iptal edebilirsiniz.
Sorununuzun çözümünü bilmiyorum ama bence sorunu çözemezseniz istemediğiniz bir üniversiteye gidip hayatınızı zehir edeceğinize bir sene üniversiteye gitmeyip seneye sınava tekrar girerek istediğiniz yere yerleşin. Hem ailenize de ders olur, bir daha böyle saçma sapan şeylere kalkışmamaları gerektiğini öğreniler.