İstemci sunucu çalışma zamanı (csrss) yüksek GPU kullanımı

Quby

Kilopat
Daha fazla  
İstemci sunucu çalışma zamanı yani csrss fareye hiç dokunmazken hiçbir şekilde kullanım yapmıyor. Ama fareyi normal masaüstünde bile bir şey seçmek için işlem yaptığımda anlık %10 - %30 arası bir GPU kullanımı oluşuyor. Microsoft Community'de önerilen şeyleri denedim fakat düzelmedi. GPU driver DDU ile silip tekrar yükledim fakat hala düzelme olmadı. PC'yi yeni topladım. ASUS 4060 Ti Dual var.

Ben 2 monitör kullanıyorum biri DisplayPort ile bağlanıyor diğeri de HDMI. Sadece DisplayPort olan monitörü kullanırsam hiç bir sıkıntı yok. Ama HDMI ile bağlı olan monitörde işlem yaparken oluyor bu ani yükselişler.

#Düzenleme. Monitörlerden dolayı değil 2. Monitörü brave ile denediğimde ani yükselişler oluyor fakat google chrome ile herhangi bir yükseliş olmuyor iki monitörde de. Fakat brave ile hangi monitörde denersem deneyim ani yükselişler oluyor. Masaüstünde alan seçmek için bile sol tıka basılı tutup mavi kareyi oluşturup bırakmam bile yetiyor yükselmesine.

2.Düzenleme. Google Chrome' un sistem ayarlarından "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" ayarını kapatınca aynı brave de ki gibi yükselişler oluyor. Ama o ayar açıkken de twitter da ve ya herhangi bi yerde kaydırırken siyah siyah glitchlenmeler oluyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    56,2 KB · Görüntüleme: 122
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    65,1 KB · Görüntüleme: 108
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    150,1 KB · Görüntüleme: 94
  • Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    317,5 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    7,1 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Gigabyte trio Rtx 3060 12 GB ile tamamen aynı şeyleri yaşıyorum. İlk başta bu youtube vs gibi yerlerde aşağı kaydırırken arada bi siyah oluyor gibi oluyordu göz kırpma gibi sanki, herhalde benim gözde sorun var diyordum. Çünkü oyunlarda vs. olmuyordu sadece webde gezinirken oluyordu. Mouse hareketlerimle Gpu kullanımım %30 lara kadar çıkıyor. Cpu çok oynamasa da oynuyor. (Brave ne demek bilmiyorum) Ekstra bir monitör bağlı değil ekrana, bu sorunu yaşayıp da çözen bir insan oğlu da yok hiçbir yerde. Çoğu kişinin (Herkesin değil) ortak noktaları rtx ekran kartı kullanmaları, ve windows 10 kullanıyor olmaları. Sorunu kimse hiçbir şekilde çözemiyor. Sadece tek bir kişinin sorununun çözüldüğünü okudum o da diyor ki "Kendi kendine düzeldi." Benim araştırmalarım sonucunda sana sorunun ne ile alakalı olduğunu elimden geldiğince açıklayacağım.

1-GPU kullanımın saat hızına oranla yüzdeleniyor olabilir.
Örnek olarak, maksimum 2000mhz ile çalışabilen bir GPU ele alalım. Masaüstünde iken bu GPU 200mhz ile çalışıyor. Yani gücünün sadece onda biri ile. Gpu kullanımın %50 oluyor diyelim, 10'a bölersek 5 elde etmiş oluruz. Yani asıl GPU kullanımın %5. GPU'nun %100 olup bir anda düşmesinin sebebini de ben buna bağlıyorum. GPU 200mhz saat hızında iken %100 oluyor ve GPU saat hızını yükseltiyor. Bu da ani bir kullanım düşüşüne sebep oluyor. Görev yöneticisi biraz yanlış gösterebiliyor hwmonitor gibi bir program tavsiye ediyorum kullanımları takip edebilmek için.

2-Yazılımsal bir sorun olabilir. Yeni windows güncellemeleriyle ortadan kaybolabilir.

3-Tamamen doğal bir durum olabilir. Eğer fareni düz bir rengin üzerinde gezdirirsen gpu kullanımının pek de artmadığını göreceksin. Fare imleci farklı bir renge hiç geçmediği için gpu bunu çok daha kolay işliyor olabilir.

4-Bazı insanlar windowstan HDR'ı kapatarak bu sorundan kurtulduğunu belirtmiş onu da şu an yeni hatırladım.

Donanım hızlandırmalı olarak kullanınca sorun çıkmıyorsa veya glitchlenme olmuyorsa öyle kullanmaya devam et takma kafana.

Benim diyeceklerim bu kadar. Eğer herhangi bir performans kaybı yaşamıyorsan, oyun oynarken, render alırken sorun olmuyorsa, sıkıntı yoktur eminim. Sistemi bu şekilde kaç haftadır kullanıyorum bir farklılık göremedim performansında. Tamamen yazılımsal bir sıkıntıdır tabii eğer sıkıntıysa. Tavsiyem hw monitor indirip saat hızlarını kontrol etmen, gpunun ısısını gözlemlemen. Her şey normal ise, ani ısı yukselimleri veya mouseu hareket ettirdiğinde ani saat hızı(Clock speed-mhz) oynamaları yoksa sorun yok demektir. İçin rahat olabilir, ama çok kafana takıyorsan temiz kurulum yapabilirsin.

@Quby Aynı sorunu bende yaşıyorum, özellikle PC'yi her açışımda yapıyor. 5 kere açsam 3 keresinde bunu yapıyor. Artık sebep neyse parçalamak istiyorum, ekran kartı mı, cpu mu, kasa mı, monitör mü.. Kafayı yedirdi bu sorun banada. Mikrosoftun bilerek yaptığı bir şey bile olabilir amaç Windows 10 kullanmasınlar diye...

@Quby Aynı sorunu bende yaşıyorum, özellikle PC'yi her açışımda yapıyor. 5 kere açsam 3 keresinde bunu yapıyor. Artık sebep neyse parçalamak istiyorum, ekran kartı mı, cpu mu, kasa mı, monitör mü.. Kafayı yedirdi bu sorun banada. Mikrosoftun bilerek yaptığı bir şey bile olabilir amaç Windows 10 kullanmasınlar diye...
Pc açılırken ekran glitchlenmesi mi oluyor, yoksa ekran kartı kullanımınız mı yüksek?

Pc açılırken ekran glitchlenmesi mi oluyor, yoksa ekran kartı kullanımınız mı yüksek?
Açılış normal, masa üstüne gelince işlemci, ekran kartı kullanımları bir artıyor bir azalıyor, dengesizleşiyordu. Mouse sanki pc 20 hzde çalışıyor gibi takıla takıla hareket ediyordu, her hangi bir uygulamaya tıklasam açılması çok zaman alıyordu. Rastgele programların kullanım oranları zıplıyor, düşüyordu. Kapat, aç vs yaparken arada açılıyordu ve bunların hiçbiri olmuyordu. Nedeni sanırım elektriksel bir şey olacak ki, kasayı açıp RAM, GPU, BİOS pili vs çıkarıp bir süre beklettikten sonra tekrar taktığımda bu sorunlar ortadan kalktı. Uzun bir süredirde çok şükür görmedim. Şimdi statik elektik desek, pcyi her kapattığımda fişini çekiyorum zaten. Aynı zamanda kapalıyken açma kapama tuşuna defalarca basıp statik elektirk boşaltması yaptım. Bunlar fayda etmedi, işte yukarıdakini yapınca düzeldi. Statik elektrik bunu nasıl yapıyor anlamadım valla.

Tahminimce bios ile alakalı bir sorundur ama çok sevindim çözülmesine, teknoloji işte arada saçma sapan hatalar görebiliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı