İstemediğim üniversiteyi tercih etmek istemiyorum ama ailem zorluyor

RatrAsi

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sizce gizlice gizlice istemediğim üniversiteyi tercih listesinden silmek mantıklı mı?

Mantıklı ama ailenle yaşadığın ortama ve onlara bağlı. Asla affetmeyecek insanlarsa yapma sonuçta yine de onlar senin annen baban onların evinde kalmaya devam edeceksin.

Hangi bölümler ?

Ben işitme engelli biriyim ve ailem, Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi'nde okumamı istiyor. Ancak ben bunu hiç istemiyorum. Açıköğretim okumak bana daha uygun. Ailem bunu biliyor ama yine de Eskişehir'de okumamı çok istiyorlar.

Açık öğretim okuma isteğinizi tam olarak öğrenebilir miyiz? Yüz yüze eğitimde sosyalleşmeniz bence daha iyi olur.

Mantıklı ama ailenle yaşadığın ortama ve onlara bağlı. Asla affetmeyecek insanlarsa yapma sonuçta yine de onlar senin annen baban onların evinde kalmaya devam edeceksin.

Birinin geleceği var ve anan baban sana karışamaz onların evinde kalkcaksın falan alakası yok illaki ayrılacak onların evinden borçlu degil anasına babasına.

Açık öğretim okuma isteğinizi tam olarak öğrenebilir miyiz? Yüz yüze eğitimde sosyalleşmeniz bence daha iyi olur.

Evet, işitme engelli olduğum için yüz yüze eğitim zor gelebilir, örneğin iletişim sorunu çıkabilir. Derste bile kesinlikle anlayamayabilirim. Bu yüzden açık öğretim okumak daha uygun.

Birinin geleceği var ve anan baban sana karışamaz onların evinde kalkcaksın falan alakası yok illaki ayrılacak onların evinden borçlu degil anasına babasına.
Kafa yapısına bağlı olduğunu belirtmiştim zaten bazı aileler çok sıkıyor tanıdıklarımdan biliyorum. Bir yıl dırdır çekmektense gitmek istiyor insan. Ben göreceli bir kavram olduğunu belirttim zaten.

Sizce gizlice gizlice istemediğim üniversiteyi tercih listesinden silmek mantıklı mı?

Bu senin hayatın onların senin hayatındaki tek rolü sana doğru yolu göstermek seni bir şeylere zorlamak değil bence bu senin hayatın bunu onlara güzel bir şekilde izah etmen gerekiyor tatlı bir dille bu durumu anlatırsan anlamayacaklarını düşünmüyorum her şey gönlünce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…