İşten çıkılmalı mı yoksa aile mi dinlenilmeli?

914191

Femtopat
Ben işten çıkıp üniversite sınavına girmek istiyorum, 23 yaşımdayım. Daha önce okuduğum bölüm vardı ama hem istemediğim bir bölümdü hem de kaydımı silmişler zaten. Ailem bana daha önceki kötü puanım yüzünden güvenmiyor. Ben çok çalışmadım geçmişte üstüne psikolojik hastalıklar da binince düşük puan aldım. Şimdiki hedefim ODTÜ o yüzden gelecek sene sınava girmek istiyorum. Ben aileme çıkayım 400 gün kala başlayayım diyorum. Çünkü uzun süredir çalışmadığım için temelim yok ayrıca OBP'm 70. bu yüzden de ne kadar erken başlarsam o kadar iyi olur benim için.

Ailem de Ekim'de çık diyorlar, 8 ayda yetiştirmem ki ben, sayısal ilk 20 bin istiyorum. Hani işim de iyi değil zaten hakkımı alamıyorum, market işinde çalışıyorum. 18 bin TL karşılığında çalışıyorum onu da parça parça ve maaş günümden 2 hafta geçtikten sonra alıyorum. Sigortam da yok. Tek başıma küçük markette çalışıyorum. Patronum hem belediye de çalışıp maaş alıyor hem de akşamları gelip kasadaki tüm parayı alıyor. Üstüne günlük yemek param olan 150 TL'ye bile göz dikiyor. Ne yapmalıyım sizce? Ayrıca aileme nasıl anlatabilirim?

Temelin kayıp, eski puanın zaten iyi değilmiş belki temelin direkt kötü, OBP 70, sayısal ilk 20 bin biraz, yani imkansız desek yeri var. Sayısalda ilk 50'yi nereden baksan temeli çok sağlam olanlar alıyor. Sen 1 yılda temeli toparlayıp, üstüne bir de 20k sıralama yapacak YKS'yi koyabilecek kapasitedeysen, bilmiyorum yani. Zincir marketlerde çalışsan maaşın doğru düzgün olurdu en azından şu an çalışman da pek bir şey katmıyor anladığım kadarıyla sana.

İşten çıkıp 1 yıl kendini idare etsen çok bir şey farketmez gibi. 23 yaşında sigortasız çalışıyor olmaktansa hiç çalışmamak daha iyi. Maaşın da maaş değil çünkü. Normalde çıkma derdim de iş iş değil yani.

Hocam benden yaşca büyüksün seni çok iyi anlayamam ama öyle hayat geçmez gerçekten. Çık işten çalış sınava gerçekten kendinden eminsen. Güzel bir üniversite kazan geç olsun güç olmasın bir şey olmaz.

Olsun hocam yine de sağ olun, haklısınız. Küçük bir ilçede yaşıyorum, normalde BİM'e girecektim zamanında ama torpille yerime başkasını aldılar. Böyle hayat geçmiyor gerçekten dediğiniz gibi. Kendimden eminim çünkü bu son şansım ve okumaktan başka çarem yok. Aileme diyorum son kez güvenin diye ama anlamıyorlar dinlemiyorlar. Ne zaman konuyu açsam evde ya kavga ya da mutsuzluk havası hakim oluyor. Üstüne işimi ve durumumu kime anlatsam çok iyi, ne güzel diyorlar şaka gibi, madem bu kadar iyi gelim kendiniz çalışın. Dediğim gibi hedefim ya ODTÜ'ya da Kayseri'de yaşadığım için erü. Umarım ikisinden birisini kazanabilirim.

İşlerin planlanan şekilde gitmemesi durumunda girebileceğiniz bir iş var mı?
(Umarım başarılı olursunuz.)
Yani şu an ilçede yaşıyorum eğer işler dediğiniz gibi yolunda gitmezse il merkezine falan gidip iş bulmak tek çarem. Çok teşekkür ederim umarım.

Şikayet edebilirsin, nasıl sigortasız işçi çalıştırıyormuş?

Kimliğim belli olmadan nereye şikayet edebilirim? 3 ay olacak haftaya, ailemin zoruyla çalışıyorum resmen.

Temelin kayıp, eski puanın zaten iyi değilmiş belki temelin direkt kötü, OBP 70, sayısal ilk 20 bin biraz, yani imkansız desek yeri var. Sayısalda ilk 50'yi nereden baksan temeli çok sağlam olanlar alıyor. Sen 1 yılda temeli toparlayıp, üstüne bir de 20k sıralama yapacak YKS'yi koyabilecek kapasitedeysen, bilmiyorum yani. Zincir marketlerde çalışsan maaşın doğru düzgün olurdu en azından şu an çalışman da pek bir şey katmıyor anladığım kadarıyla sana.

İşten çıkıp 1 yıl kendini idare etsen çok bir şey farketmez gibi. 23 yaşında sigortasız çalışıyor olmaktansa hiç çalışmamak daha iyi. Maaşın da maaş değil çünkü. Normalde çıkma derdim de iş iş değil yani.
Teşekkür ederim öncelikle. Evet haklısın, anlattıklarıma bakarsak gerçekten de ilk 20 bin çok zor hatta imkansıza yakın gözüküyor. Ama ben kendime inanıyorum zaten başka çarem de yok. Son şansım benim için. Zincir marketlerden birisine girecektim ama dediğim gibi torpille yerime başkasına aldılar. Şimdiki çalıştığım yerde 3 ay olacak haftaya. Haklısın gerçekten hiç çalışmamak bile daha iyi benim durumumda. Maaşım hiçbir şeye yetmiyor gerçekten. Misal bu ayki maaşımla telefonum bozulduğu için 13 bin TL'ye mecburen yeni telefon aldım kaldı 5 bin TL ama onu bile alamadım.

O işte durulmaz. Kazıklayacak başkasını bulsun. Siz de gerekirse işe gidiyorum diye çıkıp kütüphaneye gidin.
Haklısınız, çıkmayı çok istiyorum ama ailem dinlemiyor. Ortada boş boş gezeceğine 5 kuruş paran olsun diyorlar. Kime anlatsam işimi ve durumumu, ne güzel iyi iyi diyorlar şaka gibi. Dediğinizi yapmayı isterdim ama işte küçük bir ilçede olduğum için hemen anlaşılır. Çok teşekkür ederim.

Kimliğim belli olmadan nereye şikayet edebilirim? 3 ay olacak haftaya, ailemin zoruyla çalışıyorum resmen.
170 İhbar edenin kimliği açıklanır mı? İhbarı yapan kişinin kimliği, kolluk kuvvetleri tarafından korunarak üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmaz

70 OBP'ye sahipsen sıkı çalışman lazım fakat ilk 20 bin olmasa bile ilk 100 bin yaparsan yine geleceğini şekillendirebilecek bir meslek sahibi olabilirsin. Markette çalışarak hayat geçmez kendini dinle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı