İşten kovuldum mu?

Yer
Toronto
Arkadaşlar merhaba herkese, bugün üzücü bir konu açıyorum maalesef. Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ben bir şirkete iş başvurusu yapmıştım ve başvurumu yaparken çok dikkatli ve özenle yaptım. 5 tane sertifikam var hepsini gösterdim. Neyse işte ben bu şirkete kabul aldım ve çok mutluydum. Bana çalışan sözleşmesi vesaire gönderdiler email ile. Ve bende imzaladım.

IMG_5368.jpeg

Neyse işte arkadaşlar ben sözleşmeyi imzaladım ve gönderdim, çok geçmeden 1 saat içerisinde bana bir email daha geldi şirketten ve yarın beni ofise çağırdılar training için. Yâni bana öğreteceklerdi işi bende çok mutluğun tabi nasıl kutlasam diye falan düşünüyorum 🙂. Beni sonraki gün sabah 9'da ofiste karşılayacaklarını söylüyorlardı gönderdikleri yeni email de ve bende emaile resmî ve profesyonel bir şekilde yanıt vererek yarın saat 9'da şirket ofisinde olacağımı söyledim. Mutluyum işte falan, neyse ben o gece akşamında uyuyamadım arkadaşlar heyecandan. 😀 Normalde saat 10-11 pm gibi uyumuş olmam gerekiyordu ama şirkete kabul almanın heyecanı o kadar baskındı ki o gün gece yarısı 3’e kadar uyuyamadım. Saat 3.ü biraz geçince daldım uykuya çok fazla tedirgin değildim çünkü saat 6-7 arasına 6 tane alarm kurmuştum nasıl olsa kalkarım diye. Sabah oldu ben uyanınca saate baktım arkadaşlar saat 8:30 idi ve benim orada 9’da olmam gerekiyor. Şok oldum, 30 dakikada yetimem imkansızdı çünkü şirket biraz uzaktaydı oturduğum yere göre. 10 tane falan metro durağı var öyle söyleyeyim yâni, 11 de olabilir gerçi emin değilim. Ben apar topar evden çıktım koşarak metroya falanda binmedim direkt Uber (taksi) çağırdım ve yola koyuldum. Yoldayken anlamıştım hiçbir şekilde zamanında orada olamayacağımı. Ancak kendimi teselli ediyordum belki anlayışla karşılarlar falan diye 🥺. Neyse işte ben vardım şirket binasına fakat saat 11 idi ve benim 9'da orada olmam gerekiyordu. Hemen girişteki danışmana koşarak gittim ve işe kabul aldığımı ve eğitim için burada olduğumu söyledim. Oradaki kişi beklememi söyledi ve içeri gitti. İçeriden şirkette çalışan bir bayan geldi, biraz çirkindi. Neyse işte bana dedi ki işe alınan kişilere verilen eğitim çoktan başladı ve biraz ilerideler şimdi katılırsan çok şey kaçırmış olacaksın, seni şimdi içeriye alamayacağım maalesef. Neden geç kaldın? Dedi garip bir şekilde bakarak. Yâni garipten kastığım suratı asıktı geç geldiğimden dolayı. Ben o an anlamıştım büyük bir hata yaptığımı ☹️. Çünkü genelde şirket ortamları ve çalışanları ciddi olurlar, benim kabul aldığım bu şirkette Toronto’da faaliyet gösteren büyük şirketlerden birisi. Benimde moralim baya bir düştü kadının bana bakış ifadesi yüzünden. Ben kadına “çok özür dilerim heyecandan dolayı bu hatayı yaptım” dedim. Kadın ise “önemli değil, seni önümüzdeki hafta olacak başka bir eğitim sınıfına koyacağız ve hafta içi hangi gün seçilirse gün öncesinde sana tekrar email atacağız” dedi. Ben de teşekkür ettim ve binadan ayrıldım. Şimdi size normal gelmiş olabilir arkadaşlar ancak kadının yüz ifadesi berbattı gerçekten bana bakarken. Ben o günün akşamına email gönderdim ve yeni eğitim gününün belli olup olmadığını sordum. Aşağıdaki cevabı verdiler.

IMG_5369.jpeg

Bende bu cevabın üzerine beklemeye devam ettim arkadaşlar. Ancak hâlen ses seda yok. Kötü senaryonun gerçekleştiğini düşünmeye başladım. Daha işe başlamadan hata yaptığım için kovulduğumu düşündüm. Şu an da hâlen beklemedeyim. Sizce arkadaşlar gerçekten eğitim günü belli olmadı mı yoksa kovuldum mu? Başvururken özenle başvurmuştum ve 5 tane sertifikam var. Umarım gerçekten gün belirliyorlardır. 😖

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba herkese, bugün üzücü bir konu açıyorum maalesef. Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ben bir şirkete iş başvurusu yapmıştım ve başvurumu yaparken çok dikkatli ve özenle yaptım. 5 tane sertifikam var hepsini gösterdim. Neyse işte ben bu şirkete kabul aldım ve çok mutluydum. Bana çalışan sözleşmesi vesaire gönderdiler email ile. Ve bende imzaladım.

Eki Görüntüle 2406580

Neyse işte arkadaşlar ben sözleşmeyi imzaladım ve gönderdim, çok geçmeden 1 saat içerisinde bana bir email daha geldi şirketten ve yarın beni ofise çağırdılar training için. Yâni bana öğreteceklerdi işi bende çok mutluğun tabii nasıl kutlasam diye falan düşünüyorum 🙂. Beni sonraki gün sabah 9'da ofiste karşılayacaklarını söylüyorlardı gönderdikleri yeni email de ve bende emaile resmî ve profesyonel bir şekilde yanıt vererek yarın saat 9'da şirket ofisinde olacağımı söyledim. Mutluyum işte falan, neyse ben o gece akşamında uyuyamadım arkadaşlar heyecandan. 😀 Normalde saat 10-11 pm gibi uyumuş olmam gerekiyordu ama şirkete kabul almanın heyecanı o kadar baskındı ki o gün gece yarısı 3'e kadar uyuyamadım. Saat 3.ü biraz geçince daldım uykuya çok fazla tedirgin değildim çünkü saat 6-7 arasına 6 tane alarm kurmuştum nasıl olsa kalkarım diye. Sabah oldu ben uyanınca saate baktım arkadaşlar saat 8:30 idi ve benim orada 9'da olmam gerekiyor. Şok oldum, 30 dakikada yetimem imkansızdı çünkü şirket biraz uzaktaydı oturduğum yere göre. 10 tane falan metro durağı var öyle söyleyeyim yâni, 11 de olabilir gerçi emin değilim. Ben apar topar evden çıktım koşarak metroya falan da binmedim direkt Uber (taksi) çağırdım ve yola koyuldum. Yoldayken anlamıştım hiçbir şekilde zamanında orada olamayacağımı. Ancak kendimi teselli ediyordum belki anlayışla karşılarlar falan diye 🥺. Neyse işte ben vardım şirket binasına fakat saat 11 idi ve benim 9'da orada olmam gerekiyordu. Hemen girişteki danışmana koşarak gittim ve işe kabul aldığımı ve eğitim için burada olduğumu söyledim. Oradaki kişi beklememi söyledi ve içeri gitti. İçeriden şirkette çalışan bir bayan geldi, biraz çirkindi. Neyse işte bana dedi ki işe alınan kişilere verilen eğitim çoktan başladı ve biraz ilerideler şimdi katılırsan çok şey kaçırmış olacaksın, seni şimdi içeriye alamayacağım maalesef. Neden geç kaldın? Dedi garip bir şekilde bakarak. Yâni garipten kastığım suratı asıktı geç geldiğimden dolayı. Ben o an anlamıştım büyük bir hata yaptığımı ☹️. Çünkü genelde şirket ortamları ve çalışanları ciddi olurlar, benim kabul aldığım bu şirkette Toronto'da faaliyet gösteren büyük şirketlerden birisi. Benim de moralim bayağı bir düştü kadının bana bakış ifadesi yüzünden. Ben kadına “çok özür dilerim heyecandan dolayı bu hatayı yaptım” dedim. Kadın ise “önemli değil, seni önümüzdeki hafta olacak başka bir eğitim sınıfına koyacağız ve hafta içi hangi gün seçilirse gün öncesinde sana tekrar email atacağız” dedi. Ben de teşekkür ettim ve binadan ayrıldım. Şimdi size normal gelmiş olabilir arkadaşlar ancak kadının yüz ifadesi berbattı gerçekten bana bakarken. Ben o günün akşamına email gönderdim ve yeni eğitim gününün belli olup olmadığını sordum. Aşağıdaki cevabı verdiler.

Eki Görüntüle 2406582

Bende bu cevabın üzerine beklemeye devam ettim arkadaşlar. Ancak hâlen ses seda yok. Kötü senaryonun gerçekleştiğini düşünmeye başladım. Daha işe başlamadan hata yaptığım için kovulduğumu düşündüm. Şu an da hâlen beklemedeyim. Sizce arkadaşlar gerçekten eğitim günü belli olmadı mı yoksa kovuldum mu? Başvururken özenle başvurmuştum ve 5 tane sertifikam var. Umarım gerçekten gün belirliyorlardır. 😖

Bence kovulmadın kadının sana öyle bakmasını anlamadım ama büyük ihtimalle seni küçümsemiştir dostum merak etme büyük ihtimalle seni haftaya çağıracaklardır.(inşallah.)

Bence kovulmadın kadının sana öyle bakmasını anlamadım ama büyük ihtimalle seni küçümsemiştir dostum merak etme büyük ihtimalle seni haftaya çağıracaklardır.(inşallah.)
Sağolun hocam umarım haber alırım.

Hocam ilk iş günü öyle olması çok kötü olmuş fakat mailde zaten haber edeceğiz diyor. Kovmak isteseler zaten belli olurdu. Olmadı tekrar gidip görüş baştan durumu anlat iyi bir insan denk gelirse.
Hocam burada Türkiye’de ki gibi değil, bir iş görüşmesine gittiğiniz zaman sürekli gülümserler ve güzel cevap verirler. Çıktığınızda kesin işi aldım dersiniz ama sizi aslaha arayıp çağırmazlar. Yâni burada açıkça söylemiyorlar. Ve evet dediğiniz gibi ilk günden geç kalmam büyük hata idi. 😭

"Seni haberdar edeceğiz." şirketlerin kullandığı en büyük yalanlardan biri. Ben olsam başka limanlar aramaya çoktan koyulmuştum çünkü boşa cakit kaybediyor insan.

Şu an resmi olarak çalışan görünüyor musun orada? Kontrol edebileceğin bir yer yok mu?

Neden yalan söylesinlerki "Atıldınız" demeye mi korkuyorlar sanıyorsun.

"Seni haberdar edeceğiz." şirketlerin kullandığı en büyük yalanlardan biri. Ben olsam başka limanlar aramaya çoktan koyulmuştum çünkü boşa cakit kaybediyor insan.

Şu an resmi olarak çalışan görünüyor musun orada? Kontrol edebileceğin bir yer yok mu?
Hocam kontrol edebileceğim bir yer yok, varsa da daha göstermediler bana. Ancak ilk email de gelen sözleşmeyi imzaladım. Saatlik alacağım maaş vesaire baya bir şey vardı içerisinde. Bu arada evet öbür arkadaşa anlattığımın aynısını demişsiniz. “Size ulaşacağız” diyorlar ancak aslaha ulaşmıyorlar. 🥸

Kaç kere şirketlere iş başvurusunda bulundun bilmiyorum ama henüz başlamamış birine "Seni kabul etmedik." demiyor kimse.

Tamam hocam ama düz mantıkla düşündüğüm için böyle söylemiştim zaten.

Hocam kontrol edebileceğim bir yer yok, varsa da daha göstermediler bana. Ancak ilk email de gelen sözleşmeyi imzaladım. Saatlik alacağım maaş vesaire baya bir şey vardı içerisinde. Bu arada evet öbür arkadaşa anlattığımın aynısını demişsiniz. “Size ulaşacağız” diyorlar ancak aslaha ulaşmıyorlar. 🥸
Hocam şirketinizin adını verseniz biraz araştırsak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı