İstifa edince çalışılan günlerin parası alınabilir mi?

Adamın üstte dediğini okudun mu sen?

Troll olarak yazmamıştım aslında, karşındakiler çok iyi niyetli insanlar olmadığı sürece ben para vereceklerini sanmıyorum, eğer çok iyi insanlarsa harçlık niyetine 50 100 verirler, ne trolünden bahsediyorsun, belge imzalatmışlar sana sonuçta, o belgede çalıştığı süre boyunca saat bazında şu kadar ücret verilir tarzında bir yazı yoksa alamazsın.

Bilemeyiz ki nasıl bir yer olduğunu. Bazı yerler 5 saatin ücretini bile verir bazı yerler 5 günü bile vermez. Gidin insan kaynaklarına isteyin elden verebilirler 2 gün için hesapla uğraşmazlar herhalde.

Bayram günü çalıştığım süründüğüm paranın hakkını istiyorum, normal gün değil. Vermeseler yasal olarak hak sahibi olmuyor muyum?

Troll olarak yazmamıştım aslında, karşındakiler çok iyi niyetli insanlar olmadığı sürece ben para vereceklerini sanmıyorum, eğer çok iyi insanlarsa harçlık niyetine 50 100 verirler, ne trolünden bahsediyordun?

Kafede çalışmıyorum 5 yıldızlı otelde 2 gündür sürünüyorum, hakkımı alabilir miyim diye bir konu açtım ne 50-100 TL'sinden bahsediyorsun arkadaşım? Ne gerek var böyle laflara.

Bayram günü çalıştığım süründüğüm paranın hakkını istiyorum, normal gün değil. Vermeseler yasal olarak hak sahibi olmuyor muyum?

Sen 2 gün diyorsun ben 24 gün parasını alamadığım oldu, şikayet ettim hiçbir şey olmadı yani kanunlara pek güvenme iş veren daha değerli. Burada boşuna senaryo kurma gidip konuşmazsan öğrenemezsin gidemezsende ara en azından bilgi alırsın.

Dostum öncelikle sigorta girişini yaptılar mı yaptılarsa söke söke alırsın paranı eğer yoksa kusura bakma bayramda mı çalışmışsın yoksa normal günde mi çalışmışsın takmazlar paranı da belki verirler o da belki.

Ve bu arada konudan alakasız ama orada çalışan tek kişi sen değilsin bunun bilincinde olup istifa edeceksen öyle et herkes çalışıyor herkes sürünüyor herkes yoruluyor.

Dostum öncelikle sigorta girişini yaptılar mı yaptılarsa söke söke alırsın paranı eğer yoksa kusura bakma bayramda mı çalışmışsın yoksa normal günde mi çalışmışsın takmazlar paranı da belki verirler o da belki.

Hocam 16'sında işe giriş olarak görünüyorum, sigortam vardır herhalfe, bayramda olduğu için çifte para alacağım, ve bu paraya ihtiyacım var o yüzden bir sormak istedim, fakat bilmeyen arkadaşlar yorum yapıyor. Sigortam başladığı için alabilir miyim?

Sigorta girişini e-Devlet üzerinden öğrenebiliyorsun çalışma hayatım sekmesinden. Eğer sigortan yapıldıysa bu senin orada çalıştığının kanıtıdır. Fakat istifa ihbar süresi denen bir şey var araştırmanı öneririm.

Sigorta girişini e-Devlet üzerinden öğrenebiliyorsun çalışma hayatım sekmesinden. Eğer sigortan yapıldıysa bu senin orada çalıştığının kanıtıdır. Fakat istifa ihbar süresi denen bir şey var araştırmanı öneririm.

Hocam ben oteldeyim, 3 ay deneme oluyor. O dediğiniz olmadan karşılıklı sözleşmesiz kovulup- istifa edebiliyoruz. İşe girişde gözüküyor fakat o dediğiniz yerde görünmüyor, nasıl olabilir bu? Sigortam olmadan mı çalışıyorum 5 yıldızlı otelde pek mümkün değil bu. Aylık yatırıldığı için ay sonunda yatırılacak olabilir mi, sigortam olmasa işe girişim de olmaz diye düşünüyorum.

Bi ara bi fabrika da 1 gün çalışıp çıkmıştım ve girmeden birşey imzalamamıştım. Paramı isterken onlara dedim sigortasız başlattınız ve birşey imzalamadım eğer paramı vermezseniz şikayet ederim dedim, 1 günlük paramı vermişlerdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı