İstinye Üniversitesi kayıt sildirme

Winhaus

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, İstinye Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği bölümünün 1. sınıfını bitirdim, ancak kaydımı yenilemedim ve sildirmek istiyorum. Bunun için okula yazdığımda bana yıllık ücretin yüzde 25'ini ödemem gerektiğini söylediler. Bunun hakkında ne yapabilirim? Bilgilendirebilecek birisi olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Danışman hocana ya da araştırma görevline mail atmayı denesene belki onlardan bir bilgi koparabilirsin. Bir de İsü'yü neden bırakmak istediğini özel değilse öğrenebilir miyim? Burada isü'den benden başka birini görünce merak ettim.

Danışman hocana ya da araştırma görevline mail atmayı denesene belki onlardan bir bilgi koparabilirsin. Bir de İsü'yü neden bırakmak istediğini özel değilse öğrenebilir miyim? Burada isü'den benden başka birini görünce merak ettim.
Mail attım evet hocam.

Açıkçası hiç memnun değildim, okul en başta kendini çok güzel pazarlıyor ama hiçbir yatırım yapmıyor, özellikle sağlık dışı bölümler rezalet.

Hocalarımızdan birisi üniversitenin gelirlerinin yarısını mühendislik projelerinin oluşturduğunu, buna rağmen okulun karşılık olarak bir yatırım veya destek olmadığını söyledi. Okula ilk kayıt olurken de bir başka hocayla konuşmuştum, kendisiyle birebir konuşma imkanım olduğu için bana bu okuldan gideceğini, okulun hocalara yeterince değer vermediğini bu yüzden her sene böyle şeyler olduğunu söyledi, keşke dinleseydim onu açıkçası. Zaten haklı da çıktı, ilk dönem programlama dersindeki hocamız ikinci dönem ayrıldı.

Yine aynı şekilde bana okulun psikolojik danışmanlık birimini çok güzel pazarladılar, yıllardır antidepresan ve DEHB ilacı kullandığım için. Zor bir dönemden geçerken okulun bana söz verdiği desteği almak için psikolojik danışmanlık birimine başvuru yaptım 12 Aralık 2022 tarihinde. Sırayla randevu veriyoruz, size geri döneceğiz dediler. 3 Temmuz tarihinde geri döndüler, uygunsa 11 Temmuz için randevu verelim dediler.

Ayrıca ben İngilizce bilgime güvendiğim için Türkçe bölüm tercih etmiştim. Bildiğim kadarıyla İngilizce bölümdeki programlama dersine Türk hocalar giriyordu, bizim derslerimize İranlı hocalar giriyordu. Sağ olsunlar biz de Türkçe öğretmenliği öğrendik biraz derslerde.

İstinye'de yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum fakat yazınızı görünce kararsız kalmadım İstinye'nin + ve eksileri nedir size göre zahmet olmazsa yazar mısınız?

İstinye'de yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum fakat yazınızı görünce kararsız kalmadım İstinye'nin + ve eksileri nedir size göre zahmet olmazsa yazar mısınız?
Hocam benim bulunduğum kampüs Vadi Kampüsü idi, ve kampüs değildi aslında. AVM gibi bir binadaydık, bahçesi vs. yoktu. Ancak bana söylenene göre bu sene yeni ve büyük bir kampüse geçiş yapılacakmış. Bu ne kadar doğru bilmiyorum, çünkü anlarsın ki verilen sözler hakkında İstinye'ye pek güvenmiyorum.

Evinin nerede olduğuna bağlı olarak, bu sadece İstinye için geçerli değil her okul için geçerli, kampüs çok uzaksa işkence olur. Benim okula gidip gelmem 5 saat sürüyordu. 2.30 saatte gidip İş Sağlığı ve Güvenliği sınavını 8 dakikada bitirip 2.30 saat geri dönmek çok koymuştu onu hatırlıyorum.

Okulda çok fazla yabancı var, benim bulunduğum kampüs zaten Vadistanbul'un yanında olduğu için her yer yabancı kaynıyordu. Pek samimi bulamamıştım, daha doğrusu bir üniversiteden ziyade "dershane" gibi hissettirdi. Tabii ki bu benim bulunduğum bölüm, hocalar, kampüs, insanlar gibi etkenler sebebiyle. Sen belki de evinde gibi hissedebilirsin. Ama şöyle söyleyeyim, sınıfımda konuştuğum yüzde yüz burslu arkadaşlar da dahil, çoğu kişi nakil olmayı düşünüyordu.

Çok yakın bir arkadaşım da tıp okuyor, o da başlarda memnundu ama sonra bana "sadece size değil bize bile yatırım yapılmıyor, okul para konusunda çok açgözlü ve cimri" demişti.

Artıları hakkında çok bir yorum yapamayacağım illa ki vardır, biz ikinci dönemi online tamamladık tamamen.

Sana tavsiyem, düzgün bir devlet okulunda oku. Zaten senin okuduğun bölüm de kendini geliştirmenin çok önemli olduğu bir bölüm. İstanbul'da değil de Muğla'da okursun, ama portfolyona güzel şeyler eklersin, çok daha öne çıkarsın. Zaten bunu okuduğun zaman anlarsın, hocalar da senden bunu bekliyor.

Ben de yönetim bilişim sistemleri 1. sınıf öğrencisiyim kaydımı silmek için gittim 22 bin TL ödeme çıkardılar bir borcum falan olmamasına rağmen gelmeyin kardeşim sakın soyguncu bunlar.

Arkadaşlar bende bu sene hazirlik okudum ama okul gercekten iyi degil kaydimi sildireceğim hazirligida gecemedim daha dogrusu sinava girmedim. Okula Arap yuvasi mi dersiniz ticarethane mi dersiniz bilmiyorum ama okunacak bir okul degil bu sene tekrar sinava gireceğim YKS'ye ama devletten baska uni de okumam bundan sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı