İstinye Üniversitesi vs Işık Üniversitesi

fleizy00

Kilopat
Merhaba, EA 45.000 sıralama yaptım. Hedefim Yönetim Bilişim Sistemleri. Garanti gelebilecek yerlere Işık ve İstinye Üniversitesi’ni yazmak istiyorum. Hangisini daha öne yazmam gerektiğine karar veremedim. Kurtköy’de oturduğum için iki üniversite de bana oldukça uzak. Sadece Işık Üniversitesi’nin servis hizmeti olduğunu biliyorum. Kendi değerlendirmeme göre Işık’ın kampüsü, İstinye’nin ise ders programı daha iyi. İki üniversitenin de programını aşağıya bırakıyorum. Okul hayatı, akademik kadro vb. kriterler göz önünde bulundurulduğunda sizce hangisini daha öne yazmak mantıklı olur?

1. İstinye Üniversitesi (sağ taraftan Türkçe program bilgisini seçmelisiniz)
  2. Işık Üniversitesi (YOBI olan)

Not: İstinye Üniversitesi, İİBF bölümleri için Sarıyer yerleşkesinde bulunuyor. Ayrıca başka üniversite önerilerini de alabilirim.

Son düzenleme:
merhabalar tavsiyem farklı meslek seçmeniz yönünde olur bilgisayar piyasası krizde ve her yer işsiz mezun dolu ayrıca özel üniversitelerin çoğu para tuzağı tavsiyem devlet üniversitesi seçmeniz olur..

Işık Üniversitesi kampüs olarak güzeldir fakat konumu İstanbul'un dışında kalıyor, Siz Kurtköy'de oturuyormuşsunuz oradan yakındır diye düşünüyorum.

İstinye Üniversitesi'ni önermiyorum. Diğer düşük seviyeli vakıf üniversiteri gibi tam bir para tuzağı. Hiç bulaşmayın derim.

Eğer puanınız tutuyorsa İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik gibi üniversitelerin de YBS bölümlerine bakabilirsiniz.

Vakıf üniversitelerinde ise Yeditepe, Bilgi, Kadir Has, Bahçeşehir gibi üniversiteler var bunlar da üst düzeydedir. Burslu tutuyorsa bunlara da bakabilirsiniz. Umarım her şey gönlünüzce olur, yolunuz açık olsun.

Kadir Has'ta %75 burslu olarak girebilirsin. Bu saydığınız üniversitelerin hiçbiri dünya sıralamasında kadir hasın önünde değil. Diplomanın dünya çapında geçerliliği olsun istiyorsan bence üniversitenin sıralaması önemli. Bu tabi İstanbul'da olanlar için geçerli. çünkü adamların yurtları çok sınırlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı