İsviçre'de okumak ne kadar tutar?

Computer Science. Master için, küreselde tanınan bir yerde.

Varşova ve Wroclaw tavsiye edilebilir. Ayrıca verilen belgeleri Uluslararası geçerli. Polonya özellikle Hizmet sektörü ve sanayi karışımı bir ülke olduğu için tecrübe edinme de de sorun yaşamazsınız. Düşünülebilir Polonya.
Kuzenimde Yüksek Lisans için ülkelere bakıyordu, Almanya vs çok pahalı hocam. Euro endeksli bölgeler bizim için ağır gelmekte okumak için. Sonra Polonya karşımıza çıktı değerlendirdi. ( Altını çizmek isterim çifte vatandaş olduğumuz için biz, direkt kabul alıyoruz. Ancak çifte vatandaş olmayan birisi tüm diplomalarını İngilizceye translate ettirmeli ve geçerli noterlerde tastikletmeli )
Vize konusu da kabul aldığınız zaman direkt çıkarıyorlar, bu konuda Polonya çok iyi. İşlemleri hallediyorlar hemen.

@Quantum9 hocam peki maddi olarak biraz zorlarsam nereyi önerirseniz?
Avusturya, Belçika, Fransa.

Sanırım her avrupa ülkesi avrupa birliği dışından gelen tüm öğrenciler için garanti parası istiyor. Devlete yük olmayıp kendi başınıza okuyacağınızı garanti etmek amacıyla her yıl kendi veya sana sponsor birinin hesabında belirtilen tutarı göstermeniz gerekiyor ki bu 10.000 euro civarıydı. İlerleyen yıllarda bir işe başlarsan kazandığın paran garanti parasından düşebilir. Veya gideceğin yerde sana bakacak biri varsa garanti parası istemeyebilirler. İsviçre'de üniversite ücretlerinin 400 den 3700 euroya kadar çeşitlilik gösterdiği söyleniyor. Burslu okursan bu ücret düşer. Ayrıca her iskandinav ülkesinde eğitim şuan ücretli. Norveç'te birkaç ay öncesinde ücretsizdi ancak şuan ücretli oldu.

Sanırım her avrupa ülkesi avrupa birliği dışından gelen tüm öğrenciler için garanti parası istiyor. Devlete yük olmayıp kendi başınıza okuyacağınızı garanti etmek amacıyla her yıl kendi veya sana sponsor birinin hesabında belirtilen tutarı göstermeniz gerekiyor ki bu 10.000 euro civarıydı. İlerleyen yıllarda bir işe başlarsan kazandığın paran garanti parasından düşebilir. Veya gideceğin yerde sana bakacak biri varsa garanti parası istemeyebilirler. İsviçre'de üniversite ücretlerinin 400 den 3700 euroya kadar çeşitlilik gösterdiği söyleniyor. Burslu okursan bu ücret düşer. Ayrıca her iskandinav ülkesinde eğitim şuan ücretli. Norveç'te birkaç ay öncesinde ücretsizdi ancak şuan ücretli oldu.
Ben polonyada karar kıldım hocam.

Ailemle savaşıyorum şuan ikna etmek için yoksa kendim çalışarak o parayı biriktirmek zorunda kalıcam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı