İsviçre'de okunur mu?

Blancoe

Attopat
Selam, İsviçre'yi bayağı araştırdım ve bana göre ideal bir ülke gibi geldi. Amacım okumak aslında ama okuduktan sonra Türkiye'de istediğimi bulamazsam işime de orada devam etmeyi düşünüyorum. Önem verdiklerim saygı, adalet, sağlık ve güvenlik. Biraz da mutluluk seviyesine önem verebilirim, sonuçta az önce saydıklarım olursa mutluluğun düşük olması da biraz zor. Böyle bir ülkede okumak isterdim. Sizin başka ülke önerileriniz var mı veya sizce İsviçre mantıklı mı?

Selam, İsviçre'yi bayağı araştırdım ve bana göre ideal bir ülke gibi geldi. Amacım okumak aslında ama okuduktan sonra Türkiye'de istediğimi bulamazsam işime de orada devam etmeyi düşünüyorum. Önem verdiklerim saygı, adalet, sağlık ve güvenlik. Biraz da mutluluk seviyesine önem verebilirim, sonuçta az önce saydıklarım olursa mutluluğun düşük olması da biraz zor. Böyle bir ülkede okumak isterdim. Sizin başka ülke önerileriniz var mı veya sizce İsviçre mantıklı mı?
İsviçre saydıklarına göre mantıklı ancak nasıl gitmeyi planlıyorsun? Onların sana ihtiyacı var mı?

Paran varsa evet

Oraya gitmek problem, nasıl gidicen?

İsviçre okumak için çok iyi, tabii gidebiliyorsanız. Gitme imkanınız varsa Türkiye hariç her Avrupa ülkesi olur gibi :D. ABD falan hiç hiç düşünmeyin, herhangi bir Avrupa ülkesi olur. İsviçre de eğitim konusunda gelişmiş ve sakin bir ülke.

Gitmekte ne var ki? Çok detaylı araştıramadım daha.

Vallahi çok zor, iyice sıkılastırdılar.
EU vatandaslıgım var.
Orada 2 yıllık bir proje var, prosedürlerle 3 aydır ugrasıyoruz ki EU vatandaslıgı olmamıza ragmen. TR vatandaslarına shengen bile zor veriyorlar.
Anla yani.

Pahallı bir ülke ama param olsa okumak için gideceğim ülkelerden birisi. ABD, İsviçre, Kanada vs. (liste daha da uzatılır) burslu eğitimi çok zor veriyorlar. Eğitim bursu çıksa bile belki orada yaşayabilmen için burs çıkmayabilir Türkiye'de başvuranlar arasında tam burslu çıkarsa 10 kişi çıkıyor bu ülkelerde okuyan. Ben bir ara Polonya düşünüyordum eğitimi güzel ve burs çıkma ihtimali daha kolay, İtalya'ya da bakabilirsiniz burs çıkma ihtimali yüksek ama pahallı bir ülke.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı