Üniversite okunur mu?

• Konuyu başlatan Hakka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 897
27 yaşındayım aynı soruyu 17 yaşında da soruyordum. Kendimden örnek verecek olursam.

2016 da üniversite sınavlarına tüm lise arkadaşlarım girdi. Ben sınava bile kaydolmamıştım. Sınav kayıt günü müdür, müdür yardımcısı beni kaç defa aradılar son gün sınava girsene diye. Ben üniversiteye gitmeyeceğim dediğimde çöpçü bile olamazsın dediler. Tüm arkadaşlarım sınav sonuçlarına göre bir yerlere yerleştiler geneli iş güvenliği uzmanlığı okudu birkaç kişi mühendis oldu.

Aslında benim niyetim asker olmaktı. Erken hayata başlayıp babama yük olmak istemiyordum. Askere gidip geldim sonra uzman çavuşluğa başvurduğumda kalp kapağımda darlık olduğundan uzman çavuş olamamıştım ve yalandan 12 ay askerlik yapmış oldum. Sonra bomboş cvmi çeşitli fabrikalara atölyeler bıraktım.
Şu anda CNC operatörüyüm 3 tane cam programı 4 farklı CNC kontrol sistemi biliyorum neredeyse tüm freze makine çeşitlerini kullandım. Maaşımda iyi.
Özetle iyi bir üniversiteye gitmiyorsanız amacınız üniversite bitirip para kazanmak ise 4 yıl geç asgari ücret almaya başlarsınız. Üniversiteye bilim için gidiyorsanız ona lafım yok. Ama emin olun 30 yaşında 3 katlı ev dikmiş ilkokul mezunu tesisat ustaları tanıdım. 1 CNC ile başlayıp 3 yıl içindfe 7 CNC alan insanlar biliyorum

Para ana plan olmamalı, Bir kere geliyoruz bu hayata refah içerisinde yaşamak daha önemli. Sosyal hayat olmadan ne kadar kazanırsan kazan mutlu olmak imkansız. Değerli abim hayatında başarılar ve mutluluklar seni bulsun inşallah.

Kesinlikle haklısın dostum, ben zamanında şansım ve networkum aracılığı ile gerçekten çok çok zengin insanların yanında bulunuş biriyim ve bu durum o zamanlarda aşırı aklımı çeldi ve sürekli para odaklı baktım hayata. Şimdi sorarsan pişman mısın diye hayır derim çünkü insanlara istihdam sağlamak, ülkeye katma değer katmak, savunma sanayisine yönelik çalışmalarda ufak da olsa katkıda bulunmak benim için çok değerli bir his. Fakat yine de paranın getirdiği hem maddi hem de manevi kolaylıkları göz ardı etmek tamamen yalan olur o konuda da ben paranın getirilerini çok seviyorum. @Zorandor abimizin dediğine kesinlikle katılıyorum. İnsanı aşağı da yukarı da götüren kesinlikle çevresidir. Umarım kendin için en rahat yolu bulursun ve mutlu olursun, değerli duan için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı