İsviçreli Perakendeci, Ekran Kartı Markalarının Arıza Oranlarını Paylaştı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
54.016
Çözümler
18
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Ekran-Kartlari-ASUS-MSI-Gigabyte.jpg

Ekran kartları düzgün kullanıldığında uzun yıllar boyunca kolay kolay arıza açan donanımlar değil. Ancak her teknolojik üründe olduğu gibi zaman zaman garantinin yolunu tutmamız gerekebiliyor. İsviçre’nin en büyük çevrimiçi BT sağlayıcılarından biri olan Digitec Galaxus AG, en yüksek arıza oranına sahip ekran kartı üreticileri ve bir garanti talebinin işleme konması için geçen süreye ilişkin istatistiklerini paylaştı. […]

Devamı: İsviçreli Perakendeci, Ekran Kartı Markalarının Arıza Oranlarını Paylaştı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Bizim ucuz diye tercih ettiğimiz markalar daha az servise gitmiş. İlginç.

Satışa göre mi oranlamışlar acaba bu listeyi? Aksi taktirde tablonun böyle olması normal zira Lenovo - HP gibi markalar zaten son kullanıcıya kart satmıyor. Satış miktarı en yüksek olduğunu varsayarak en başarılı firma MSI ve Asus olmuş sanırım. Ancak yüzdesel farklar bence pek bir şey ifade etmiyor bana kalırsa daha önemli olan ürünün serviste kalma süresi.
 
İşte neden Sapphire önermiyorum cevabı ektedir.
Sadece AMD kart ürettiği için en dipte. Tabi XFX de uzun zamandır sadece AMD kart üretiyor, Sapphire'e göre daha iyi iş çıkarmış. Powercolor baya iyi iş çıkarmış. Diğer markaların yüzdesini Nvidia kartlar azaltıyordur.
 
Son düzenleme:
Geldi yine aynı haber. Genelde Alman şirketi olan Mindfactory paylaşırdı, bu sefer Digitec paylaşmış.


Garantideki bakım süresi lokasyondan lokasyona değişir. Yakında deposu/tamir merkezi olan firmalar için süre çok daha az çıkar. Sapphire'in depoları Almanya'da olduğu için İsviçre'ye yeni ekran kartı göndermesi 2 haftayı bulabilir.

RMA istatistiği ise genellikle yanlış sunulmuş. Mindfactory'nin yıllardır metodolojik paylaştığı verilere baktığınızda çok kritik bir çıkarım yapabiliyorsunuz; giriş seviyesi ekran kartlarından ziyade amiral gemisi olan ve daha kompleks modellerde RMA oranı daha yüksek. Dolayısıyla sadece marka bazında bakmak yanıltıcı oluyor, model istatistiklerini de paylaşmanız gerekiyor.

Üstelik Digitec'in elinde çok az veri var. Markaların listede olması için 300 GPU satması gerekiyor. Aynı firma belki de 15 farklı GPU modelini satışa koyuyordur. Model verilerini paylaşmadan marka genellemesi yapmak şeffaf değil.

Sonuç olarak, bu listeden pozitif/negatif çıkarım yapmak mümkün değildir. Teşekkürler.
 
Sadece AMD kart ürettiği için en dipte. Tabii XFX de uzun zamandır sadece AMD kart üretiyor, Sapphire'e göre daha iyi iş çıkarmış. PowerColor bayağı iyi iş çıkarmış. Diğer markaların yüzdesini NVIDIA kartlar azaltıyordur.

Hayır hocam, fütursuzca overclock ve berbat parça kalitesi Sapphire'i her zaman en dipte tutacak.
 

Geri
Yukarı