Kalifiye bir iş için gideceksen oradaki bir şirketten davetiye alman lazım ama İsviçre için bu çok zor bir prosedür şirket açısından. Şirketin o işe uygun bir İsviçre vatandaşını bulamadığını kanıtlaması gerekiyor önce, bu da şirket açısından usandırıcı bir süreç çünkü "gerçekten" birilerini aramaları gerekiyor seni almaya karar vermeden önce. Özellikle üst düzey işler söz konusu değilse çoğu şirket bununla uğraşmaz bile.
Tek seferlik uzun süreli değil kısa süreli izin verilir, belirli koşulları sağlayıp tam oturum ve çalışma hakkına sahip olana kadar o izinlerin uzatılması gerekiyor. Kısacası orada çalışırken de işten çıkarılmamaya bakacaksın.
Birinin yanında bebek bakıcısı olarak gidenler var bildiğim kadarıyla ama o iş sana ne kadar uyar ve oradan birisini buna nasıl ikna edersin bilemem.![]()
Evet.
Resmi olarak bir işte çalıştığın sürece uzatmak için başvurabilirsin. Suç işlemediğin sürece muhtemelen uzatırlar. Kuzeninin bir faydası olur mu hiç bilmiyorum.
Anladım teşekkür ederim. Sağlıkçı açığı olduğunu ve eğer sağlık alanından bir şey okursam iş bulunabileceğini hatta kendisinin ayarlayabileceğini söyledi. Davetiyenin nasıl çalıştığını bilmiyormuş ve bende bilmiyordum. Gidilebiliyor ama uğraşmak gerekiyor.
Anladığım kadarıyla kalacağım yer ve iş konusunda sıkıntı olmazsa ve suç işlemezsem de vatandaşlık hakkım oluyor. Tekrardan teşekkür ederim.