İtalya'da lisans eğitimi hakkında fikir

raieg

Hectopat
Şu an mezun senem ve İtalya'da lisans eğitimi almaya karar verdim. Gerek eğitimi olsun gerek şartları olsun kendime İtalya'yı daha yakın buldum. Bizdeki adı ile makine mühendisliği okumak istiyorum ders zaten çalışıyordum şimdi de italyanca çalışmaya başladım ancak iki okul arasında kararsız kaldım.
1. okul:
Polimi (politecnico di milano) qs world rankings 2022'ye göre dünyada en iyi 139. üniversite ve makine mühendisliğinde ise dünyada 13. sırada ancak eğitim dili italyanca.

2. okul:
Politi (politecnico di torino) qs world rankings 2022'ye göre dünyada en iyi 32.5 üniversite ve makine mühendisliğinde ise dünyada 31. sırada ancak eğitim dili italyanca.

(Times higher education sitesine göre de polimi daha üstte sadece sıralamaları farklı)

Polimi bu iki siteye göre daha iyiyken eğitim dili İtalyanca ancak politinin eğitim dili İngilizce. O yüzden ikisi arasında kararsız kaldım. YouTube'da ise çoğunlukla politi hakkında video varken polimi hakkında çoğunlukla mimarlık ile ilgili videolar var (İngilizcem tam olarak yetmediğinden yabancılara bakmadım ancak hem derslere hem dile çalışıyorum) Bundan dolayı başka insanların fikirlerini almak istedim. Sizin fikir ya da tavsiyeleriniz varsa nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı