İtch.io güvenilir mi?

Alternate Watch by Tesseron bu oyunu indirmek güvenli mi? Siteyi bilmiyorum acaba virüslü bir site mi yoksa indirip oynama konusunda bir sorun olmaz mı?

Hocam yapımcılar kendi oyunlarını yüklediği için içine virüs koymuş olabilirler fakat site bunu fark ettiği zaman oyunu kaldırıyor üstüne yapımcıların hesaplarını kapatıyor.

Alternate Watch by Tesseron bu oyunu indirmek güvenli mi? Siteyi bilmiyorum acaba virüslü bir site mi yoksa indirip oynama konusunda bir sorun olmaz mı?

En son 17 gün önce Update gelmiş 17 günde eğer virüs olsaydı çoktan kaldırılırdı fakat yine de %1 virüs olma payı var.

Yani çoğunlukla güvenli yanlış anlamadıysam.

Evet hocam Atom diye Türk bir YouTuber ve geliştirici var belki duymuşsunuzdur önceden magarajam (oyun yapma etkinliği) veya proje olarak yaptığı oyunları bu siteye atıyordu fakat geçenlerde ortak proje yaptığı arkadaşının hesabı çalınıp oyun dosyasına virüs yükleyince site hem oyunu kaldırdı hem Atom dahil olmak üzere projedeki insanları banladı.

Ama dediğim gibi %1 virüs olma payı bırakalım eğer oyun yapımcısı gerçekten iyi bir şekilde gizlirse virüsü siteninde yakalayamama şansı var.

itch.io'dan oyunları güvenle indirebilirsiniz (mesela benim oyunumsa :D, ya da kuytuda köşede kalmış aşırı şüpheli bir oyunsa (NSFW oyunlar mesela)). Fakat yine de önlem amaçlı Virustotal ile ya da başka programlarla (artık elinizde ne var ise) taratmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı