İtem satan sitelere T.C Vermek güvenli mi?

Kerem9

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2019
Mesajlar
233
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar itemci gamemarkt, gamesatis gibi sitelerde alım satım işlemlerinde T.C bilgileri istiyor. Böyle sitelere T.C vermek güvenli midir? Bir sıkıntı çıkar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar itemci Gamemarkt, Gamesatis gibi sitelerde alım satım işlemlerinde TC bilgileri istiyor. Böyle sitelere TC vermek güvenli midir? Bir sıkıntı çıkar mı?

Almak veya satmak için TC bilgilerinin sadece isim soyisim cinsiyet gibi bilgiler isteniyor diye biliyorum. Ama dediğim gibi pek birşey bilmediğim için kesin birşey söyleyemem.
 
Soruyu görünce aklımda hayır dışında bir cevap canlanmıyor. Bazı alışveriş siteleri, kargolar istiyor diye mecburiyetten veriyorum. İmkan olsa devlete bile vermem. Anonimlik kanıma işlemiş. :D
 
Arkadaşlar itemci gamemarkt, gamesatis gibi sitelerde alım satım işlemlerinde TC bilgileri istiyor. Böyle sitelere TC vermek güvenli midir? Bir sıkıntı çıkar mı?

Benim gamesatis da mağazam var TC kimliği kayıtlı tutmamk şartı ile doğrulamak için istiyorlar başka bir sebebi yok zaten verdikden sonra kayıtlı kalmıyor uyarısı veriyor site.
 
Bu T.C vermenin olayı eğer bir dolandırılma durumu olursa müşteriyi korumak ve doğrulamak için. Şahsen defalarca al-sat yaptım ve bir sıkıntı çıkmadı. Ben bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten bu tür satış yapan hemen hemen her site sizden T.C isteyecektir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı