Selam arkadaşlar,
Steam ticareti ve oyun içi item alım-satımı hakkında hiçbir bilgim yok ve sıfırdan öğrenmek istiyorum. Bilgisayarım bozuk olduğu için şu an tamamen telefon kullanıyorum.
Amacım, temel ihtiyaçlarımı karşılamak ve bilgisayar almak için para biriktirmek. Ancak, Steam’de nasıl ticaret yapılır, nasıl para kazanılır hiçbir fikrim yok. O yüzden bu konuda tecrübeli olanlardan yardım istiyorum.
---
Genel Sorularım (Ticarete Sıfırdan Başlayan Birisi İçin)
Steam ticaretine sıfırdan nasıl başlanır? Bilgisayar olmadan, sadece telefonla ticaret yapmak mümkün mü?
Telefonla Steam pazarını kullanabilir miyim? Yoksa Steam işlemleri için bilgisayar şart mı?
Bilgisayarım şu an bozuk olduğu için sadece telefondan ticaret yapmam mantıklı mı? (Mobil uygulamalar veya siteler önerir misiniz?)
30 günlük Steam Pazar yasağı sürecinde nasıl hazırlanmalıyım? Şu an ticaret yapamıyorum ama gelecekte kazanç sağlamak için en iyi strateji ne olur?
---
Bynogame ve Diğer Siteler Üzerinden Ticaret Yapmak Mantıklı mı?
Bynogame, SkinCash, SkinBaron gibi sitelerde item satmak güvenli mi? Gerçekten ödeme yapıyorlar mı?
Bu sitelerde item alıp Steam Pazarında satmak mümkün mü? Yoksa bu tarz sitelerden alınan itemler Steam Pazarına eklenmiyor mu?
Dış sitelerden alınan itemleri kullanarak nasıl kâr edebilirim? Hangi oyunların itemleri daha çok kazandırıyor?
Steam bakiyem sıfır ama bir şekilde dış sitelerden ucuza item alıp, Steam’de pahalıya satabilir miyim?
---
Kazandığım Parayı Gerçek Paraya Çevirebilir miyim?
Steam’de kazandığım parayı gerçek paraya çevirmek için en mantıklı yöntem nedir? (Örneğin, item alıp Bynogame’de satmak mantıklı mı?)
Oyun içi ticaret yaparak para kazanmak istiyorum. Hangi siteleri kullanmalıyım? (Buff163, OPSkins gibi platformlar hakkında ne düşünüyorsunuz?)
---
Güvenlik ve Dolandırıcılık Konusunda Dikkat Etmem Gerekenler?
Ticaret yaparken dolandırılmamak için neye dikkat etmeliyim? (Özellikle API Scam, Trade Scam gibi yöntemler hakkında bilmem gerekenler neler?)
Biri bana “Papara veya banka transferi ile ödeme yaparım” derse güvenli şekilde nasıl işlem yapabilirim?
Hangi siteler güvenilir, hangilerinden uzak durmalıyım?