İtemsatış sitesinden dava yenir mi?

Bunu tek taraflı olarak düşünme. Satış yasak, aynı zamanda almak da yasak. En kötü ihtimali söyleyeyim, bak en kötüsü. İkiniz de suçlusunuz, o yüzden çok kafaya takma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese öncelikle selamlar. Ben 18 yaşından küçüğüm ve bu dava olaylarına yaşımdan dolayı ailem sorumlu olacağı için bu işlere korkuyla bakıyorum strese giriyorum. İtemsatış'ta EA hesabı sattım EA uygulamasinda hesap ticareti yasak ve fark ettiginde hesaba kısıtlama uygulayıp oyunu hesaptan silebiliyor. Bu durum yaşandı ve bir müşteri bana dava açacağını İtemsatış'ın benim bilgilerimi onunla paylaşacağını söyledi. Kendisine 250 TL'ye satış yaptım başım ağrır mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Akıllı biri olsa zaten öyle bir hesap almaz ki dava açacak parası olsa zaten gider oyunu kendi alır.

Herkese öncelikle selamlar. Ben 18 yaşından küçüğüm ve bu dava olaylarına yaşımdan dolayı ailem sorumlu olacağı için bu işlere korkuyla bakıyorum strese giriyorum. İtemsatış'ta EA hesabı sattım EA uygulamasinda hesap ticareti yasak ve fark ettiginde hesaba kısıtlama uygulayıp oyunu hesaptan silebiliyor. Bu durum yaşandı ve bir müşteri bana dava açacağını İtemsatış'ın benim bilgilerimi onunla paylaşacağını söyledi. Kendisine 250 TL'ye satış yaptım başım ağrır mı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Parasını iade et

@Davut YALIM, bu dava olaylarının millete nasıl anlatıldığını bilemiyorum da millet en ufak bir durumda, doğrudan dava açacağını söylüyor. :D Çoğunluğunun da daha önceden işi hiç adliyeye düşmemiş kişiler oluyor. Dava süreçleri o kadar kolay değil ve davayı açan kişinin, kesin kazanacağının da bir garantisi yok.

@Park Müdürü Benson Çok haklısın bir hakaret davası bile bir sene sürebiliyor. Aradaki süreçleri kimse bilmiyor. Eğer torpilin yoksa ya da şanslı değilsen davan uzun sürer. Maalesef Welcome to Türkiye. Hayır bir de komik olan sanki avukatlar bu işi bedava yapılıyor sanıyorlar danışmanlık bile ücretli bazı yerlerde.

Hiçbir şey olmaz. EA Game hesap satışı tespit edip kapatmış. Alan da riskin farkında. Burada dolandırıcılık söz konusu değil. Dava da sıkıntı olmaz ama ailen ne tepki verir haklı dahi olsan?

Hesap satmak legal değil ise mantık çerçevesinde bakarsak bu hesabı satın almak da bir o kadar legal olmamalıdır. Bozacının şahidi şıracı misali kim kimi haklı gösterecek. Zorla satın almadı ki karşı taraf da, riskleri göze alarak satın aldı. Takma kafana, boş söylemler.

@Davut YALIM, avukatlara danışmak ücretli. En son 3 bin TL danışma ücreti vardı. Sadece avukata bir soru sormanın ücreti 3 bin TL. :)
@108456, ortada nitelikli dolandırıcı suçu olsa kıytırık oyun firmasının koyduğu kural geçersiz olur. Sadece ortada nitelikli dolandırıcılık suçu yok. Hesabı taahhüt ettiği şekilde teslim etmeseydi, bu dolandırıcılık suçunu oluştururdu.

@Davut YALIM, avukatlara danışmak ücretli. En son 3 bin TL danışma ücreti vardı. Sadece avukata bir soru sormanın ücreti 3 bin TL. :)
@108456, ortada nitelikli dolandırıcı suçu olsa kıytırık oyun firmasının koyduğu kural geçersiz olur. Sadece ortada nitelikli dolandırıcılık suçu yok. Hesabı taahhüt ettiği şekilde teslim etmeseydi, bu dolandırıcılık suçunu oluştururdu.

Birinden davacı olacağınız zaman sadece savcılığa suç duyurusunda bulunuyorsunuz ve ilk önce avukatı karşı taraf tutmak zorunda kalıyor.

Böyle antin kuntin mevzularda da gelecekleri en son nokta kovuşturmaya yer olmayacağı. Çok seneler önceydi dolar belki 1.2TL gibiydi. WoW oynamak için kod almak kredi kartıyla almaktan daha ucuza geliyordu.

GittiGidiyor'dan kod alıyordum hiç sorun çıkmıyordu. Birinde yanlış satıcıya mı denk geldim, fiyatı daha düşük başka biri vardı şeytan kanıma mı girdi bilmiyorum ama dolandırıcıya denk geldim. Adam satış yaptıktan sonra sanal kart iptal ediyormuş benim hesap dolandırıcılıktan ban yedi. Başka bir forumda aynı şekilde mağdur olanlarda vardı. Çok güzel sinirli bir kalabalık olduk. Topluca savcılığa dilekçe verdik.

Olay toplu şekilde gerçekleşmesine rağmen hepimize kovuşturmaya yer yoktur geldi. Topluca soğuk su içtik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı